Μπάγερν Μονάχου

Πατέρας Αλάμπα: “Η Μπάγερν διαδίδει αισχρά ψέματα”

Ο πατέρας του Νταβίντ Αλάμπα κατηγόρησε τη Μπάγερν ότι διαδίδει ψέματα σχετικά με τις απαιτήσεις του γιου του για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Αυστριακός είναι από μικρό παιδί στη Γερμανία και τη Μπάγερν και μαζί με το σύλλογο έχει πανηγυρίσει πολλές από τις επιτυχίες της ομάδας. Μάλιστα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι τη φετινή σεζόν έβαλε «πλάτη» μιας και το μεγαλύτερο διάστημα αυτής αγωνίστηκε μακριά από τη φυσική του θέση. Η παρουσία του Αλφόνσο Ντέιβις καθώς και το κενό στα cente back, μετατόπισαν τον Αλάμπα στο κέντρο της άμυνας. Εκείνος τα έβγαλε πέρα και στάθηκε αξιοπρεπώς στο νέο του ρόλο.

Ωστόσο, δεν θεωρείται πια σίγουρο αν θα συνεχίσει το μέλλον του στους “βαυαρούς”. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τη διοίκηση της Μπάγερν οι νέες του οικονομικές απαιτήσεις είναι απλησίαστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη Γερμανία, ο εκπρόσωπός του αξιώνει 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μέχρι το 2025. Δηλαδή, θέλει από σήμερα μέχρι και το 2025 που θα είναι 33 ετών να έχει λάβει 125 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το τρέχον συμβόλαιο ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι.

Από πλευράς “βαυαρών”, μάλιστα, θεωρούν υπεύθυνο γι αυτή τη στάση τον ατζέντη του Αλάμπα. Τον Πίνι Ζάχαβι. Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Ούλι Χένες, μάλιστα, έστειλε το δικό του μήνυμα στο 28χρονο ποδοσφαιριστή. Παράλληλα, χαρακτήρισε “πιράνχας” τον Ζάχαβι και κάποιον που δεν πρέπει να ακούμε.

“Ελπίζω εκείνος και ο πατέρας του αν συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η Μπάγερν είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνον και να υπογράψει ένα τεραετές η πενταετές συμβόλαιο. 1,2,3 παραπάνω εκατομμύρια δε θα τον κάνουν χαρούμενο. Η μισθολογική δομή θα μείνει ανέπαφη. Ο σύλλογος πρέπει να μείνει αυστηρός σε αυτό”.

Η σκληρή απάντηση του πατέρα του Αυστριακού

Η συγκεκριμένη στάση του Χένες προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα του παίκτη.

“Έφερα τον Ντέιβιντ Άλαμπα στο Μπάγερν ως έφηβο. Με τα χρόνια, είχα πολλές ευκαιρίες να μεταφέρω τον Νταβίντ σε άλλο κλαμπ, αλλά ήμασταν πιστοί και πάντα επιλέγαμε να μείνουμε. Δεν περίμενα η Μπάγερν να διαδίδει βρώμικα ψέματα στο κοινό σχετικά με τους μισθούς και τις προμήθειες. Ο ισχυρισμός ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για ένα νέο συμβόλαιο λόγω τέτοιων πληρωμών είναι ένας από αυτούς τους βρώμικους ισχυρισμούς. Όλα επειδή δεν αποδεχτήκαμε τα στοιχεία που μας παρουσίασαν. Έχουμε τις δικές μας ιδέες.” είπε στο Sky Sport.

Την ίδια ώρα ο Ζάχαβι αρνήθηκε ότι ζήτησε ένα εξωπραγματικό ποσό για την ανανέωση συμβολαίου του Αλάμπα.

“Σε κανένα σημείο δεν μίλησα λεπτομερώς για μια πιθανή πληρωμή προμήθειας με τους υπεύθυνους της Μπάγερν. Η μόνη φορά που αναφέρθηκε αυτό το θέμα ήταν όταν συναντηθήκαμε στη Λισαβόνα. Ο Hasan Salihamidzic με ρώτησε πώς θα το φανταζόμουν αυτό. Του είπα ότι πρέπει να εργαστούμε πρώτα σε συμφωνία με τον παίκτη, αλλά δεν θα ζητούσα κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο. Δεν θέλω να λάβω περισσότερα από άλλους ατζέντηδες που έχουν λάβει προμήθειες από τη Μπάγερν. Ακόμα, πάντως, δεν έχουμε μιλήσει με αριθμούς”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ