ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Είναι ο Ντεπάι ακόμη μία εκτός λογικής μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα;

Η Μπαρτσελόνα είναι μια ανάσα από την απόκτηση του Μέμφις Ντεπάι. Είναι ο Ολλανδός ο παίκτης που πραγματικά χρειάζονται οι «Μπλαουγκράνα»;

Είναι ο Ντεπάι ακόμη μία εκτός λογικής μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα;

Τα τελευταία χρόνια στη Λυόν ο Ντεπάι απέδειξε ότι η θέση του βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Μετά το εφιαλτικό του πέρασμα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολλανδός βρήκε στη Γαλλία το ιδανικό περιβάλλον για να δείξει ποιος πραγματικά είναι. Στα τρία χρόνια που βρίσκεται εκεί κατάφερε να γίνει ο αδιαμφησβήτητος ηγέτης της ομάδας. Όλοι γνώριζαν ότι έχει την ποιότητα να παίξει σε ανώτερο επίπεδο. Αργά ή γρήγορα θα άφηνε τη Λυόν.

Φέτος η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία. Οι «Μπλαουγκράνα» έχουν ουσιαστικά κλείσει τον παίκτη και απλά περιμένουν να κάνουν κάποια πώληση ώστε να ανακοινώσουν επίσημα τον Ντεπάι. Κι εδώ γεννάται το ερώτημα. Έχει ανάγκη η Μπαρτσελόνα ακόμη ένα βαρύ όνομα στην επίθεσή της; Έτσι όπως είναι το ρόστερ της αυτή τη στιγμή μάλλον όχι. Ακόμη κι αν φύγει ο Σουάρεζ.

Όλοι οι καλοί (δεν) χωράνε

Μη λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ρόστερ της Μπάρτσα, ο Ντεπάι είναι μια ιδανική μεταγραφή. Προέρχεται από την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, βρίσκεται σε τέλεια ηλικία, διψάει για απαντήσεις. Είναι ότι πρέπει αν θες να ανανεώσεις ένα κορεσμένο ρόστερ. Όλα καλά μέχρι εδώ. Από εκεί και πέρα όμως ξεκινάνε τα προβλήματα. Κι αυτά δεν είναι λίγα. Στην επίθεση της Μπαρτσελόνα γίνεται κυριολεκτικά ο… καλός χαμός. Και μετά από αυτό το -στην καλύτερη- μέτριο αστειάκι ας εξηγήσουμε και τι εννοούμε. Αυτή τη στιγμή για τις τρεις θέσεις της επίθεσης οι «Μπλαουγκράνα» διαθέτουν εννέα επιλογές! Ντεπάι

Ναι καλά διαβάσατε. Εννέα παίκτες διεκδικούν τρεις θέσεις. Μέσι, Σουάρεζ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Κουτίνιο, Φάτι, Τρινκάο, Μπρεϊθγουέιτ και Πέδρι. Για την οικονομία της κουβέντας ας αφαιρέσουμε τους δύο τελευταίους. Ο Δανός ούτε ο ίδιος ξέρει πως βρέθηκε στην Μπαρτσελόνα, ενώ ο νεαρός Ισπανός είναι μόλις 17 ετών και μπορεί να αγωνιστεί και σαν δεκάρι. Κάπως έτσι από τους εννιά πέσαμε στους εφτά. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Για τον Μέσι δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι. Η μία από τις τρεις θέσεις είναι δική του. Μετά το χάος. Για τον Σουάρεζ ακούμε πολλά, αλλά βλέπουμε λίγα. Θα μείνει; Θα φύγει; Κανείς δεν έχει καταλάβει. Ο Γκριεζμάν όλοι ξέρουμε ότι θα μείνει αλλά επίσης όλοι καταλάβαμε ότι δεν γίνεται να τον ξαναδούμε στα πλάγια. Ο Γάλλος είναι άλλος άνθρωπος όταν αγωνίζεται κεντρικά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Το βλέπουμε κάθε φορά που παίζει με την εθνική Γαλλίας.

Στο πρώτο φιλικό της σεζόν ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης. Τυχαίο; Ο Ντεμπελέ θα λάβει την τελευταία του ευκαιρία. Ο Γάλλος διαθέτει τρομακτικό ταλέντο και είναι άλλοι οι παράγοντες που τον εμπόδισαν να κάνει τη διαφορά στην Μπαρτσελόνα. Πλέον έχει αποθεραπευτεί και είναι έτοιμος να δείξει αν όντως του αξίζει να βρίσκεται εκεί. Ο Κουτίνιο παρέμεινε με απαίτηση Κούμαν όποτε θα είναι άτοπο να μην υπολογίζεται. Φάτι και Τρινκάο ξέρουν ότι δεν λογίζονται ως βασικοί αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι κομπάρσοι. Οι δύο νεαροί έχουν τεράστιες προοπτικές και η Μπαρτσελόνα το ξέρει. Αποκλείεται να τους «κάψει».

Που θα παίξει ο Ντεπάι;

Παρατηρούμε λοιπόν την συγκέντρωση πολλών και ποιοτικών παικτών στη γραμμή κρούσης. Ο Ντεπάι -αν η μεταγραφή του ολοκληρωθεί- θα έρθει να προστεθεί σε όλους τους προαναφερθέντες. Ο Ολλανδός έχει την ευελιξία να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Τον γνωρίσαμε σαν καθαρό εξτρέμ ωστόσο στη Λυόν μετατοπίστηκε στο κέντρο της επίθεσης και έδειξε πολύ ωραία πράγματα. Η ικανότητά του να παίξει και στα άκρα και στην κορυφή του δίνει αυτόματα πλεονέκτημα. Ωστόσο και πάλι άκρη δεν βγαίνει. Έστω ότι οι φήμες επιβεβαιώνονται και ο Σουάρεζ αποχωρεί. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα κουκιά δεν βγαίνουν με τίποτα. Ντεπάι Λυόν

Έστω κι έτσι λοιπόν πως ακριβώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση μπροστά; Ο Μέσι θα είναι στα δεξιά. Ο Γκριεζμάν θα παίξει λογικά στην κορυφή και για τη θέση στα αριστερά ερίζουν οι Ντεμπελέ και Κουτίνιο. Θα έρθει ο Ντεπάι σε αυτή την ηλικία και μετά από αυτές τις χρονιές για να κάτσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα; Αν ναι πόσο πίσω θα μείνουν στο ροτέισον οι Τρινκάο και Φάτι; Αν όχι ποιου τη θέση θα φάει; Θα παίξει πάλι ο Γκριεζμάν σε μια θέση που αποδεδειγμένα δεν του ταιριάζει για να χωρέσει ο Ολλανδός στην εντεκάδα; Κι αν γίνει αυτό η Μπαρτσελόνα θα έχει στον πάγκο της Ντεμπελέ και Κουτίνιο;

Η όλη συζήτηση αποκτά σίγουρα μεγαλύτερη λογική αν αλλάξει η διάταξη. Αν δηλαδή το 4-3-3 γίνει 4-2-3-1 και ο Γκριεζμάν παίξει σαν δεύτερο φορ στην τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντεπάι. Αξίζει όμως ο Ολλανδός να αλλάξει ολόκληρη η ομάδα για χάρη του; Είναι πια τόσο καλός; Όπως βλέπετε τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι αμέτρητα. Και είτε βρουν απαντήσεις είτε όχι υπάρχουν σίγουρα άλλα πολύ πιο σημαντικά. Ντεπάι Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται σίγουρα έναν παίκτη στο κέντρο και έναν στα στόπερ. Στα χαφ εκτός του Ντε Γιονγκ δεν υπάρχει άλλος παίκτης να δώσει ενέργεια και τρεξίματα, αφού και ο Βιντάλ πάει στην Ίντερ. Στα στόπερ το δίδυμο Λενγκλέ-Πικέ είναι συγκλονιστικά αργό ενώ φαίνεται να μην υπάρχει καθόλου πίστη στον Ουμτιτί. Οπότε;

Τα λάθη που απαγορεύονται και ο παράγοντας Κούμαν

Η κατάσταση που βρέθηκε η Μπαρτσελόνα το προηγούμενο διάστημα υπήρξε οριακή. Η αποχώρηση του Μέσι αποτράπηκε ουσιαστικά με εκβιασμό προς τον παίκτη την τελευταία στιγμή. Σιγά σιγά η ομάδα δείχνει να αφήνει πίσω της έναν μήνα τεράστιας ταραχής. Η νέα σεζόν ξεκινάει και όλοι ευελπιστούν σε μια νέα αρχή που θα τους βοηθήσει να ξεχάσουν τον περσινό εφιάλτη. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι στην πλανήτη Μπαρτσελόνα όλα είναι ρόδινα. Το αντίθετο.

Το κλίμα είναι ακόμη τεταμένο και ο καθρέφτης του γηπέδου που δεν λέει ποτέ ψέματα θα κρίνει πολλά. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον τα λάθη… απαγορεύονται. Η ομάδα έφερε η ίδια τον εαυτό της σε μια θέση που δεν της επιτρέπονται άλλες αστοχίες. Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται μελετημένα και με συγκριμένη στόχευση. Θα έρθει ο τάδε, να παίξει εκεί και θα μας δώσει αυτά. Ο Ντεπάι δεν δείχνει μια τέτοια κίνηση. Τουλάχιστον όχι με την πρώτη ματιά. Γιατί στο μυαλό του Κούμαν δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να είμαστε.

Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση και η παράμετρος Κούμαν. Η παράμετρος νέος προπονητής δηλαδή. Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του για το αν ο Κούμαν κάνει ή δεν κάνει για προπονητής της Μπαρτσελόνα. Από τη στιγμή που βρίσκεται σε αυτή τη θέση ωστόσο έχει το δικαίωμα να έχει κάποιες απαιτήσεις. Να ζητήσει παίκτες που πιστεύει ότι εξυπηρετούν το πλάνο του. Πόσο μάλλον όταν αυτούς τους παίκτες τους γνωρίζει καλά. Ο Ολλανδός έχει ζητήσει δύο ποδοσφαιριστές.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Ντεπάι και Βαϊνάλντουμ. Και τους δυο τους ξέρει καλά από την εθνική Ολλανδίας. Είναι δικαίωμά του να τους ζητάει. Από την άλλη μεριά όμως ο 57χρονος τεχνικός έχει ήδη αρκετούς μπελάδες στο κεφάλι του. Θα τον βοηθούσε ακόμη ένας όπως αυτός που θα προκαλέσει η άφιξη του Ντεπάι; Σε κάθε περίπτωση ο Ολλανδός επιθετικός αναμένεται σύντομα να φορέσει τα «Μπλαουγκράνα». Τότε τα σενάρια είναι δύο. Είτε θα λυθούν όλες μας οι απορίες είτε θα μας δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ