ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
«Ντόπαρε» τους παίκτες της Άρσεναλ ο Αρτέτα με τις δηλώσεις του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

“Ένιωσα ντροπή να πάρω man to man τον Μέσι”

O Ροντρίγκο Μπατάλια ως παίκτης της Σπόρτινγκ είχε κληθεί να αναλάβει το προσωπικό μαρκάρισμα του Λιονέλ Μέσι το 2017 και θυμήθηκε πώς το είχε βιώσει.

“Ένιωσα ντροπή να πάρω man to man τον Μέσι”

Η πιο δύσκολη αποστολή στο ποδόσφαιρο με διαφορά από την επόμενη είναι να αναλάβεις το προσωπικό μαρκάρισμα του Μέσι. Τις περισσότερες φορές αυτό δε μπορούν να το πετύχουν πολλοί παίκτες μαζί. Πόσο μάλλον ένας παίκτης μόνο του. Και όμως, αύτη η παλιομοδίτικη προσέγγιση του man to man έχει ζητηθεί από αρκετούς προπονητές από έναν παίκτη τους, όταν έρχονται αντιμέτωπο με τον Μέσι.

Ακριβώς αυτήν την οδηγία είχε και ο Ροντρίγκο Μπατάλια όταν ως παίκτης της Σπόρτιγκ ήρθε αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2017/2018.

“Στην πρώτη προπόνηση εκείνης της εβδομάδας, ο Χορχέ Ζέσους μου είπε ότι θα αναλάβω να τον μαρκάρω. Ήμουν έκπληκτος. Τον ρώτησα« Σε όλο το γήπεδο, κύριε;» και είπε «Ναι, γενικά». Ειλικρινά, ένιωσα λίγο ντροπή. Έπρεπε να ακολουθήσω τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο παντού. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που συνέβη. Ο προπονητής μου έστειλε ακόμη και μερικά βίντεο για αυτόν. Του είπα ότι ήδη τα δει όλα, αλλά επέμεινε. Παρακολούθησα τα βίντεο δίπλα του” ανέφερε αρχικά.

Ο Αργεντινός έκανε όπως ζήτησε ο προπονητής του και η Σπόρτινγκ δεν τα πήγε άσχημα. Ειδικότερα, έχασε 1-0 από αυτογκόλ του Κόατες. Η αποστολή που ανέλαβε κόντρα στον Μέσι κατέληξε να είναι θετική για τον Μπατάλια, ο οποίος έκτοτε κλήθηκε και σε άλλους αγώνες να υπηρετήσει ένα παρόμοιο ρόλο.

“Δόξα τω Θεώ, όλα βγήκαν καλά. Χάσαμε 1-0 με ένα γκολ, αλλά παίξαμε υπέροχα. Στους αγώνες μετά τη Μπαρτσελόνα, πίσω στο πρωτάθλημα, μου έλεγαν πάντα να μαρκάρω έναν από τους αντιπάλους όπως έκανα εναντίον της Βαρκελώνης.

Όταν ο Μαρκίνιος αντιμετώπισε τον Μέσι όντας άρρωστος

Πολύ πιο δύσκολο χρόνο με τον Λιονέλ Μέσι πέρασε ο διάσημος μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Μαρκίνιος. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είχε κληθεί να τον μαρκάρει σε έναν αγώνα του Κόπα Αμέρικα με αντίπαλο την Αργεντίνη. Την ημέρα του αγώνα, ο παίκτης υπέφερε από εμετούς και διάρροια.

Παρ΄όλα αυτά, δε μπορούσε να αντισταθεί στην πρόκληση και έδωσε τη μάχη του μέχρι το 64ο λεπτό εκείνης της αναμέτρησης. Τόσο άντεξε ο Μαρκίνιος, ο οποίος ζήτησε αλλαγή και κατευθύνθηκε αμέσως στα αποδυτήρια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ