ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα: Ο παραλογισμός συνεχίζεται…

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα, όμως ο μεταγραφικός σχεδιασμός προβληματίζει για άλλη μια φορά για το μέλλον της ομάδας

Μπαρτσελόνα: Ο παραλογισμός συνεχίζεται…

Δύο εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της “νέας” Μπαρτσελόνα, η κατάσταση μοιάζει ίδια και απαράλλαχτη. Μπορεί η ομάδα να ελπίζει σε νέο ξεκίνημα, όμως οι μέχρι τώρα χειρισμοί της για τη στελέχωση του ρόστερ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους φίλους της.

Η παραμονή του Μέσι και ο χαμένος χρόνος

Ξεκινώντας την κουβέντα από το στόρι του καλοκαιριού, δεν χρειάζεται καν να αναλυθεί πόσο θετική εξέλιξη ήταν η παραμονή του Μέσι στην ομάδα. Μπορεί ο Αργεντίνος να έβγαλε πικρία για τη διοίκηση, όμως είναι εδώ κι αυτό δεν αλλάζει. Ο Μέσι θα συνεχίσει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, αφού το σίριαλ του καλοκαιριού θα αρχίσει να ξεχνιέται με την ένταση των συνεχόμενων αγώνων.

Όμως, είναι δεδομένο ότι η Μπαρτσελόνα έχασε χρόνο με την υπόθεση Μέσι. Στο διάστημα της αβεβαιότητας για το μέλλον του pulga πάγωσαν όλα τα άλλα ανοιχτά μέτωπα. Έτσι, οι ημέρες περνούν με τους Καταλανούς να παραμένουν γυμνοί σε αρκετές θέσεις. Messi and Suarez are not missing in the New Year since the Anoeta war

Το ανεξήγητο φαινόμενο με τον Σουάρες

Αν γινόταν ερώτηση στους φίλους της Μπαρτσελόνα για το πού χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, η επίθεση δεν θα ήταν η πρώτη θέση που θα ακουγόταν. Ωστόσο, η διοίκηση της ομάδας, συνεχίζει να δημιουργεί απορίες με τους χειρισμούς της.

Όλο το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα κατέβαλε προσπάθειες για τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο άσος της Ίντερ φαίνεται πως δεν θα μετακομίσει τελικά στο Καμπ Νου, με τους Καταλανούς να στρέφονται στον Ντεπάι. Το ότι αμφότεροι είναι καλοί και εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές δεν αμφισβητείται.

Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα έχει στο ρόστερ της τον Λουίς Σουάρες και κανείς δεν δείχνει να το σκέφτεται. Ο Ουρουγουανός, μπορεί να μην είναι στα καλύτερά του, όμως παραμένει ένας top class επιθετικός.

Επίσης, δεν χρειάζεται καν χρόνο προσαρμογής. Είναι έξι χρόνια στην ομάδα, ξέρει απέξω κι ανακατωτά το σύλλογο και διαθέτει εξαιρετική σχέση με τον Μέσι, με τον οποίο συνεργάζονται πολύ καλά και στο γήπεδο.

Σαφώς και η ομάδα χρειάζεται σιγά σιγά να βρει τον αντικαταστάτη του, όμως σε μια τόσο ιδιαίτερη σεζόν, αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα. Άλλωστε, στο ρόστερ υπάρχει και ο Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Γάλλος, μετά την κακή πρώτη σεζόν του, θα παλέψει για ένα νέο ξεκίνημα και μπορεί να αγωνιστεί και στη θέση “9”.

Και η άμυνα;

Κι εδώ έρχεται ο μεγάλος παραλογισμός. Η Μπαρτσελόνα, εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην αμυντική της γραμμή, όμως κανείς δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ο Πικέ δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη του παρελθόντος, ενώ ο Λενγκλέ δείχνει ακατάλληλος να ανταποκριθεί στις τεράστιες απαιτήσεις. Όσο για τον Ουμτιτί, βρίσκεται εδώ και καιρό μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και θα αποτελέσει παρελθόν. Ίδια κατάσταση και στη θέση του δεξιού μπακ, με τον Σεμέδο να “φωνάζει” εδώ και καιρό ότι δεν μπορεί.

Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται εδώ και τώρα τον δικό της “Φαν Ντάικ”. Έναν παίκτη έτοιμο να μπει στην ομάδα και να γίνει ο ηγέτης της άμυνας από την πρώτη μέρα. Επιλογές τύπου Έρικ Γκαρσία και Ζιλέ Κουντέ δεν αποτελούν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί να έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, όμως μια ομάδα που στοχεύει σε κάθε πιθανό τίτλο δεν γίνεται να δώσει τα κλειδιά της άμυνας σε 20χρονα παιδιά χωρίς παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο.

Με λίγα λόγια, η Μπαρτσελόνα βαδίζει στη νέα εποχή, ξεκινώντας με τα ίδια λάθη του παρελθόντος. Επιλέγει να δαπανά χρήματα για θέσεις που δεν έχει πραγματική ανάγκη, ενώ στις κομβικές θέσεις του ρόστερ, εκεί που πονάει πραγματικά, δεν επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο.

Χρόνος για να διορθωθούν οι ανορθογραφίες υπάρχει, όμως το ζήτημα είναι να βρει ξανά η ομάδα το όραμα και τον προγραμματισμό που την διατηρούσαν στην αφρόκρεμα της Ευρώπης τα προηγούμενα χρόνια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ