ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ανσού Φατί: Ο επόμενος βασιλιάς του Καμπ Νου!

Ο Ανσού Φατί ήταν ο MVP στην πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα στην Πριμέρα και μοιάζει πανέτοιμος να γίνει αυτό που όλοι πιστεύουν ότι μπορεί.

Ανσού Φατί: Ο επόμενος βασιλιάς του Καμπ Νου!

Ο Φατί μπήκε στις ζωές μας πέρυσι περίπου τέτοια εποχή. Οι πολλές απουσίες που είχε η Μπαρτσελόνα στην αρχή της χρονιάς άνοιξαν το δρόμο για την εντεκάδα στον ταλαντούχο πιτσιρικά. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο γήπεδο έγινε φανερό ότι ο μικρός είναι φτιαγμένος από άλλη πάστα. Από αυτή που φτιάχνονται παίκτες που είναι καταδικασμένοι να αφήσουν εποχή. Ένα χρόνο μετά ο Φατί δεν είναι πια «ο μικρός». Ή μάλλον μικρός είναι μόνο στην ηλικία. Γιατί κατά τ’ άλλα πλέον λογίζεται σαν βασικός παίκτης της Μπαρτσελόνα. Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Δώστε προσοχή γιατί υπάρχει μεγάλη περίπτωση να παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα ενός παίκτη που το ταβάνι του είναι… τρομακτικά ψηλό.

Από ελπιδοφόρος νέος, έτοιμος παίκτης

Όταν πέρυσι είδαμε τον Φατί να μπαίνει στη βασική εντεκάδα μιας ομάδας όπως η Μπαρτσελόνα και να παίζει δίχως την παραμικρή αίσθηση φόβου ή άγχους πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε. Είναι άλλωστε γνωστό πως το ταλέντο είναι απλά ένα κομμάτι αυτών που χρειάζονται για να πετύχει κάποιος στο ποδόσφαιρο του ανώτερου επιπέδου. Είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις παικτών με τεράστιο ταλέντο που δεν κατάφεραν τίποτα στην καριέρα τους γιατί πολύ απλά είχαν μόνο αυτό και τίποτα άλλο.

Ποια είναι τα άλλα που χρειάζονται; Νοοτροπία, χαρακτήρας, προσωπικότητα, αντίληψη και μπόλικο θράσος. Αυτά είναι τα στοιχεία που σε συνδυασμό φυσικά με το ταλέντο μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή. Όταν ένα παιδί 16 χρονών μπαίνει να παίξει βασικός σε μια ομάδα που οι απαιτήσεις είναι στον… θεό και αντιμετωπίζει το ματς σαν να παίζει με παιδιά της ηλικίας του τότε ναι αυτό το παιδί έχει όλα τα φόντα να πετύχει. Ο Φατί από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο δεν… έβλεπε κανέναν.

Έκανε το παιχνίδι του. Χρησιμοποίησε τα δυνατά του στοιχεία ανεξαρτήτως αντιπάλου. Πήρε πρωτοβουλίες, πήγε στο ένας με έναν, έψαξε το γκολ, πήγε ακόμα και σε περιττές ενέργειες. Σε κανένα σημείο όμως δεν άφησε το ύψος των περιστάσεων να τον σκεπάσει. Δεν κρύφτηκε. Έτσι από το πουθενά έγινε ενεργό μέλος του ροτέισον των «Μπλαουγκράνα» και παρέμεινε τέτοιο ακόμα και όταν η ομάδα ήταν πλήρης. Με 33 συμμετοχές -οι περισσότερες ως αλλαγή- 8 γκολ και 1 ασίστ έδειξε κάτι παραπάνω από έτοιμος για την πρόκληση.

Στην ουσία υπήρξε το μοναδικό θετικό για την Μπαρτσελόνα στην περσινή κάκιστη σεζόν για το κλαμπ. Φέτος ο ρόλος του αναμένεται αισθητά πιο αναβαθμισμένος. Στην πρεμιέρα κόντρα στη Βιγιαρεάλ ξεκίνησε βασικός και… οργίασε. Με 2 γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι ήταν ξεκάθαρα ο πολυτιμότερος παίκτη του αγώνα. Λίγες βδομάδες πριν ντεμπούταρε και με την εθνική ανδρών της Ισπανίας με την οποία μάλιστα εντυπωσίασε και… σκόραρε. Όχι και άσχημος τρόπος για να ξεκινήσεις μια σεζόν.

Προορισμένος για τον θρόνο

Με το που ολοκληρώθηκε η περσινή -μαραθώνια- σεζόν η Μπαρτσελόνα έσπευσε να αναπροσαρμόσει το συμβόλαιο του Φατί. Οι άνθρωποι της ομάδας ήξεραν ότι το ταλέντο του μικρού βγάζει… μάτι και ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες περίμεναν σαν καρχαρίες να τον αρπάξουν. Καλύτερη επιβεβαίωση από την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να υπάρξει. Σύμφωνα το ρεπορτάζ οι «Κόκκινοι Διάβολοι» προσπάθησαν να πάρουν τον παίκτη με μια προσφορά που άγγιζε τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Για καλή της τύχη η Μπαρτσελόνα είχε προλάβει να συμφωνήσει με τον παίκτη για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του με μία ρήτρα που αγγίζει τα 350 εκατομμύρια ευρώ! Για να πειστεί ο Φατί να δεσμεύσει το μέλλον του με τους  «Μπλαουγκράνα» είχε μόνο μια απαίτηση. Να παίζει. Κάτι που όπως φαίνεται υπήρχε έτσι κι αλλιώς στα πλάνα του Κούμαν αλλά και της ομάδας γενικότερα. Βλέπετε ο 17χρονος Ισπανός αποτελεί ένα πρότζεκτ πάνω στο οποίο οι Καταλανοί έχουν βασίσει πολλά. Πάρα πολλά για την ακρίβεια.

Στο πρόσωπο του Φατί δεν βλέπουν απλά έναν παίκτη διαφοράς που θα βγει από τις ακαδημίες. Ο μικρός προορίζεται για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Για να γίνει ο διάδοχος του θρόνου. Του θρόνου που -ακόμη- κάθεται ο αξεπέραστος Λιονέλ Μέσι. Οι σχέσεις του Αργεντίνου σούπερ σταρ με την ομάδα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ο μόνος λόγος που δεν αποχώρησε το καλοκαίρι είναι επειδή δεν τον άφησαν. Με έναν ουσιαστικά εκβιαστικό τρόπο η διοίκηση τον κράτησε στο Καμπ Νου και η Μπάρτσα θα τον απολαμβάνει για ακόμη μια χρονιά. Μετά όμως;

Αν δεν συμβεί κάποια θεαματική αλλαγή ο Μέσι του χρόνου θα αποχωρήσει και τότε κανείς δεν θα μπορεί να τον εμποδίσει, αφού το συμβόλαιό του λήγει. Το πέρασμα στη μετά Μέσι εποχή θα είναι έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά δύσκολο για τον οργανισμό. Η παρουσία όμως ενός παίκτη με τις προοπτικές του Φατί σίγουρα θα προσδώσει μια πιο αισιόδοξη νότα στη μετάβαση αυτή.

Καταδικασμένος να συγκρίνεται με τον Μέσι

Ο Φατί όπως και κάθε μεσοεπιθετικός παίκτης που βγαίνει από τη Μασία και παίζει στην πρώτη ομάδα είναι καταδικασμένος να συγκρίνεται με τον Μέσι. Ο Αργεντίνος προέρχεται και αυτός από τα σπλάχνα του κλαμπ, έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 16 ετών και στη συνέχεια έγραψε την ιστορία που όλοι ξέρουμε και θαυμάζουμε. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη έτσι κι αλλιώς. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η χρονική συγκυρία εντείνει όλη αυτή την κατάσταση.

Το ξεπέταγμα του Φατί τη χρονική στιγμή που ο Μέσι μοιάζει να κλείνει τον κύκλο του στην ομάδα δημιουργεί ακόμη υψηλότερες προσδοκίες και απαιτήσεις γύρω από το όνομα του 17χρονου Ισπανού. Όπως είπαμε και πριν αυτός είναι που προορίζεται να τον διαδεχτεί σαν ο επόμενος βασιλιάς του Καμπ Νου. Καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια συνθήκη είναι ικανή να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφυκτικής πίεσης γύρω από το πρόσωπο του Φατί. Ειδικότερα στην περίπτωση που ο Μέσι τελικά φύγει από την ομάδα.

Το μέλλον δεν μπορούμε να το προβλέψουμε ευτυχώς. Αυτό όμως που δείχνει μέχρι στιγμής ο Φατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν μασάει από τέτοια. Το γεγονός ότι κατάφερε να ξεχωρίσει τόσο γρήγορα έγκειται στο ότι δεν έδωσε ποτέ βάση στο τι ακούγεται γύρω γύρω. Στόχος του δεν είναι να γίνει ο νέος Λιονέλ Μέσι αλλά ο επόμενος… Ανσού Φατί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον ίδιο να προσπαθήσει να μπει στα παπούτσια του Αργεντίνου. Όσο κι αν το θέλει ο κόσμος, τα ΜΜΕ, η ίδια η Μπαρτσελόνα.

Παίκτες σαν τον Μέσι βγαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια. Για αυτό άλλωστε είναι τόσο ξεχωριστοί στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιεραρχία. Αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτα τον Ισπανό εξτρέμ να γράψει τη δική του προσωπική ιστορία στη Βαρκελώνη. Να σκοράρει γκολ, να κατακτήσει τίτλους, να σπάσει ρεκόρ. Να σημαδέψει και εκείνος μια πετυχημένη εποχή για το κλαμπ και να γράψει το δικό του όνομα στα βιβλία της ιστορίας. Χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Σκέτο Ανσού Φατί.

https://www.youtube.com/watch?v=WWe4M-YY26M

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ