ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα VS Παρί, Ντόρτμουντ VS Ατλέτικο: Ιδού οι ενδεκάδες! (pics)
Champions League: Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα έκαναν Κόλαση την ατμόσφαιρα! (pics)
Υπέροχα νέα για τον Αρτέτα: Υπολογίζει κανονικά τον Όντεγκαρντ! (pic)
Δήλωση ψυχολογίας από Τούχελ: «Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!»
Αλλάζει τελείως η Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι: «Σκοτώνει» πρωτοκλασάτο επιθετικό της!
Γκράνιτ Τζάκα: Η εξιλέωση
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Μπέιλ επιστρέφει για να κλείσει στόματα που ο ίδιος άφησε να ανοίξουν!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ αφήνει πίσω του την παράνοια που εδώ και δύο χρόνια ζούσε στη Μαδρίτη και επιστρέφει σπίτι του. Εκεί που όλα ξεκίνησαν.

Ο Μπέιλ επιστρέφει για να κλείσει στόματα που ο ίδιος άφησε να ανοίξουν!

Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ανάμεσα στον Γκάρεθ Μπέιλ και την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν από τις πλέον περίεργες και ανεξήγητες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ άλλη περίπτωση ποδοσφαιριστή τέτοιου βεληνεκούς που να φτάνει σε τέτοια σημεία με την ομάδα του.

Κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς συνέβη μέχρι να φτάσουμε σε εικόνες όπως ο Μπέιλ να κοιμάται στον πάγκο της ομάδας εν ώρα παιχνιδιού! Ευθύνες προφανώς υπάρχουν εκατέρωθεν. Το προς τα πού γέρνει η ζυγαριά δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Σίγουρα πάντως ο Ουαλός παρουσίασε μια εικόνα που δεν τον τιμά και ξεκάθαρα τον αδικεί.

Εικόνα τέτοια που έκανε τους περισσότερους να ξεχάσουν για τι παίκτη πρόκειται. Αυτό ακριβώς ελπίζει η Τότεναμ να πετύχει φέρνοντάς τον πίσω. Να θυμίσει ο Μπέιλ τον παίκτη που όλοι έχουμε δει ότι μπορεί να είναι. Να κλείσει τα στόματα που ο ίδιος άφησε να ανοίξουν. Θα τα καταφέρει; Ποιον Μπέιλ θα δούμε στην Τότεναμ;

Δεν υπάρχει καταλληλότερο περιβάλλον

Μπέιλ και Τότεναμ γνωρίζονται καλά. Πολύ καλά για την ακρίβεια. Ο Ουαλός αγωνίστηκε εκεί από το 2007 μέχρι το 2013. Ήρθε όντας ο… κανένας και έφυγε ως η ακριβότερη μεταγραφή στον κόσμο εκείνη την εποχή. Η πρώτη που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Οι «Πετεινοί» τον αγόρασαν από τη Σαουθάμπτον όταν ακόμη ήταν ένα αριστερό μπακ με κάποιες καλές προοπτικές αλλά και με… μηδέν συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Χρόνο με το χρόνο παρουσιαζόταν όλο και καλύτερος.

Το ταλέντο του ήταν τέτοιο που γρήγορα όλοι κατάλαβαν ότι χαραμίζεται σαν αριστερό μπακ. Κάθε χρόνο ανέβαινε όλο και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Σίγα σιγά μονιμοποιήθηκε στα εξτρεμ και εκεί… οργίασε. Πριν φύγει για τη Μαδρίτη πρόλαβε να ανακηρυχθεί δύο φορές παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ και τρεις φορές μέλος της κορυφαίας ομάδας της χρονιάς. Όλα αυτά στις μόλις έξι σεζόν που έπαιξε εκεί μέχρι τα 24 του χρόνια! Έκανε μπαμ ότι αυτό το παιδί ήταν προορισμένο για την κορυφή. Σήμερα εφτά χρόνια μετά επιστρέφει στην ομάδα που τον βοήθησε όσο τίποτα και κανείς να γίνει ο παίκτης που έγινε.

Επιστρέφει με τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα να βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό και με την αμφισβήτηση γύρω από το πρόσωπό του πιο έντονη από ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος έδωσε δικαίωμα για να συμβούν όλα αυτά. Τώρα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι όσοι βιάστηκαν να τον ξεγράψουν έκαναν λάθος.

Σε ένα περιβάλλον απόλυτα οικείο, με ανθρώπους που τον εκτιμούν και τον πιστεύουν έχει όλα τα εχέγγυα που χρειάζονται για να το πετύχει. Ο Γκάρεθ Μπέιλ έχει κατηγορηθεί όσο κανείς για την αδιαφορία που έδειχνε τα τελευταία χρόνια του στη Μαδρίτη. Αν στην Τότεναμ παρουσιάσει ανάλογη εικόνα η συζήτηση για αυτόν τελειώνει. Αν όμως βρει τον εαυτό του είναι ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες της φετινής σεζόν για τους «Πετεινούς».

Ένας κανονικός Μπέιλ την απογειώνει

Η Τότεναμ είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ομάδας. Η προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια να εδραιωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες της Πρέμιερ Λιγκ έχει αλλάξει την πραγματικότητα του κλαμπ. Οι απαιτήσεις έχουν ανέβει, οι αποτυχίες κάνουν πολύ περισσότερο θόρυβο. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν έρχονται και καθόλου τίτλοι.

Παρόλα αυτά αν πριν μερικά χρόνια κάποιος έλεγε ότι η Τότεναμ θα έχει εδραιωθεί ως μέλος του Big 6, θα αγωνίζεται σε σταθερή βάση στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα διαθέτει μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο μάλλον θα τον κορόιδευαν. Να θυμίσουμε ότι στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο Ζοζέ Μουρίνιο. Στην εντεκάδα της υπάρχουν παίκτες όπως ο Χάρι Κέιν, ο Σον, ο Άλι, ο Γιορίς. Ναι το ρόστερ της δεν είναι το κορυφαίο στην Αγγλία αλλά σίγουρα διαθέτει εξαιρετικό υλικό.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί ο Γκάρεθ Μπέιλ. Και για την ακρίβεια στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Αν ο Ουαλός καταφέρει να παίξει με βάση τα γνωστά του στάνταρ η επίθεση της Τότεναμ γίνεται μια από τις καλύτερες στον κόσμο! Όχι δεν είναι υπερβολή. Κέιν και Σον είναι ξεκάθαρα οι πιο ποιοτικοί και σταθεροί ποδοσφαιριστές της ομάδας. Παίκτες παγκόσμιας κλάσης, με σταθερά ψηλά νούμερα. Σκεφτείτε δίπλα τους να μπει ένας «κανονικός» Μπέιλ.

Ένας παίκτης δηλαδή απίστευτα ταχυδυναμικός που μπορεί τόσο να δημιουργήσει όσο και να σκοράρει. Με αυτόν και τον Σον στα άκρα η Τότεναμ γίνεται πυραυλοκίνητη. Και με έναν finisher όπως ο Κέιν μέσα στο κουτί τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα για τις αντίπαλες άμυνες. Στα 31 του ο Μπέιλ δεν είναι σε καμία περίπτωση τελειωμένος. Αν η ομάδα και ο ίδιος καταφέρουν να ξεκλειδώσουν τον καλό του εαυτό η Τότεναμ αυτόματα ανεβαίνει επίπεδο σαν ομάδα.

Του ταιριάζει η Αγγλία, τον γουστάρει ο Μουρίνιο, όλα εξαρτώνται από τον ίδιο

Η επιστροφή του Μπέιλ στο Νησί είναι ένα σενάριο που παίζεται κάθε καλοκαίρι. Πάει καιρός από την τελευταία φορά που ο Ουαλός δεν συνδέθηκε με κάποια από τις μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Συνήθως ήταν η Γιουνάιτεντ αυτή που φαινόταν σαν το φαβορί για να τον αποκτήσει. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ήταν στο παιχνίδι και φέτος αλλά για ακόμη μια φορά τον έκαναν μαντάρα. Η Τότεναμ κινήθηκε γρήγορα έκλεισε τον παίκτη και η επιστροφή έγινε επιτέλους πραγματικότητα.

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα πρωτάθλημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μπέιλ. Το ποδόσφαιρο παίζεται ως επί το πλείστων στην ταχύτητα και στη δύναμη, στοιχεία που διαθέτει στο έπακρον. Την ίδια στιγμή θα έχει προπονητή έναν άνθρωπο που τον θαυμάζει -ακόμα- σαν παίκτη. Ο Ζοζέ Μουρίνιο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μπέιλ στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου. Αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε προσπαθήσει να τον πάρει όταν ήταν στην Ρεάλ και τελικά η μεταγραφή έγινε όταν εκείνος είχε πια φύγει. Έμελλε οι δρόμοι τους να συναντηθούν κάποια χρόνια μετά στην Τότεναμ. Οι συνθήκες λοιπόν φαντάζουν ευνοϊκές.

Έτσι όλο το βάρος πλέον πέφτει πάνω του. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο Ουαλός με το που πατήσει το πόδι του στο χορτάρι θα έχει όλα τα βλέμματα καρφωμένα πάνω του. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά την περασμένη σεζόν ο Μπέιλ θύμιζε περισσότερο παίκτη… γκολφ παρά ποδοσφαίρου. Δεν είναι ότι έκανε μια κακή χρονιά. Ουσιαστικά εξαφανίστηκε.

Η σεζόν 19/20 είναι σαν μην υπήρξε ποτέ για εκείνον. Οι 20 συμμετοχές με 3 γκολ και 2 ασίστ μοιάζουν με ένα κακόγουστο αστείο. Όπως εκείνο το περίφημο ‘’Wales-Golf-Madrid”. Από πρωτοκλασάτο παίκτη ο Μπέιλ μετατράπηκε σε μια καλτ φιγούρα που το όνομά του χρησιμοποιούταν κυρίως σαν… ανέκδοτο. Στο χέρι του είναι όλο αυτό να σταματήσει. Να αρχίσουν ξανά όλοι να τον συζητάνε για ότι κάνει μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό. Αφού μπορεί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ