ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Τιάγκο και Ζότα συμπληρώνουν τέλεια το παζλ της Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ μπορεί να άργησε αλλά ενισχύθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Τιάγκο Αλκάνταρα και Ντιόγκο Ζότα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονταν οι «Κόκκινοι».

Τιάγκο και Ζότα συμπληρώνουν τέλεια το παζλ της Λίβερπουλ!

Πέρυσι το καλοκαίρι η Λίβερπουλ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμία σημαντική μεταγραφή. Η απόφαση αυτή ξένισε πολλούς. Για μια ομάδα που την προηγούμενη χρονιά έχασε στο νήμα τον τίτλο από τη Σίτι ήταν παράξενο να μην ενισχυθεί καθόλου για να κάνει το βήμα παραπάνω. Τελικά ο Γιούργκεν Κλοπ φάνηκε ότι ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Η Λίβερπουλ ήταν εντυπωσιακή από την αρχή της χρονιάς και επέστρεψε στην κορυφή με επιβλητικό τρόπο.

Φέτος η απόφαση μη ενίσχυσης φάνταζε και πάλι παράλογη. Μόνο που αυτή τη φορά οι «Κόκκινοι» αποφάσισαν να καλύψουν τα όποια κενά είχε το ρόστερ τους. Και το έκαναν με δύο παίκτες που μοιάζουν ιδανικοί για τους ρόλους που προορίζονται. Τιάγκο Αλκάνταρα και Ντιόγκο Ζότα φαίνεται να ταιριάζουν γάντι στο ποδόσφαιρο του Κλοπ και αναμένεται να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις. Κάπως έτσι η Λίβερπουλ αποκτά ξανά τον πρώτο λόγο για το repeat.

Η παγκόσμια κλάση του Τιάγκο θα αναβάθμιζε κάθε ομάδα

Φυσικά η μεταγραφή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Τιάγκο Αλκάνταρα. Ο Ισπανός είναι ένα από τα κορυφαία χαφ στον κόσμο. Η κλάση του είναι τέτοια που οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη θα ανέβαινε επίπεδο με την απόκτησή του. Προέρχεται από μια μαγική χρονιά με τη Μπάγερν Μονάχου, με την οποία κατέκτησε το τρεμπλ και προσφέρει άπειρες δυνατότητες στον Κλοπ. Παίκτης απόλυτα ισορροπημένος που κυριολεκτικά δεν υπάρχει τίποτα που να μη μπορεί να κάνει στη μεσαία γραμμή.

Μαέστρος στην κυκλοφορία της μπάλας, με τεράστια ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του –το ρεκόρ στο ντεμπούτο του μιλάει από μόνο του– και με τεράστια προσφορά στη δημιουργία. Την ίδια στιγμή θα τρέξει, θα πρεσάρει, θα κερδίσει μπάλες. Θα είναι αυτός που θα βγει μπροστά από τα στόπερ να πάρει την πρώτη μπάλα και να την προωθήσει σωστά στο πρώτο μισό του γηπέδου. Χαφ με σπάνια ισορροπία στο παιχνίδι του, από αυτούς που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει.

Ο Ισπανός βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία -29 ετών- και κουβαλάει μαζί του εμπειρία από κορυφαία Ευρωπαϊκά κλαμπ. Προερχόμενος από τις ξακουστές ακαδημίες της Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε επί πέντε χρόνια στην πρώτη ομάδα, πριν πάρει μεταγραφή για τη Μπάγερν Μονάχου όπου παρέμεινε μια επταετία. Έχει κατακτήσει τα πάντα με τις προηγούμενες ομάδες του ενώ παράλληλα είναι βασικό στέλεχος της εθνικής Ισπανίας. Το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του -αυτό της Λίβερπουλ- φαίνεται να έρχεται σε τέλειο timing.

Ο Κλοπ τον ήθελε πολύ. Δεν είναι τυχαίο ότι χωρίς ουσιαστικά να έχει προπονηθεί με την ομάδα του έδωσε ένα ημίχρονο στο ντέρμπι με την Τσέλσι. Ο Γερμανός τον θεωρεί πολύ σημαντικό για τη νέα σεζόν και το έδειξε με το καλημέρα. Ο Τιάγκο μοιάζει και είναι ιδανικός για τον τρόπο παιχνιδιού της Λίβερπουλ. Το καλοκαίρι του 19 όλοι υποστηρίζαμε ότι οι «Κόκκινοι» χρειάζονται έναν επιτελικό χαφ. Λάθος. Ο παίκτης που χρειάζονταν είναι ακριβώς αυτός που πήραν. Μάλιστα ξόδεψαν μόλις 20 εκατομμύρια για τον αποκτήσουν. Το τέλειο ντιλ.

Ο Ζότα δίνει επιτέλους βάθος στην επίθεση

Η επιθετική τριάδα της Λίβερπουλ είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Αν όχι η κορυφαία. Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο οργιάζουν στα γήπεδα εδώ και τρία χρόνια. Η χημεία που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Ο καθένας υπηρετεί πιστά το ρόλο του και η επίθεση ρολάρει ασταμάτητα. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς έναν παίκτη που θα μπορούσε να μπει σφήνα σε αυτή την τριάδα. Παρόλα αυτά ομάδες αυτού του επιπέδου που σκοπεύουν να παίξουν 50-60 ματς μέσα σε μια σεζόν οφείλουν να έχουν βάθος. Παίκτες που θα μπορέσουν να δώσουν λύσεις όταν χρειαστεί.

Η Λίβερπουλ πήρε τεράστιο ρίσκο πέρυσι με το να μην αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να δώσει ανάσες στην τριάδα. Ρίσκο που βέβαια δεν της κόστισε αλλά ήταν πολύ τυχερή που κανένας εκ των τριών δεν τραυματίστηκε μέσα στη σεζόν. Κι αυτές οι ομάδες δεν πρέπει να αφήνουν τίποτα στην τύχη. Ο τίμιος Οριγκί και ο Μιναμίνο δεν είναι παίκτες που μπορείς να βασιστείς αν κάποιος από τους βασικούς λείψει για καιρό. Αντίθετα τέτοιος είναι -θεωρητικά- ο Ντιόγκο Ζότα.

Ο Πορτογάλος που εντυπωσίασε με τη φανέλα της Γουλβς την περασμένη τριετία είναι γνώστης της Αγγλικής πραγματικότητας και ικανός να δώσει ποιοτικές λύσεις στην επίθεση. Το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα; Μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις τις επίθεσης. Παίκτης προπονητή και αυτός. Αποφεύγει τις περιττές ενέργειες, τρέχει για την ομάδα, βοηθάει στην άμυνα και προσφέρει πάνω από δέκα γκολ τη χρονιά.

Πλέον ο Σαλάχ, ο Μανέ και ο Φιρμίνο δεν θα χρειάζεται να παίζουν ανελλιπώς. Έτσι και μειώνεται το ρίσκο τραυματισμού και πιο φρέσκοι θα είναι όσο προχωράει η σεζόν και αλλαγή θα μπορούν να γίνουν αν δεν πάνε καλά σε ένα ματς. Ο Ζότα είναι μόλις 23 ετών και βλέπει την καριέρα του να εξελίσσεται όπως όλοι περίμεναν. Τα 45 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για χάρη του δεν είναι τυχαίος αριθμός.

Αλλάζει ξανά τις ισορροπίες

Γράφαμε από εδώ πριν δύο βδομάδες ότι αν η Σίτι πάρει τον Κουλιμπαλί και σε συνδυασμό με το ότι η Λίβερπουλ δεν ενισχύεται, θα γινόταν το φαβορί για το Πρωτάθλημα. Δύο βδομάδες μετά ο Κουλιμπαλί ακόμα δεν έχει κλείσει στη Σίτι, ενώ η Λίβερπουλ έχει ανακοινώσει τις μεταγραφές των Τιάγκο και Ζότα. Με τον τρόπο αυτό οι «Κόκκινοι» αλλάζουν ξανά τις ισορροπίες και γίνονται αυτοί και πάλι το φαβορί. Οι επιλογές τους για να καλύψουν τα κενά που υπήρχαν μοιάζουν ιδανικές και θα έχουν άμεσο αντίκτυπο.

Ειδικά ο Τιάγκο ανεβάζει επίπεδο το κέντρο της Λίβερπουλ που έτσι κι αλλιώς έκανε καταπληκτική δουλειά. Μαζί με τους Φαμπίνιο, Χέντερσον, Κεϊτά και Βαϊνάλντουμ ο Κλοπ έχει στα χέρια του μια μεσαία γραμμή που μοιάζει με ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Η προσθήκη του Ισπανού συνεπάγεται αυτόματα με αναβάθμιση τόσο σε ποιότητα όσο και σε ταχύτητα κυκλοφορίας τα μπάλας. Η Λίβερπουλ θα γίνει ακόμα πιο ουσιαστική και ακόμα πιο γρήγορη.Αν σκεφτούμε το επίπεδο που βρισκόταν πέρυσι αυτή η προοπτική τρομάζει.

Και η προσφορά που μπορεί να έχει ο Ντιόγκο Ζότα βέβαια δεν πρέπει να υποτιμάται καθόλου. Ανεξαρτήτως από το πόσο συχνά θα ξεκινάει βασικός ή θα έρχεται από τον πάγκο ο Πορτογάλος είναι ικανός να αποκτήσει έναν ρόλο που κανείς δεν είχε στη Λίβερπουλ μέχρι τώρα. Να γίνει ο game changer της ομάδας. Αυτό το νέο στοιχείο σε μια επίθεση που οι αντίπαλοι έχουν υπεραναλύσει.

Ο Ζότα μπορεί να προσφέρει το απρόβλεπτο. Αυτό που δεν υπάρχει στο σκάουτινγκ των αντιπάλων και που μπορεί να ξεκολλήσει την ομάδα σε δύσκολα βράδια. Αν καταφέρει να υπηρετήσει αυτό το ρόλο τότε ο Κλοπ θα έχει αποκτήσει ένα πολύ σημαντικό όπλο. Αντίστοιχης σημασίας με την παρουσία του Τιάγκο στα χαφ. Η Λίβερπουλ αποφάσισε να μην αψηφήσει την ποδοσφαιρική λογική. Να ενισχυθεί και κυρίως να ανανεωθεί. Κι αυτό μόνο σε καλό μπορεί να της βγει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ