ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Έβερτον

Ο Χάμες Ροντρίγκεζ που μας έλειψε!

Ο Χάμες Ροντρίγκεζ πραγματοποίησε χθες το ντεμπούτο με τη φανέλα της Έβερτον. Για πρώτη φορά μετά από καιρό είδαμε τον Κολομβιανό να… χαμογελάει.

Ο Χάμες Ροντρίγκεζ που μας έλειψε!

Ο Χάμες Ροντρίγκεζ είναι αδιαμφησβήτητα ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Στον μεσοεπιθετικό τομέα του παιχνιδιού λίγοι είναι εκείνοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν τις ικανότητες και το ρεπερτόριο του Κολομβιανού. Μετά από τρεις καλές χρονιές -η πρώτη σούπερ- στη Ρεάλ και μία στη Μπάγερν σαν δανεικός τα δύο τελευταία χρόνια η καριέρα του έχει πάρει πτωτική πορεία. Πέρυσι ενώ ήταν ξεκάθαρα εκτός πλάνων του Ζιντάν και ενώ είχε ουσιαστικά κλείσει στην Ατλέτικο, η «Βασίλισσα» αποφάσισε να τινάξει στον αέρα τη μεταγραφή. Ο λόγος; Η βαριά ήττα από τους “Ροχιμπλάνκος” σε ένα φιλικό προετοιμασίας!

Κάπως έτσι και χωρίς να φταίει σε τίποτα ο Χάμες εγκλωβίστηκε στο Μπερναμπέου. Έπαιξε ελάχιστα και για μια σεζόν ουσιαστικά τον χάσαμε. Η μεταγραφή του στην Έβερτον ξάφνιασε πολλούς. Το επίπεδό του είναι σίγουρα για παραπάνω. Στα «Ζαχαρωτά» ωστόσο ο Κολομβιανός έχει την ευκαιρία να αγαπήσει ξανά το ποδόσφαιρο. Έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και δίπλα σε έναν προπονητή που τον λατρεύει μπορεί να θυμίσει και πάλι τον παίκτη που όλοι θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Να βρει το χαμένο του χαμόγελο

Ο Χάμες υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2014 με μεγάλα όνειρα και τεράστιες προσδοκίες. Εκείνη την εποχή ήταν ένα από τα πιο καυτά ονόματα της αγοράς. Όλοι οι μεγάλοι «σφάζονταν» για χάρη του. Τα 80 εκατομμύρια που κόστισε αντανακλούν πλήρως το πόσο ψηλά βρίσκονταν οι μετοχές του. Η Ρεάλ ήταν προσωπική επιλογή του. Ένα όνειρο που γινόταν πραγματικότητα.

Πράγματι η πρώτη σεζόν ήταν ονειρική. Η «Βασίλισσα» ξεφορτώθηκε για χάρη του τον Άνχελ Ντι Μαρία -μετά από μια σούπερ σεζόν του Αργεντίνου- και η θέση του επιτελικού μέσου άνηκε πλέον ολοκληρωτικά στον Χάμες. Με 46 εμφανίσεις 17 γκολ και 18 ασίστ ο Κολομβιανός έδειξε με το καλημέρα ότι ανήκει στην ελίτ. Όλα έμοιαζαν ιδανικά.

Μέχρι που το επόμενο καλοκαίρι μια επιστροφή που τότε έμοιαζε ασήμαντη έμελλε να είναι η αρχή του τέλους του από τη Μαδρίτη. Το καλοκαίρι του 2015 λοιπόν επιστρέφει στη Ρεάλ μετά από τον δανεισμό του στην Πόρτο ο Καζεμίρο. Στην πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη ο Χάμες ξεκινούσε στην τριάδα των χαφ μαζί με τους Μόντριτς και Κρος. Αυτός είχε ένα πιο προωθημένο ρόλο και οι άλλοι δύο έπαιζαν πίσω του. Με την έλευση του Καζεμίρο όμως ο σχηματισμός στα χαφ άλλαξε. Χάμες Ρεάλ

Ο Βραζιλιάνος τοποθετήθηκε στη θέση του αμυντικού χαφ με Μόντριτς και Κρος να αναλαμβάνουν την οργάνωση του παιχνιδιού. Η συνέχεια γνωστή. Την ίδια στιγμή ο Χάμες έχανε το ρόλο του στην ομάδα. Τις δύο επόμενες σεζόν ο Ζιντάν έψαχνε τρόπο να τον χωρέσει στην εντεκάδα. Μια στο αριστερό φτερό, μια στο δεξί ο Χάμες έπαιρνε συμμετοχές, έγραφε συμπαθητικά νούμερα αλλά δεν ήταν ποτέ ξανά ο εαυτός του. Ακολούθησε ο διετής δανεισμός του στη Μπάγερν και στη συνέχεια η περσινή καταστροφική σεζόν με μόλις 14 συμμετοχές. Η Έβερτον ήρθε να του προσφέρει ξανά το χαμένο του χαμόγελο. Αυτό με το οποίο τον γνωρίσαμε στο Μουντιάλ του 2014.

Διψάει για ποδόσφαιρο γι’ αυτό διάλεξε Έβερτον

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Χάμες θα μπορούσε εύκολα να παίξει ακόμη και βασικός σε μια από τις τοπ ομάδες. Σε ένα κλαμπ με πρωταγωνιστικές βλέψεις που θα διεκδικεί τρόπαια και θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η περίπτωση της Έβερτον δεν αποτέλεσε σε καμία στιγμή έσχατη λύση για τον ίδιο. Αντίθετα ήταν μια απόλυτα συνειδητή επιλογή. Μπορεί η ποιότητα και η κλάση του Χάμες να είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα ωστόσο ο ίδιος ανήκει σε εκείνη την κατηγορία ποδοσφαιριστών που έχουν κάτι να αποδείξουν. Το περιβάλλον της Έβερτον του προσφέρει ακριβώς αυτό. Τη δυνατότητα να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Χάμες Έβερτον

Βλέπετε στα «Ζαχαρωτά» ο Χάμες είναι ο απόλυτος σταρ. Ένας παίκτης που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπαιζε εκεί. Πιθανότατα δεν θα έπαιζε εκεί ούτε με τις παρούσες συνθήκες αν δεν βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός είναι ίσως ο άνθρωπος που πιστεύει όσο κανείς άλλος στον ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος ο Χάμες παραδέχτηκε ότι η παρουσία του Κάρλο έπαιξε τεράστιο ρόλο στο να αποδεχτεί την πρόταση της Έβερτον.

Ο Αντσελότι τον προορίζει για ηγέτη της ομάδας. Στα μάτια του βλέπει τον παίκτη εκείνο από τον οποίο θα ξεκινάνε τα πάντα στο δημιουργικό κομμάτι. Καταλαβαίνετε ότι για έναν ποδοσφαιριστή που μόλις πέρασε μια σεζόν βρισκόμενος εκτός πλάνων η πρόκληση του να γίνει ο απόλυτος ηγέτης είναι τεράστια. Από την παρουσίασή του κιόλας δεν σταμάτησε να χαμογελάει. Έδειχνε πολύ ορεξάτος για αυτό το νέο ξεκίνημα. Κάτι που φάνηκε και από την πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα.

Στο χθεσινό ματς κόντρα στην Τότεναμ ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Πήρε πρωτοβουλίες, δημιούργησε ευκαιρίες, ζήταγε συνεχώς τη μπάλα. Ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης του αγώνα και συνόδευσε το ντεμπούτο με μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Μπορεί το καλό του πόδι να είναι το αριστερό αλλά η αρχή του σίγουρα έγινε με το… δεξί!

Τέλειες προϋποθέσεις για μια σούπερ χρονιά

Η μεταγραφή του Χάμες Ροντρίγκεζ ήταν τεράστιας σημασίας για την Έβερτον. Ένας παίκτης αυτού του επιπέδου ανεβάζει κατακόρυφα το πρεστίζ του κλαμπ και αγωνιστικά αλλά και επικοινωνιακά. Αν μάλιστα ισχύει η πληροφορία ότι κατάφερε να τον υπογράψει ελεύθερο τότε μιλάμε για τεράστια επιτυχία. Γενικότερα η Έβερτον είναι μια ομάδα η οποία φημίζεται για την έλλειψη οργάνωσης και πλάνου. Τα τελευταία χρόνια ξοδεύει σταθερά σημαντικά ποσά για την ενίσχυσή της κάνοντας μόνιμα μια τρύπα στο νερό. Χάμες παρουσίαση

Η περσινή 12η θέση ήταν η χειρότερη μετά το 2004 και φαίνεται να ταρακούνησε άπαντες στον οργανισμό. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα ιστορικό κλαμπ με 9 τίτλους πρωταθλήτριας, πίσω μόνο από Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ. Φέτος λοιπόν τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν. Η ενίσχυση της ομάδας φαίνεται πιο ουσιαστική και στοχευμένη από ποτέ. Ο Αντσελότι αποφάσισε ότι θέλει να αλλάξει όλο του το κέντρο. Κι έτσι έγινε.

Εκτός του Χάμες έγιναν ακόμη δύο εξαιρετικές προσθήκες. Άλαν και Ντουκουρέ προσφέρουν ενέργεια και σκληράδα σε μια γραμμή που η Έβερτον πέρυσι υπήρξε το λιγότερο… σοφτ. Αυτοί οι δύο προσφέρουν παράλληλα το τέλειο στήριγμα για τον ντελικάτο Χάμες. Με δύο πραγματικούς μαχητές πίσω του ο Κολομβιανός μπορεί να νιώθει ασφαλής να κάνει το παιχνίδι του. Με τις εμπνεύσεις και την κλάση του μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα τους ήδη πολύ καλούς Ριτσάρλισον και Κάλβερτ-Λιούιν. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις νεοαποκτηθέντες ξεκίνησαν βασικοί κόντρα στην Τότεναμ παρόλο που βρίσκονται μόλις λίγες μέρες στην ομάδα. Είχαν μάλιστα εξαιρετική απόδοση.

Η μεταγραφή του Χάμες λοιπόν φαίνεται να έγινε με πλάνο ώστε ο Κολομβιανός να έχει τις τέλειες συνθήκες για να βγάλει στο χορτάρι αυτό που μπορεί. Αν αυτό τελικά συμβεί τότε η Έβερτον θα γίνει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και ο Χάμες ο παίκτης που όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να είναι. Η συνέχεια αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

https://www.youtube.com/watch?v=XtvdTtbRUhw

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ