ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Γοδίν: Η (ισχυρότερη) αντεπίθεση του ιταλικού Νότου!

Ο Ντιέγκο Γοδίν είναι εδώ και λίγες μέρες παίκτης της Κάλιαρι (!), η οποία θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση φέτος στην Ιταλία και να γίνει η... σταχτοπούτα του Καμπιονάτο!

Γοδίν: Η (ισχυρότερη) αντεπίθεση του ιταλικού Νότου!

Το παράδειγμα της Αταλάντα φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να μιμηθεί η Κάλιαρι. Η ομάδα της Σικελίας έχοντας επενδύσει σε μερικά νέα πρόσωπα, θα επιχειρήσει να κάνει τη διαφορά στο φετινό Καμπιονάτο. Όμως δίπλα σε αυτά τα νέα πρόσωπα θα φροντίσει να υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία για να τους βοηθήσει κατάλληλα. Κάτι που η μεταγραφή του Ντιέγκο Γοδίν (!) στο ιταλικό Νότο θα κάνει και με το παραπάνω.

Ανεξήγητη απόφαση βάσει απόδοσης

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει αρκετή λογική πίσω από το σκεπτικό της Ίντερ. Πέρσι, ο Γοδίν αποχώρησε από την αγαπημένη του Ατλέτικο μετά από 9 χρόνια επιτυχιών, για να ενταχθεί στους «νερατζούρι». Περιχαρείς οι φίλοι της ομάδας πίστεψαν πως θα μπορούσαν να πάρουν το πρώτο τους σκουντέτο μετά από μια δεκαετία και να σπάσουν το τρελό σερί της Γιουβέντους. Ωστόσο η Ίντερ τελικά δεν κατάφερε να χαμογελάσει στο τέλος της σεζόν, μένοντας χωρίς τίτλο. Μερικές γκέλες στο πρωτάθλημα την άφησαν μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Γιούβε, μένοντας πάλι με την πικρία. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα, χάνοντας το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ από τη Σεβίλλη. Μια σεζόν που ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες, έληξε χωρίς τρόπαιο.

Ωστόσο ένας εκ των τελευταίων που θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για αυτό είναι ο Ουρουγουανός στόπερ. Κάνοντας ένα καλό πρώτο μισό της σεζόν, μετά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων ο Γοδίν απέδειξε γιατί άξιζε όλο το hype. Ηγετικός στην άμυνα και σχεδόν αλάνθαστος, ο 34χρονος θύμισε πολύ τον «βράχο» των «ροχιμπλάνκος».

Ο Ντε Φράι μπορεί να αναδείχθηκε παίκτης της σεζόν στην Ίντερ, όμως ο Γοδίν είχε μεγαλύτερη επίδραση. Τόση, που επισκίασε ακόμη και τον Μίλαν Σκρίνιαρ, ο οποίος ήταν ένας εκ των αγαπημένων παικτών των φιλάθλων. Η αλλαγή της ομάδας μέσα σε έναν χρόνο ήταν μεγάλη, παρότι εν τέλει αποδείχθηκε μη αρκετή. Ακόμα, ο πολύπειρος αμυντικός βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξη του νεαρού  Αλεσάντρο Μπαστόνι, ο οποίος θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο τα επόμενα χρόνια στο Μιλάνο.

Αντιφατικές οι κινήσεις της Ίντερ σε σχέση με την απομάκρυνση Γοδίν

Όλα όσα προαναφέρθηκαν δείχνουν έναν παίκτη ο οποίος όχι μόνο δεν κινδυνεύει η θέση του στην ομάδα, αλλά αντίθετα είναι βασικός και αναντικατάστατος. Ο Αντόνιο Κόντε όμως δεν σκέφτεται έτσι.

Το μότο του Ιταλού τεχνικού είναι πλέον «ή τώρα ή ποτέ», κάτι που έχει τονίσει ουκ ολίγες φορές δημόσια. Μέσα από τις κινήσεις των «νερατζούρι» φαίνεται πως κυνηγούν τις επιτυχίες άμεσα. Αρτούρο Βιδάλ, Αλεξάνταρ Κολάροφ και Αλέξις Σάντσες προστέθηκαν στο ρόστερ, για να αλλάξουν άμεσα την κατάσταση. Έμπειροι παίκτες, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα τους, χωρίς να χρειάζονται αρκετό χρόνο προσαρμογής.

Ωστόσο ο Βιδάλ οδεύει στα 34, o Κολάροφ πλησιάζει το Νοέμβριο τα 35 και ο Σάντσες θα κλείσει τα 32 πριν το τέλος της χρονιάς. Όλοι οι προαναφερθέντες έχουν ναι μεν εμπειρία, αλλά η παρουσία τους στο Μιλάνο ενδέχεται να είναι βραχυπρόθεσμη. Κοινά χαρακτηριστικά τα οποία είχε και ο Γοδίν, ο οποίος παρόλα αυτά είδε την πόρτα της εξόδου πολύ σύντομα. Να αναφερθεί ακόμα πως οι απολαβές του Ουρουγουανού κρίθηκαν υπέρογκες (5 εκατομμύρια ετησίως) και η απομάκρυνσή του κρίθηκε «απαραίτητη». Την ίδια ώρα οι Βιδάλ και Σάντσες θα αμείβονται με 7 εκατομμύρια ετησίως έκαστος, ενώ ο Κολάροφ θα λάβει περίπου 3 εκατομμύρια για τις υπηρεσίες του. Ποσά τεράστια και κινήσεις με ελάχιστη αν όχι καθόλου λογική, οι οποίες κάνουν την αποδέσμευση του Γοδίν ακατανόητη.

Σημειώνεται ακόμα πως ο Βιδάλ με το παχυλό συμβόλαιο του έρχεται να προστεθεί σε μια γραμμή μέσω που ήδη μετρά 6 παίκτες! Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Μπαρέλα, Βεσίνο, Μάριο και Σένσι ήδη υπάρχουν στο ρόστερ και κρατούν αν όχι την ποιότητα της συγκεκριμένης θέσης ψηλά, το μισθολόγιο ακόμα ψηλότερα!

Η Κάλιαρι δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία

Το λάθος τη Ίντερ δεν φάνηκε να αφήνει ανεκμετάλλευτο η Κάλιαρι. Από όλες της ομάδες του Καμπιονάτο, οι Σαρδινοί κινήθηκαν νωρίς και ξεκίνησαν τις δύσκολες δια πραγματεύσεις με τον πολύπειρο αμυντικό. Τελικά μετά από μερικές εβδομάδες, ο Ουρουγουανός είπε το πολυπόθητο «ναι» και οι «νερατζούρι» δεν στάθηκαν εμπόδιο. Έτσι, μόλις έναν χρόνο μετά την εξαιρετική κίνηση για τον δανεισμό του Ράτζα Ναϊνγκολάν, η Κάλιαρι «τάραξε πάλι τα νερά».

Η προσθήκη του Γοδίν στο ρόστερ ετοιμάζεται να φέρει μεγάλη αλλαγή στη αγωνιστική εικόνα των ΣΙκελών. Πέρσι η ομάδα τερμάτισε με ασφάλεια στην 15η θέση, αλλά μόλις στο -8 από την 8η Σασουόλο. Η πορεία των «νησιωτών» φέτος μόνο καλύτερη μπορεί να είναι. Ο ποιοτικότατος Μάρκο Ρογκ προστέθηκε στο ρόστερ, ενώ ο Τζιοβάνι Σιμεόνε (ναι, ο γιος του Τσόλο) μονιμοποίησε τη μεταγραφή του από τη Φιορεντίνα. Η αποικία των Ουρουγουανών Γκαστόν Περέιρο, Ναχιτάν Νάντες και Κρίστιαν Ολίβα «ολοκληρώθηκε» με την προσθήκη του αρχηγού της Σελέστε.

Οι νεαροί Σοτίλ και Βαλούκιεβιτς, μαζί με τους Κράγκνο και Ζοάο Πέδρο προσθέτουν ακόμη περισσότερη ποιότητα στην ομάδα του ιταλικού Νότου. Πλέον με τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο στον πάγκο, οι βλέψεις της Κάλιαρι είναι ακόμη υψηλότερες από ότι πέρσι. Ο Ιταλός τεχνικός μάλιστα προσπαθεί να φέρει ξανά με τη μορφή δανεισμού τον Ναϊνγκολάν στη Σαρδηνία. Ο Βέλγος φαίνεται πως δεν έχει μέλλον στο Μιλάνο, όσο ο Κόντε θα βρίσκεται εκεί. Επιθυμία των φιλάθλων, του προπονητή όσο και του Γοδίν είναι η επιστροφή του 32χρονου μέσου στην ομάδα. Μια κίνηση που αν πραγματοποιηθεί, πιθανότατα μπορεί να δημιουργήσει και όνειρα για Ευρώπη (;) στις τάξεις των φιλάθλων.

Όποιο και αν είναι τελικά το αποτέλεσμα της φετινής σεζόν, η Κάλιαρι έχει κερδίσει για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις στη μεταγραφική αγορά. Μια ομάδα με γήπεδο μόλις 16.000 θέσεων κατάφερε να προσεγγίσει και να αποκτήσει έναν παίκτη ο οποίος μέχρι πέρσι ήταν περιζήτητος από ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Και η απόκτηση του δεν γίνεται ενώ ο ποδοσφαιριστής είναι «τελειωμένος» και «έτοιμος να συμπληρώσει τα τελευταία ένσημα». Αντίθετα, μπορεί να δώσει το έναυσμα για να δημιουργηθεί μια νέα απρόσμενη δύναμη στο ανερχόμενο Καμπιονάτο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ