ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Κουλιμπαλί καθιστά την Σίτι φαβορί για την ερχόμενη Πρέμιερ Λιγκ!

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Καλιντού Κουλιμπαλί σε μια μεταγραφή που αν ολοκληρωθεί αλλάζει τις ισορροπίες στο Νησί.

Ο Κουλιμπαλί καθιστά την Σίτι φαβορί για την ερχόμενη Πρέμιερ Λιγκ!

Μετά από δύο διαδοχικές κατακτήσεις το 18 και το 19 η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε πέρυσι μακριά από τον τίτλο στην Αγγλία. Οι «Πολίτες» δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο της σεζόν να κοντράρουν την ασταμάτητη Λίβερπουλ. Κάπως έτσι έμειναν -πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς- εκτός διεκδίκησης από πολύ νωρίς. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα συνέχισε να πετάει φωτιές επιθετικά όμως στα μετόπισθεν έμπαζε από παντού.

Στην έλλειψη σκληράδας για τσαγανού ήρθε να προστεθεί και ο σοβαρός τραυματισμός του Λαπόρτ κάνοντας τη Σίτι μια πλήρως αναξιόπιστη αμυντικά ομάδα. Γεγονός που δείχνουν να αντιλήφθηκαν πολύ καλά οι άνθρωποι της ομάδας αν αναλογιστεί κανείς την επιλογή του Καλιντού Κουλιμπαλί. Ο Σενεγαλέζος στόπερ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Σίτι στο κέντρο της άμυνάς της. Με αυτόν στο ρόστερ τους οι «Πολίτες» ξεκινούν τη νέα σεζόν σαν φαβορί για την επανάκτηση των σκήπτρων του πρωταθλητή.

Πραγματικότητα όχι σενάρια

Η μετακίνηση του Κουλιμπαλί από την Νάπολι στη Σίτι είναι κάτι πολύ πιθανό να συμβεί. Η επιβεβαίωση από τα πιο επίσημα χείλη αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις -πρόεδρος της Νάπολι- δήλωσε δημόσια ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Άγγλους για πώληση του παίκτη. Έχει κάνει γνωστό σε όλους ότι αν ικανοποιηθεί οικονομικά αυτό το καλοκαίρι είναι διατεθειμένος να αφήσει τον Σενεγαλέζο στόπερ να αποχωρήσει. Κουλιμπαλί Σίτι

Από τον ίδιο μάθαμε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη αλλά καθυστερούν σημαντικά εξαιτίας της κακής σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στα δυο κλαμπ με αφορμή την υπόθεση Ζορζίνιο. Βλέπετε πριν δύο χρόνια η Νάπολι είχε υποσχεθεί τον παίκτη στη Σίτι και την τελευταία στιγμή αθέτησε τον λόγο της πουλώντας στον στη Τσέλσι. Από τον Ντε Λαουρέντις μάθαμε ακόμα ότι τα χρήματα που ζητάει ανέρχονται στα 90 εκατομμύρια ευρώ. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι η ομάδα του ήδη κοιτάει για αντικαταστάτες. Η προσφορά της Σίτι είναι περίπου στα 70 εκατομμύρια. Χάσμα σημαντικό αλλά σε καμία περίπτωση αγεφύρωτο.

Ρεπορτάζ έγκυρων Μέσων και δημοσιογράφων αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες οι «Πολίτες» θα επανέλθουν με νέα βελτιωμένη πρόταση που πιθανόν θα οριστικοποιήσει το ντιλ. Τα αναφέρουμε όλα αυτά για να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για σενάρια και εικασίες αλλά για μια μεταγραφική διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με σοβαρές πιθανότητες να έχει θετική έκβαση.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα του Πεπ και ο ίδιος το γνωρίζει καλά. Το αρνητικό πρόσημο της περασμένης σεζόν φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να βιώσει μια νέα ανάλογη εμπειρία φέτος. Ο Καταλανός τεχνικός γνωρίζει καλά ότι η επιλογή να μην πάρει στόπερ πέρυσι το καλοκαίρι ήταν εγκληματική. Φέτος λοιπόν σκοπεύει να επανορθώσει παίρνοντας έναν από τους καλύτερους στον κόσμο. Γιατί αυτό είναι ο Καλιντού Κουλιμπαλί. Ένας από τους καλύτερους στόπερ στον κόσμο.

Φοβερό δίδυμο με Λαπόρτ, τεράστιο το κίνητρο για τον ίδιο

Η απόφαση της Σίτι να μπει στην περσινή χρονιά με τρία στόπερ ήταν ξεκάθαρα λανθασμένη. Ωστόσο ούτε ο παράγοντας τύχη στάθηκε με το μέρος των «Πολιτών». Μόλις στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη ο Πεπ είδε τον κατά τεκμήριο καλύτερο αμυντικό του να τραυματίζεται σοβαρά. Ο Εμερίκ Λαπόρτ χτύπησε στο γόνατο σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Νόριτς και έμεινε εκτός μέχρι τα τέλη Γενάρη.

Ο Γάλλος είναι ο στυλοβάτης της άμυνας και η απουσία του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιξε κομβικό ρόλο στο πως εξελίχθηκε η χρονιά για τη Σίτι. Πλέον ο Λαπόρτ έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και ετοιμάζεται να ηγηθεί ξανά της αμυντικής γραμμής. Η παρουσία ενός παίκτη σαν τον Κουλιμπαλί στο πλάι του θα κάνει τη ζωή του πολύ πιο εύκολή. Θεωρητικά οι δυο τους ταιριάζουν γάντι σαν δίδυμο.

Ο αθλητικός, σούπερ δυναμικός και χωρίς καμία αίσθηση του φόβου Κουλιμπαλί συμπληρώνει τέλεια τον ντελικάτο και πιο εγκεφαλικό Λαπόρτ. Μαζί δημιουργούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στόπερ σε όλη την Ευρώπη.  Ο 29χρονος Σενεγαλέζος είναι πραγματικά απροσπέλαστος. Τέρας φυσικής δύναμης, ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι και ιδιαίτερα γρήγορος. Εδώ και χρόνια λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο στη θέση του και η αλήθεια είναι ότι έχει -σχετικά- αργήσει να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Κουλιμπαλί Σίτι

Το δέσιμό του με τη Νάπολι και οι εξωφρενικές απαιτήσεις της διοίκησης μπλόκαραν το δρόμο του για το κορυφαίο επίπεδο. Αγωνιστικά ήταν πασιφανές ότι ανήκει εκεί. Η Σίτι του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ παγκοσμίως αυτή τη στιγμή και να αποδείξει ότι πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα. Αν τελικά καταφέρουν να ολοκληρώσουν το ντιλ οι «Πολίτες» θα πάρουν έναν παίκτη στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία, με δίψα για διάκριση και ο οποίος ταιριάζει τέλεια με τον άλλο τους βασικό στόπερ. Το τέλειο πακέτο δηλαδή.

Φαβορί για τίτλο

Με την προσθήκη Κουλιμπαλί -και με τον Λαπόρτ υγιή- η Σίτι είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με την περσινή εκδοχή της. Από εκεί που πέρυσι ξεκίνησε τη χρονιά με τρία στόπερ φέτος υπάρχει ενδεχόμενο στο ρόστερ να υπάρχουν έξι κεντρικοί αμυντικοί. Στις αρχές του καλοκαιριού δαπανήθηκαν 45 εκατομμύρια για την απόκτηση του Νέιθαν Άκε από τη Μπόρνμουθ. Ο Ολλανδός ήρθε να προστεθεί στους Λαπόρτ, Στόουνς, Οταμέντι και Έρικ Γκαρσία. Αν σε αυτούς βάλουμε και τον Κουλιμπαλί δημιουργείται υπερπληθυσμός στο κέντρο της άμυνας. Σίτι για Κουλιμπαλί

Βέβαια ένας εκ των Στόουνς και Οταμέντι ή Γκαρσία είναι πιθανό να αποχωρήσει. Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Όπως και να ‘χει σε κάθε περίπτωση η άμυνα της Σίτι θα παρουσιαστεί σαφώς ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι. Τόσο ο Κουλιμπαλί όσο και ο Άκε δίνουν απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα που υπήρχαν μέχρι πρότινος. Αυτό σε συνδυασμό με τη μεταγραφική στασιμότητα που επικρατεί στη Λίβερπουλ καθιστά τη Σίτι φαβορί για την Πρέμιερ Λιγκ της νέας σεζόν.

Η ομάδα του Κλοπ πραγματοποίησε μια μαγική σεζόν το 19/20 όμως μοιάζει δύσκολο να σταθεί σε ανάλογα στάνταρ χωρίς την παραμικρή ενίσχυση. Θα μου πείτε ότι και πριν ένα χρόνο τα ίδια λέγαμε και διαψευστήκαμε πανηγυρικά. Η ποδοσφαιρική λογική ωστόσο λέει ότι πιο πιθανό είναι να μην επαναλάβει η Λίβερπουλ μια ανάλογη σεζόν χωρίς κάποια σημαντική προσθήκη παρά να το ξανακάνει.

Ακόμα κι αν οι «Κόκκινοι» τα καταφέρουν και πάλι η προσέγγισή τους είναι λάθος. Δεν γίνεται για παράδειγμα να μην δίνουν τα 30 εκατομμύρια που χρειάζεται για να πάρουν έναν παίκτη σαν τον Τιάγκο που θα τους ανεβάσει σίγουρα επίπεδο. Αντιθέτως η Σίτι καλύπτει τα κενά του ρόστερ της και με το παραπάνω. Κι αν αυτό στο κέντρο της άμυνας καλυφθεί -όπως όλα δείχνουν- με έναν παίκτη σαν τον Κουλιμπαλί τότε οι «Πολίτες» είναι πανίσχυροι ενόψει της νέας σεζόν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ