ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Εθνικές Ομάδες

Κριστιάνο Ρονάλντο: Από την Ελλάδα, μέχρι τη Σουηδία ο δρόμος για την κατοστάρα! (vids)

Ο δρόμος για την κατοστάρα των γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με το πορτογαλικό εθνόσημο. Η αρχή με την Εθνική μας έως το φετινό Nations League, σε μια 15ετία γεμάτη λάμψη...

Κριστιάνο Ρονάλντο: Από την Ελλάδα, μέχρι τη Σουηδία ο δρόμος για την κατοστάρα! (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρά τα 35 του χρόνια δεν σταματάει να σπάει ό,τι ρεκόρ βρεθεί στο διάβα του. Όχι μόνο σε συλλογικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους χθες βράδυ έκανε για πολλοστή φορά την ποδοσφαιρική Ευρώπη να του υποκλιθεί! Στο ματς της εθνικής του ομάδας με αντίπαλο τη Σουηδία (2-0), ο Κριστιάνο σκόραρε και τα δύο τέρματα οδηγώντας τους πρωταθλητές Ευρώπης στη νίκη.

Τα δύο γκολ του Ρονάλντο ήταν το εκατοστό και το εκατοστό πρώτο του με το εθνόσημο της πατρίδας του στο στήθος. Ο 35χρονος άσος κατάφερε με αυτό τον τρόπο να γίνει μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που φτάνει τα 100 γκολ με το εθνόσημο. Ο έτερος είναι ο Αλί Ντάι με την Εθνική του Ιράν. Να αναφέρουμε πως αυτό το επίτευγμα ήρθε στην 165η συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο με τα χρώματα της πατρίδας του.

Παρθενικό γκολ στην αρχή του ελληνικού έπους το 2004!

Όλα ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου του 2004 στο Οπόρτο, όπου η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο της ματς του Euro της Πορτογαλίας υπέταξε τους διοργανωτές. Ήταν η αρχή του έπους που ολοκληρώθηκε ένα μήνα μετά με την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής πάλι φυσικά ενάντια στον Κριστιάνο και την παρέα του. Τότε λοιπόν, στην πρεμιέρα του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου, ο Ρονάλντο είχε απλώς γράψει το τελικό 2-1 με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Περίπου δύο χρόνια αργότερα, ήρθε η ώρα για τη συμπλήρωση διψήφιου αριθμού τερμάτων για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Την πρώτη του Μάρτη του 2006, ο Πορτογάλος βρήκε δίχτυα σε φιλική αναμέτρηση με τη Σαουδική Αραβία, με τους τότε δευτεραθλητές Ευρώπης να νικούν με 3-0.

Τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς, στα προκριματικά του Euro 2008, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε το εικοστό του γκολ με την Πορτογαλία. Ήταν η εθνική Καζακστάν το «θύμα» του, στην εκτός έδρας νίκη με 2-1.

Τα τριάντα που άργησαν και ήρθαν με ήττα…

Η συμπλήρωση της επόμενης δεκαριάς για τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν συνδυάστηκε με νίκη για την Πορτογαλία. Η Δανία κατάφερε και πήρε τη νίκη στις 11 Οκτωβρίου του 2011 στα προκριματικά του Euro 2012. Ο τότε σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης περίμενε μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα για να γράψει το 30ό του τέρμα με το εθνόσημο. Μάλιστα, η νίκη της Δανίας την έστειλε απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης, ενώ οι Πορτογάλοι πήραν το εισιτήριο των πλέι οφ. Ωστόσο, ο επίλογος εκείνου του αγώνα ήταν χαρακτηρισμένος από μιας εξαιρετικής ομορφιάς γκολ του Κριστιάνο…

Μια διετία μετά, σειρά ήταν της Ολλανδίας να γίνει η ομάδα που θα δει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να συμπληρώνει στρογγυλό αριθμό γκολ με την Πορτογαλία. Το γκολ νούμερο 40 λοιπόν ήρθε σε φιλική αναμέτρηση των δυο εθνικών ομάδων στις 14 Αυγούστου 2013, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

Μουντιαλική η πενηντάρα!

Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε και ο Κριστιάνο έφτασε τα 50 τέρματα για λογαριασμό της χώρας του. Ο δεξιοπόδαρος άσος το έπραξε αυτό εν μέσω του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Όμως, το γκολ ήρθε με το… κακό του πόδι (αν έχει κακό) για να δώσει τη νίκη στους Πορτογάλους με 2-1 εις βάρος της Γκάνας. Στο 80′ της αναμέτρησης εκείνης ο Ρονάλντο πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε με υπερένταση.

Ήρθε η ώρα για να μιλήσουμε και για τελική φάση Euro. Και φυσικά ήταν εκείνο του 2016 όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε την πολυπόθητη κούπα και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη και μοναδική φορά στην καριέρα του. Το εξηκοστό του τέρμα όμως, το πέτυχε στο ματς με την Ουγγαρία για τη φάση των ομίλων. Στην αναμέτρηση ο Πορτογάλος σημείωσε δυο γκολ μάλιστα, βοηθώντας την ομάδα του να εκμαιεύσει «χρυσό» βαθμό απέναντι στους Ούγγρους.

Η Ουγγαρία ήταν παρούσα και στη συμπλήρωση των 70 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με το πορτογαλικό εθνόσημο. Ειδικότερα, στις 25 του Μάρτη τρία χρόνια πριν, οι Ίβηρες νίκησαν εύκολα με 3-0 τους Ούγγρους σε ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Σε εκείνο το Μουντιάλ είδαμε τον Κριστιάνο να σκοράρει το 80ό τέρμα του για χάρη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Απέναντί του βρήκε την Αίγυπτο του Μοχάμεντ Σαλάχ, με τους δυο τους να είναι οι πρωταγωνιστές της συνάντησης. Ο άσος της Λίβερπουλ είχε ανοίξει το σκορ στο 56′ με τους Αιγύπτιους να βρίσκονται πολύ κοντά σε μια μεγαλειώδη νίκη. Όμως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αντίθετη άποψη, γυρίζοντας μόνος του το ματς με δυο γκολ στις καθυστερήσεις!

Προσωπικό «καρέ» στη Λιθουανία πριν τη χθεσινή κατοστάρα!

Με άκρως πανηγυρικό τρόπο ο Κριστιάνο γιόρτασε τα 90 πορτογαλικά τέρματα. Αυτή τη φορά η… λεία του ήταν η Λιθουανία στα προκριματικά του Euro 2020, στις 10 του περσινού Σεπτέμβρη. Τελικό σκορ 5-1, με τον σταρ της Γιουβέντους πλέον, να πετυχαίνει «καρέ» τερμάτων μέσα στο Βίλνιους.

Μέχρι να έρθει η χθεσινή βραδιά που αποδείχθηκε «χρυσή» για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε βάρος της Σουηδίας λοιπόν, ο Πορτογάλος θρύλος του ποδοσφαίρου έφτασε σε τριψήφιο αριθμό γκολ στην πάμπλουτη καριέρα του με τα χρώματα της χώρας ιβηρικής χερσονήσου.

Αρκετά διαβάσατε… Ώρα για απόλαυση. Δείτε όλα τα γκολ του Κριστιάνο για χάρη της πατρίδας του!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ