ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μίλαν

Ο Τονάλι είναι μια μεταγραφή-δήλωση επιστροφής για τη Μίλαν!

Η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Σάντρο Τονάλι. Ο 20χρονος χαφ είναι πολλά παραπάνω από μια απλή μεταγραφή για τους «Ροσονέρι».

Ο Τονάλι είναι μια μεταγραφή-δήλωση επιστροφής για τη Μίλαν!

Η Μίλαν έκλεισε την περασμένη σεζόν με εντυπωσιακό τρόπο. Μετά την επανεκκίνηση οι «Ροσονέρι» ήταν ασταμάτητοι. Έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, σκόραραν ασταμάτητα, κέρδισαν εννέα από τα δώδεκα παιχνίδια που έδωσαν χωρίς να χάσουν κανένα. Η αισιοδοξία επέστρεψε στην μαυροκόκκινη πλευρά του Μιλάνο μετά από πολλά χρόνια. Η ανυπομονησία για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα τη νέα σεζόν είναι τεράστια.

Θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε; Θα μπορέσει να διεκδικήσει στόχους που της αναλογούν; Θα ανακτήσει μέρος της χαμένης της αίγλης; Τα συγκεκριμένα ερωτήματα μόνο στο γήπεδο μπορούν να απαντηθούν. Η μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή σαν τον Σάντρο Τονάλι ωστόσο είναι ένα σημάδι ότι οι εποχές αλλάζουν για τη Μίλαν. Ο 20χρονος Ιταλός είναι ένας ποδοσφαιριστής με λαμπρό μέλλον που τον ήθελαν όλες οι μεγάλες της Ευρώπης. Το γεγονός ότι καταλήγει στη Μίλαν είναι πολύ σημαντικό για την τόνωση του στάτους αυτού του τεράστιου κλαμπ.

Τον ήθελε όλη η Ευρώπη, εκείνος ήθελε μόνο Μίλαν

Ο Τονάλι απασχόλησε λίγο πολύ τις περισσότερες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Όχι τυχαία. Ο πρώην χαφ της Μπρέσια ξεχώρισε από πολύ μικρός και έδειξε ότι θα αποτελέσει ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο τα επόμενα χρόνια. Χρίστηκε διεθνής με την εθνική Ιταλίας στα 18 του όταν ακόμα αγωνιζόταν με τη Μπρέσια στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Παρά τις σειρήνες αποφάσισε να μείνει και να αγωνιστεί με την ομάδα που τον ανέδειξε και στη Σεριε Α.

Σε μια κακή χρονιά για το σύλλογο που υποβιβάστηκε σχετικά εύκολα, εκείνος ξεχώριζε σα τη μύγα μες το γάλα. Κατάφερε να κάνει τη διαφορά, αγωνιζόμενος σε μια θέση με σημαντικά αμυντικά καθήκοντα -αμυντικό χαφ- στη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ήταν δεδομένο ότι στο τέλος της χρονιάς θα έπαιρνε τη μεγάλη μεταγραφή που όλοι περίμεναν. Από τον Απρίλιο κιόλας είχαν ξεκινήσει τα σενάρια για το ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του.

Η Γιουβέντους τον παρακολουθούσε στενά. Η Μπαρτσελόνα έκανε πρόταση η οποία απορρίφθηκε, το ίδιο και η Γιουνάιτεντ. Η Ίντερ παρουσιαζόταν να έχει ουσιαστικά κλείσει τον ποδοσφαιριστή και να απομένουν τα τυπικά. Και τελικά; Ο Τονάλι είναι από χθες και επίσημα παίκτης της Μίλαν! Γιατί όμως η Μπρέσια από όλες τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν αποφάσισε να τον πουλήσει εκεί;

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ίδιος ο Τονάλι από τη στιγμή που άκουσε για το ενδιαφέρον της Μίλαν σταμάτησε να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο. Βλέπετε η αγάπη του για τους «Ροσονέρι» είναι κάτι που κρατάει από όταν ήταν ακόμα παιδί. Η απόφασή του λοιπόν εμπεριέχει μέσα και μπόλικο συναίσθημα. Κάτι που λείπει αρκετά από τα σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η Μίλαν λοιπόν παίρνει έναν 20χρονο διεθνή Ιταλό, άρρωστο οπαδό της και με προοπτικές να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους στον κόσμο. Η επιλογή του -ιστορικού για την ομάδα- νούμερου 8 στη φανέλα ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας… ονειρικής μεταγραφής.

Ένα κέντρο για μεγάλα γούστα και μια σύγκριση από το ένδοξο παρελθόν

Ο Τονάλι έρχεται στη Μίλαν προφανώς με την προοπτική να αγωνιστεί βασικός. Αυτό δίνει την επιλογή στον Πιόλι να έχει ευελιξία τόσο στις επιλογές όσο και στους σχηματισμούς. Μπορεί το δίδυμο Κεσί-Μπενασέρ να λειτούργησε άψογα όταν καθιερώθηκε στα αμυντικά χαφ ωστόσο ο Τονάλι αποτελεί σίγουρα αναβάθμιση. Ο Πιόλι μπορεί να τον τοποθετήσει σε μια εκ των δύο θέσεων στο αγαπημένο του 4-2-3-1. Ένα δίδυμο Μπενασέρ-Τονάλι μοιάζει βγαλμένο από Football Manager και στη θεωρία είναι ιδανικό. Το ασταμάτητο τρέξιμο του Αλγερινού συμπληρώνει τέλεια τον ντελικάτο Ιταλό σε μια δυάδα χαφ που μπορεί να προσφέρει… τα πάντα.

Την ίδια στιγμή σε παιχνίδια ίσων μέτρων ο Πιόλι μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει και τριάδα στα χαφ αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-3-3. Με Τονάλι, Μπενασέρ και Κεσί η Μίλαν θωρακίζει τη μεσαία της γραμμή. Με αυτή τη σύνθεση έχει τη δυνατότητα να βγάλει μεγάλη ενέργεια στα χαφ και να νιώσει ασφάλεια στα μετόπισθεν. Σπουδαία υπόθεση για τους «Ροσονέρι» να έχουν στο δυναμικό τους τρεις ποδοσφαιριστές αυτού του επιπέδου με τον μεγαλύτερο -Κεσί- να είναι 23 ετών!

Από τα πρώτα βήματα της καριέρας του ο Τονάλι παρομοιάστηκε με ένα ιερό τέρας του Ιταλικού -και όχι μόνο- ποδοσφαίρου. Τον Αντρέα Πίρλο. Οι ομοιότητες είναι πράγματι πολλές. Από την ομάδα που ξεκίνησαν -Μπρέσια- και τη θέση που αγωνίζονται -αμυντικό χαφ- και από το στυλ παιχνιδιού -deep lying playmaker- μέχρι και την κόμμωση! Από χθες στις ομοιότητες μεταξύ των δύο έρχεται να προστεθεί ακόμη μια. Η Μίλαν.

Ο Πίρλο έφτιαξε το όνομα τους παίζοντας στους «Ροσονέρι». Μεγαλούργησε εκεί επί δέκα σεζόν και κατέκτησε μαζί τους -μεταξύ άλλων- δύο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο Πρωταθλήματα Ιταλίας. Ο Τονάλι με την ποδοσφαιρική του κλάση και ποιότητα έχει κερδίσει το δικαίωμα να παρομοιάζεται με τον τεράστιο Αντρέα Πίρλο. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξει αν όντως μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Επιτρέψτε μου την εκτίμηση πως έχει όλα τα φόντα για να το πετύχει.

Αν η Μίλαν βρει απαντήσεις σε δύο καίρια ερωτήματα θα έχει μια εξαιρετική σεζόν

Η μεταγραφή Τονάλι ήρθε να τονώσει την αισιοδοξία που ήδη υπήρχε στο στρατόπεδο των «Ροσονέρι». Τώρα φίλοι και εχθροί περιμένουν να διαπιστώσουν αν η πρόοδος που έδειξαν στο παιχνίδι τους στους αγώνες μετά την επανέναρξη θα συνεχιστεί ή αν ήταν απλά ένα… πυροτέχνημα. Αν η Μίλαν θέλει να συνεχίσει στο σωστό δρόμο που έχει χαράξει τελευταία, οφείλει να βρει απαντήσεις σε δύο βασικά ερωτήματα. Το πρώτο και το βασικότερο έχει να κάνει με τη διάρκεια και συνδέεται άμεσα με το ζήτημα του προπονητή. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της Μίλαν στην επανεκκίνηση του Καμπιονάτο είναι ένα δείγμα αρκετά σημαντικό αλλά όχι ασφαλές. Πιόλι Μίλαν

Οι 12 αγώνες είναι αρκετοί για να δείξουν ένα μοτίβο και κάποιες σταθερές. Οι ιδιαιτερότητες ωστόσο της συγκεκριμένης περιόδου δεν γίνεται να μην συνυπολογιστούν. Το διάστημα της διακοπής που έφερε η πανδημία ήταν πολύ μεγάλο και σε ένα σημείο της σεζόν που οι ομάδες είχαν βρει ρυθμό. Μια διακοπή σχεδόν τριών μηνών σίγουρα επηρέασε άπαντες. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Μπορεί η Μίλαν να παίξει όπως έπαιξε αυτόν τον ένα μήνα -και κάτι- σε διάρκεια μιας ολόκληρης σεζόν; Μπορεί ο Πιόλι να κρατήσει την ομάδα του σε φόρμα με συνέπεια και διάρκεια; Ουδείς μπορεί να γνωρίζει.

Το δεύτερο ερώτημα που χρειάζεται απάντηση είναι η απόδοση συγκεκριμένων παικτών. Θα μπορέσουν ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαφορά στα τελευταία παιχνίδια να συνεχίσουν σε αυτά τα στάνταρ; Θα συνεχίσει για παράδειγμα ο Τσαλχάνογλου να είναι ο παίκτης που όλοι θαυμάσαμε στη Λεβερκούζεν και που δεν ήταν τα προηγούμενα δύομησι χρόνια; Θα προσφέρει ο Ρέμπιτς σε σταθερή βάση τις λύσεις που προσέφερε από τον Γενάρη και μετά;

Θα παίξει ο Μπραχίμ Ντίαθ σύμφωνα με το ταλέντο του ώστε να γίνει ο game changer που έψαχνε η ομάδα; Θα καταφέρει ο πιτσιρικάς Ματέο Γκάμπια να σταθεί σαν το άλλο μισό του Ρομανιόλι και ο Καλάμπρια να γίνει ο παίκτης που όλοι περίμεναν να γίνει; Αν η Μίλαν καταφέρει να βρει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και με λίγη ακόμα ενίσχυση θα μπορέσει να έχει μετά από χρόνια μια σεζόν με στόχους. Τι στόχους; Τετράδα, Κύπελλο, Γιουρόπα. Απλά και ρεαλιστικά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ