ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Η Λιντς επέστρεψε, ο Σαλάχ τη δάγκωσε (vid)

Η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα κοίταξε στα μάτια την πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ όμως μια φάση στο τέλος έμελλε να χαρίσει τη νίκη (4-3) στους «Κόκκινους».

Η Λιντς επέστρεψε, ο Σαλάχ τη δάγκωσε (vid)

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ η Λίβερπουλ γλίτωσε την γκέλα και μπήκε με νίκη στην νέα Πρέμιερ Λιγκ.

Σπουδαία αναμέτρηση στο Άνφιλντ, στη πρεμιέρα της νέας Πρέμιερ Λιγκ. Η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την νεοφώτιστη Λιντς Γιουνάιτεντ σε μια αναμέτρηση που αμφότερες εμφανίστηκαν ως πρωταθλήτριας. Η μία – Λίβερπουλ – ως κάτοχος της Πρέμιερ Λιγκ. Από την άλλη η Λιντς με τον τίτλο της Τσάμπιονσιπ.

Τα «Παγώνια» παρουσιάστηκαν έτοιμα για τη μεγάλη κατηγορία και την πρόκληση του Άνφιλντ. Οι «Κόκκινοι» του Μέρσεισαιντ ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κοχ εντός περιοχής. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Αιγύπτιος δεν έχασε την ευκαιρία. Ο Σαλάχ ευστόχησε ανοίγοντας το σκορ βάζοντας δύσκολα στους αντιπάλους του.

Τρελός ρυθμός με την Λίβερπουλ να κερδίζει στα σημεία

Το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα δεν έδειξε να πτοείται. Τα «Παγώνια» στο 15′ έφθασαν στην ισοφάριση. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Χάρισον με τον έμπειρο άσσο να κερδίζει τους πάντες και τον Άλισον με όμορφο τελείωμα. Η χαρά της Λιντς ωστόσο δεν κράτησε για πολύ. Η Λίβερπουλ βρήκε τον τρόπο να ανακτήσει το προβάδισμα. Με δράστη τον Φαν Ντάικ στο 20′ η ομάδα του Κλοπ πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με 2-1. Ο Ολλανδός με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από κόρνερ πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα.

Το τρελό πρώτο ημίχρονο όμως ακόμη δεν είχε δώσει τα πάντα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπάμφορντ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φαν Ντάικ ισοφαρίζοντας εκ νέου αυτή τη φορά σε 2-2. Η ομάδα του Μπιέλσα έδειξε ικανή ακόμη και για την ανατροπή στο ημίχρονο. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ όμως είχε διαφορετική άποψη. Ο Αιγύπτιος στο 33′ με έναν κεραυνό εντός περιοχής έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Λίβερπουλ. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα γκολ μπορεί να μην ήταν τα ίδια ωστόσο ο ρυθμός παρέμεινε εξίσου υψηλός. Οι φιλοξενούμενοι από την αρχή προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο αφήνοντας παράλληλα χώρους στους άμυνά τους. Φιρμίνο, Σαλάχ και Μανέ περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να βρεθούν στην αντεπίθεση. Οι «Κόκκινοι» μέχρι το 60′ έφθασαν αρκετές φορές κοντά στο 4-2, ωστόσο δεν μπόρεσαν να το κάνουν πράξη.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Μαρσέλο Μπιέλσα αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Ροντρίγκο. Ο Αργεντινός τεχνικός έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του ελπίζοντας πως η ομάδα του θα έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτό τελικά του βγήκε και με το παραπάνω. Τα «Παγώνια» στο 66′ μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Κλικ πάτησε περιοχή και με πανέμορφη προσπάθεια έγραψε το 3-3.

Η συνέχεια βρήκε το παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Η Λίβερπουλ είχε τον πρώτο λόγο, όμως η Λιντς του Μπιέλσα παρέμενε ζωντανή στη διεκδίκηση του τριπόντου. Και εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα κατέληγε στην ισοπαλία ήρθε η στιγμή του 89ου λεπτού. Ο Ροντρίγκο ανέτρεψε άθελά του τον Φαμπίνιο με τον διαιτητή να δείχνει το πέναλτι. Ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα της Λιντς. Το τέρμα του Αιγύπτιου έμελλε να διαμορφώσει το τελικό και συνάμα χορταστικό 4-3 υπέρ των πρωταθλητών Αγγλίας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ