ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Γκριζμάν, δεν σε αναγνωρίζουμε πια (stat)

Ο στράικερ της Μπατσελόνα, Αντουάν Γκριζμάν, δεν σκόραρε ούτε στην πρεμιέρα της ομάδας του στη νέα σεζόν με την παραγωγικότητά του να πέφτει στα τάρταρα.

Γκριζμάν, δεν σε αναγνωρίζουμε πια (stat)

Όταν ο Αντουάν Γκριζμάν πήρε την απόφαση πέρυσι να αποχαιρετήσει την αγαπημένου του Ατλέτικο Μαδρίτης, φανταζόταν ότι στη Μπαρτσελόνα θα γιγάντωνε το όνομά του. Ωστόσο, ένα χρόνο σχεδόν μετά και η υστεροφημία του Γάλλου επιθετικού περισσότερο έχει πληγωθεί παρά έχει βελτιωθεί.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει και ένα τραγικό που ανέδειξε η Opta και αφορά την συμμετοχή του Γκριζμάν στο σκοράρισμα για λογαριασμό των “μπλαουγκράνα” μέσα στο 2020. Ειδικότερα, μόλις το 5% των τερμάτων που έχουν σκοράρει στο ισπανικό πρωτάθλημα μέσα στο 2020 έχουν προέλθει από τα πόδια του Γάλλου. Αυτό μεταφράζεται σε 2 τέρματα από τα 43 που έχει σημειώσει η “Μπάρτσα σε αυτό το διάστημα.

2 γκολ στα 19 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στη La Liga για να ακριβολογούμε. Έχει επιχειρήσει 24 σουτ εκ των οποίων τα 6 από αυτά έχουν καταλήξει στο στόχο. Μιλάμε για δηλαδή για ποσοστό ακρίβειας που δεν ξεπερνά το 25%. Ας σημειωθεί ότι ο 29χρονος δεν σκόραρε ούτε στην νικηφόρα φετινή πρεμιέρα της ομάδας του με 4-0 κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι με τη φανέλα μίας ομάδας, όπως η αμυντικογενής Ατλέτικο, σκόραρε 133 γκολ σε 257 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, τότε πραγματικά απορεί. Τι συνέβη με το Γάλλο και από μία μηχανή γκολ μετατράπηκε σε ένα παίκτη που βρίσκει δίχτυα πιο αραιά και από στόπερ.

Ένα μέρος της εξήγησης

Σίγουρα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την αφλογιστία του Γκριζμάν πάει στον ίδιο. Ωστόσο, έχει και εκείνος κάποια ελαφρυντικά. Όπως το γεγονός ότι επί εποχής Βαλβέρδε και Σετιέν δεν αγωνίστηκε στην αγαπημένη του θέση. Πίσω από τον επιθετικό. Το σύστημα 4-3-3 που χρησιμοποίησαν οι προηγούμενοι προπονητές της Μπαρτσελόνα, τον τοποθετούσε συνήθως στα άκρα της επίθεσης. Σε κάθε περίπτωση στο συγκεκριμένο σύστημα δεν υπάρχει χώρος για ένα “δεκάρι”.

Στο Γάλλο δεν του αρέσει να κινείται στα φτερά. Προτιμάει να παραλαμβάνει τη μπάλα στον άξονα και από εκεί είτε να φτιάχνει παιχνίδι είτε να πατάει περιοχή. Υπό τον Κούμαν, πάντως, η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε κόντρα στη Βιγιαρεάλ με σχηματισμό 4-2-3-2. Ωστόσο, ο Κουτίνιο πήρε θέση πίσω από τον φορ. Ο χρόνος θα δείξει αν ο Γκριζμάν θα πάρει ευκαιρίες στη συγκεκριμένη θέση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ