ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δήλωση ψυχολογίας από Τούχελ: «Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!»
Αλλάζει τελείως η Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι: «Σκοτώνει» πρωτοκλασάτο επιθετικό της!
Γκράνιτ Τζάκα: Η εξιλέωση
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Σουάρεζ στην Ατλέτικο είναι κάτι που σίγουρα θα θέλαμε να δούμε!

Ο Λουίς Σουάρεζ ετοιμάζει βαλίτσες για Μαδρίτη προκειμένου να γίνει παίκτης της Ατλέτικο. Μια μεταγραφή που κανείς δεν περίμενε αλλά όλοι θέλουν να δουν.

Ο Σουάρεζ στην Ατλέτικο είναι κάτι που σίγουρα θα θέλαμε να δούμε!

Ο Λουίς Σουάρεζ υπήρξε από τους πλέον κομβικούς ποδοσφαιριστές στη σύγχρονη ιστορία της Μπαρτσελόνα. Τα γκολ που σημείωσε και οι τίτλοι που κατέκτησε στα έξι χρόνια που βρέθηκε εκεί μιλούν από μόνα τους. Ο Ουρουγουανός δικαιολόγησε και με το παραπάνω τα 84 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για χάρη του το 2014.

Στην αρχή της φετινής χρονιάς κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που ερχόταν. Όλο αυτό το μπάχαλο που επικράτησε στους «Μπλαουγκράνα» από την απόλυση Βαλβέρδε και έπειτα οδήγησε σε ένα ντόμινο αλλαγών. Μέσα σε αυτές ήταν και η απόφαση αποχώρησης του Σουάρεζ. Έτσι από τη μια στιγμή στην άλλη ο παίκτης βρέθηκε να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που όπως όλα δείχνουν θα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Σιμεόνε και ο φορ που δεν έχει από το 2014

Στην Ατλέτικο να πάντα αρχίζουν και τελειώνουν γύρω από τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο προπονητής της ομάδα είναι και ο απόλυτος σταρ της. Η εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπο του είναι τυφλή. Εκείνος τους έβαλε ξανά στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Έσπασε το μονοπώλιο των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, τους μετέτρεψε σε μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους στο υψηλότερο επίπεδο. Μπορεί τα δύο τελευταία χρόνια η Ατλέτικο να παρουσιάζει μια εκνευριστική στασιμότητα ωστόσο ο Σιμεόνε θα κάθεται στον πάγκο της μέχρι αυτός να αποφασίσει να φύγει. Σωστό ή λάθος έτσι είναι.

Ο Αργεντίνος είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός προπονητής. Αυτό που κατάφερε στους «Ροχιμπλάνκος» είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Διότι συνέβη με καθαρά ποδοσφαιρικό τρόπο. Η ομάδα δεν άνοιξε ξαφνικά καμία δεξαμενή με χρήματα έτσι ώστε να ενισχυθεί με παιχταράδες. Πέτυχε ότι πέτυχε με ποδοσφαιριστές που αναδείχτηκαν μέσα από αυτή και το παιχνίδι της. Όλα αυτά τα χρόνια η συνταγή του Σιμεόνε παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Στο πλάνο του και στο σύστημά του υπάρχουν κάποιες θέσεις που έχουν κεντρικό ρόλο. Μια από αυτές είναι η θέση του σέντερ φορ.

Η σύνθεση με τους δύο φορ μπροστά είναι κάτι που βλέπουμε στην Ατλέτικο εδώ και χρόνια. Ένα βαρύ φορ περιοχής και ένας δεύτερος επιθετικός που κινείται πιο ελεύθερα πίσω του. Η αλήθεια είναι πως ένα τέτοιο βαρύ σέντερ φορ που να κάνει πραγματικά τη διαφορά ο Σιμεόνε έχει να δει από το 2014. Όταν και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ισπανίας. Ο Ντιέγκο Κόστα ήταν τότε αυτός που με τα γκολ του έδινε βαθμούς αβέρτα στους «Ροχιμπλάνκος». Στο τέλος της σεζόν αποχώρησε για την Τσέλσι κι από τότε ο Τσόλο… ψάχνεται.

Κανένας από τους Μάτζουκιτς, Ντιέγκο Κόστα (καμία σχέση με τον παίκτη που ήταν στην επιστροφή του) και Μοράτα δεν κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς στην επίθεση. Αυτό ακριβώς ψάχνει ο Σιμεόνε στον Λουίς Σουάρεζ.  Έναν φορ με το εύκολο γκολ. Που θα εκμεταλλευτεί τις λίγες ευκαιρίες που βγαίνουν από το σφικτό παιχνίδι της ομάδας. Είπαμε ο Σιμεόνε δεν αλλάζει.

Μια περίπτωση που θυμίζει Βίγια

Στο άκουσμα της μεταγραφής τους Λουίς Σουάρεζ στην Ατλέτικο το μυαλό ανέτρεξε αυτόματα στην περίπτωση του Νταβίντ Βίγια. Τότε που ο τεράστιος Ισπανός φορ έφυγε σαν τελειωμένος από την Μπαρτσελόνα και πήγε στην Ατλέτικο με την οποία κατέκτησε τον τίτλο! Ο Βίγια μάλιστα έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες της ομάδας εκείνη την εποχή. Αποτέλεσε το τέλειο συμπλήρωμα για τον Ντιέγκο Κόστα και μαζί σχημάτισαν ένα πολύ δυνατό επιθετικό δίδυμο. Η περίπτωση του Σουάρεζ έχει σίγουρα αρκετές ομοιότητες. Ο Ουρουγουανός δεν επέλεξε να φύγει από τη Μπαρτσελόνα. Η ομάδα ήταν που ουσιαστικά τον τελείωσε. Σουάρεζ Μπαρτσα

Στα 33 του αντιμετωπίστηκε ως περιττός. Ο Κούμαν του είπε με το που ανέλαβε ότι δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του προκειμένου να αδειάσει χώρος για παίκτες σε νεαρότερη ηλικία. Κάπως έτσι και με ακόμη ένα χρόνο να μένει στο συμβόλαιό του ο Σουάρεζ αναγκάστηκε από τη μια στιγμή στην άλλη να ψάχνει ομάδα. Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η Μπαρτσελόνα σταμάτησε να πιστεύει σε αυτόν. Όπως ακριβώς και με τον Βίγια. Εκτός όμως από τις ομοιότητες υπάρχει και δύο βασικές διαφορές ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη είναι ότι το σύνολο της Ατλέτικο όταν έφερνε τον Βίγια ήταν πολύ πιο δυνατό από το σημερινό. Ίσως να υστερούσε σε ταλέντο αλλά η σκληράδα και η αυταπάρνηση που έβγαζε υπερκάλυπταν τις όποιες ποιοτικές αδυναμίες. Σήμερα η Ατλέτικο είναι μια σαφώς πιο σοφτ ομάδα που όμως συνεχίζει να παίζει με το ίδιο στυλ. Κάπου εκεί τα κουκιά σταματάνε να βγαίνουν και δημιουργείται μπέρδεμα. Είναι σαφώς πιο εύκολο για έναν παίκτη και δη επιθετικό να κάνει τη διαφορά σε ένα δεμένο και καλοδουλεμένο σύνολο παρά σε μια ομάδα που ψάχνεται.

Η δεύτερη διαφορά εντοπίζεται στην αξία των παικτών τη στιγμή που άλλαζαν στρατόπεδο. Ο Σουάρεζ είναι σαφώς καλύτερος παίκτης απ’ ότι ήταν ο Βίγια όταν έκανε το ίδιο δρομολόγιο. Ο Ισπανός το 2014 προερχόταν από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον είχε αφήσει έξω σχεδόν ένα χρόνο. Αντίθετα ο Ουρουγουανός στα 33 του λογίζεται ακόμη ως ένα από τα κορυφαία φορ στον κόσμο που μπορεί με μισή ενέργεια να κρίνει ένα παιχνίδι.

Διψασμένος για αποδείξεις

Μπορεί να είναι ποδοσφαιρικό κλισέ αλλά στην προκειμένη σίγουρα ισχύει. Ο Σουάρεζ έρχεται στην Ατλέτικο διψασμένος να αποδείξει ότι ανήκει ακόμα στην ελίτ. Ο τρόπος που τελείωσε από την Μπαρτσελόνα ήταν στην καλύτερη περίπτωση άκομψος και σίγουρα έχει πληγώσει τον ποδοσφαιρικό εγωισμό του. Αυτό σε βάθος χρόνου ίσως αποδειχτεί ευεργετικό για τον ποδοσφαιριστή. Η αλήθεια είναι πως στους «Μπλαουγκράνα» ο Σουάρεζ είχε πετύχει τα πάντα. Δεν είχε πλέον τίποτα να του δώσει πραγματικό κίνητρο.

Με τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμα κύπελλα, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και τη θέση του τρίτου σκόρερ στην ιστορία της ομάδας έμοιαζε σαν να έχει τερματίσει τη συγκεκριμένη πίστα. Ίσως αυτό να είχε και κάποια επιρροή στο παιχνίδι του τα τελευταία χρόνια. Όχι ότι ήταν κακός, αλλά συχνά του έλειπε αυτή η… φλόγα. Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν. Σουάρεζ Ατλέτικο

Στην Ατλέτικο ο Σουάρεζ έρχεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο. Η πρόκληση του να οδηγήσει τους «Ροχιμπλάνκος» ξανά στην κορυφή και μάλιστα από θέση αουτσάιντερ είναι τεράστια για τον ίδιο. Με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να βρίσκονται στη χειρότερη φάση που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια η ευκαιρία είναι μεγάλη. Το κακό είναι πως ούτε η Ατλέτικο πείθει.

Σε κάθε περίπτωση εκτός από το ομαδικό επίπεδο η σεζόν αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Σουάρεζ και σε προσωπικό επίπεδο. Όλοι περιμένουνε να δούμε πως θα ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα πρόκληση. Πόσα γκολ θα βάλει, πως θα επηρεάσει το παιχνίδι της ομάδας, πόσο «προσωπικά» θα το πάρει. Η Ατλέτικο και ο Σιμεόνε διαμορφώνουν πάντως το ιδανικό περιβάλλον για να μπορέσει ο Ουρουγουανός να δώσει τις απαντήσεις του. Το αν θα τα καταφέρει εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Στο μυαλό του δεν μπορούμε να είμαστε αλλά το να κάνει την Μπαρτσελόνα να μετανιώσει που τον άφησε θα είναι σίγουρα στις προτεραιότητές του. Ένα πράγμα μένει να διαπιστώσουμε. Δαγκώνει ακόμα ο Λουίς Σουάρεζ;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ