ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ποιος είπε ότι οι Βίκινγκς δεν ξέρουν μπάλα;

Οι Βίκινγκς έμειναν στην ιστορία για τις μυθικές πολεμικές τους ικανότητες. Δύο νεαροί απόγονοί τους αποδεικνύουν ότι είναι εξίσου καλοί και στο ποδόσφαιρο.

Ποιος είπε ότι οι Βίκινγκς δεν ξέρουν μπάλα;

Η Νορβηγία αποτελεί την γενέτειρα των θρυλικών Βίκινγκς. Από αυτούς άλλωστε προέρχεται και το παρατσούκλι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας. Η αλήθεια είναι βέβαια πως η Νορβηγία ποτέ δεν ήταν μια χώρα με ιδιαίτερη παράδοση στο ποδόσφαιρο. Εκτός από κάποιους μεμονωμένους ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα στα Ευρωπαϊκά γήπεδα η χώρα δεν έχει να επιδείξει τίποτα το αξιοσημείωτο στην ποδοσφαιρική της ιστορία. Μέχρι που εμφανίστηκαν δύο πιτσιρικάδες, οι οποίοι δείχνουν ικανοί να αλλάξουν όλο τον ρου της ιστορίας. Ο Έρλινγκ Χάλαντ και ο Μάρτιν Όντεγκααρντ είναι δύο από τους πλέον υποσχόμενους παίκτες παγκοσμίως. Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρουν να βάλουν στον χάρτη το Νορβηγικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα όμως στις κλήσεις της εθνικής θα υπάρχουν για πολλά χρόνια ακόμα δύο από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της νέας γενιάς των σταρ του ποδοσφαιρικού στερεώματος.

Αδίστακτος εκτελεστής και γεννημένος σκόρερ

Ο Έρλινγκ Χάλαντ είναι ένας άνθρωπος που έχει το γκολ στο DNA του. Η έφεσή του και το ταλέντο του στο σκοράρισμα είναι κάτι που δεν διδάσκεται στην προπόνηση. Απλά το έχει. Είναι αυτό το ένστικτο του φορ δολοφόνου που είτε το έχεις είτε όχι. Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ φρόντισε να μας δείξει περί τίνος πρόκειται με το καλημέρα. Μπορεί η εμφάνισή του στο προσκήνιο να ήταν τόσο δυναμική και έντονη που σε αρκετούς να διαφεύγει, αλλά ο Χάλαντ εμφανίστηκε στις ζωές μας μόλις πέρυσι.

Εκεί που με τη φανέλα της Σάλτσμπουργκ ξεκίνησε τη σεζόν σκοράροντας ασταμάτητα. Κι αν όσο αυτό συνέβαινε στα πλαίσια του αυστριακού πρωταθλήματος δεν έκανε πολύ θόρυβο, όταν εμφανίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε… πάταγο. Του πήρε μόλις μισή χρονιά για να γίνει ο πλέον περιζήτητος παίκτης στην Ευρώπη. Η Ντόρτμουντ ήταν εκείνη που τον έκανε δικό της τον περασμένο Γενάρη και εκείνος συνέχισε στην Μπουντεσλίγκα ακριβώς αυτά τα ίδια που έκανε και στο -σαφώς υποδεέστερο- αυστριακό πρωτάθλημα. Ο Χάλαντ έσκασε στη Γερμανία σαν κομήτης σκοράροντας ασταμάτητα και κατά ριπάς.

Έκλεισε την περσινή σεζόν με 44 γκολ και 10 ασίστ σε 40 εμφανίσεις. Αρκετά καλός τρόπος για να συστηθεί στο ευρύ κοινό ένας 19χρονος που μέχρι πριν δύο χρόνια έπαιζε στα χωράφια της Νορβηγίας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ο Χάλαντ είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους φορ στον πλανήτη. Πραγματικά δεν του λείπει τίποτα. Απίστευτα γρήγορος, τέρας της φύσης, με ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και ελίτ τελειώματα μέσα στην περιοχή.

Ένας πραγματικός πολεμιστής μέσα στο γήπεδο που συνήθως βγαίνει νικητής στις μάχες που δίνει. Γνήσιος απόγονος των Βίκινγκς. Αν και πήρε μεταγραφή μόλις πριν μερικούς μήνες όλα δείχνουν ότι σύντομα ούτε η Ντόρτμουντ θα είναι αρκετή για να χωρέσει το ταλέντο του. Ένα ταλέντο τεράστιο, όσο και σπάνιο που οι «Βίκινγκς» θα έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν στην κορυφή της επίθεσής τους τα επόμενα χρόνια.

Ένας ντελικάτος και απρόβλεπτος δημιουργός

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Χάλαντ κινείται ακόμη ένας ποδοσφαιριστής των «Βίκινγκς». Ο Μάρτιν Όντεγκααρντ. Ένα παραλίγο χαμένο παιδί-θαύμα που εκεί που τον είχαν όλοι ξεγραμμένο έκανε ένα αδιανόητο comeback. Τέτοιου επιπέδου που τον καθιστά βασικό στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Όντεγκααρντ είναι μόλις 21 ετών όμως έχει στην πλάτη μια ποδοσφαιρική διαδρομή μακρά και… περίεργη. Όταν ήταν ακόμα ανήλικος, όλοι μιλούσαν για έναν πιτσιρικά που κάνει ότι θέλει στο νορβηγικό πρωτάθλημα και που θα αφήσει εποχή.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το ντεμπούτο στην εθνική ανδρών έγινε το 2014 πριν καν γίνει 15 ετών! Όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες τσακώνονταν για το ποια θα το πρωτοπάρει. Τελικά αυτή που τα κατάφερε ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Όντεγκααρντ μετακόμισε στην ισπανική πρωτεύουσα το 2015 και εκ τότε τα ίχνη του χάθηκαν για αρκετό καιρό. Τις αφ’ υψηλού συμπεριφορές με την ομάδα νέων ακολούθησε ένας πλήρως αποτυχημένος δανεισμός στη Φίτεσε.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν κατά διαόλου. Ποιο τελικά ήταν το παιδί θαύμα που δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα μέσης του ολλανδικού πρωταθλήματος; Στη συνέχεια ήρθε ο δανεισμός του στη Χερενφέιν. Παρόμοια ομάδα με την Φίτεσε. Κι εκεί όλα ξεκίνησαν. Μετά από μια δεύτερη σούπερ σεζόν στην Ολλανδία ο Όντεγκααρντ προβιβάστηκε πέρυσι στην Ισπανία και τη Σοσιεδάδ. Κι εκεί εκτοξεύτηκε. Με 7 γκολ και 9 ασίστ ήταν χάρμα οφθαλμών στην περσινή πολύ καλή πορεία της ομάδας.

Η σεζόν αυτή τον έκανε να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους playmaker στην Ευρώπη. Η Σοσιεδάδ και ο ίδιος ήθελαν να συνεχίσουν μαζί. Η Ρεάλ ωστόσο είχε άλλη γνώμη. Ο παίκτης επέστρεψε στη Μαδρίτη και υπολογίζεται κανονικότατα από τον Ζιντάν. Μαζί με τον Χάλαντ δημιουργούν ένα σούπερ δίδυμο στην επίθεση των Νορβηγών. Η εμφάνισή τους στο ματς κόντρα στη Ρουμανία απέδειξε ότι αυτοί οι δύο είναι το παρόν και το μέλλον όχι μόνο του Νορβηγικού αλλά και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Μέχρι και εθνική Νορβηγίας θα μας κάνουν να δούμε

Στο χθεσινό 4-0 των «Βίκινγκς» επί της Ρουμανίας ο Χάλαντ σημείωσε τρία γκολ. Στα δύο από αυτά σερβιτόρος ήταν ο Όντεγκααρντ. Η πρώτη ασίστ μάλιστα ήταν μια ποδοσφαιρική ζωγραφιά. Οι δυο τους έκαναν σμπαράλια την άμυνα των Ρουμάνων και έστησαν ένα πάρτι για να διασκεδάσουν τη θλίψη που τους προκάλεσε ο αποκλεισμός από το Γιούρο. Οι Νορβηγοί απέτυχαν για ακόμη μια φορά να προκριθούν στην τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Η τελευταία παρουσία των «Βίκινγκς» σε μεγάλη διοργάνωση ήταν το Γιούρο του 2000. Από τότε το απόλυτο μηδέν. Συνολικά έχουν προκριθεί μόλις μια φορά στα τελικά Γιούρο και τρεις στα τελικά Μουντιάλ. Η αλήθεια είναι πως κανένα σκοπό δεν είχαμε να ασχοληθούμε με την εθνική Νορβηγίας. Μέχρι που ξαφνικά έκαναν την εμφάνισή τους οι δύο πρωταγωνιστές του κειμένου. Ο Χάλαντ και ο Όντεγκααρντ δεν είναι απλά δύο καλοί νεαροί παίκτες.

Είναι και εντυπωσιακοί. Ωραίοι στο μάτι. Fun to watch που λέμε και στο χωριό μου. Θα ήταν εντελώς διαφορετικό στη θέση τους να ήταν ένας κορυφαίος νεαρός αμυντικός χαφ και ένας αντίστοιχος αριστερός μπακ για παράδειγμα. Τόσο οι θέσεις που παίζουν, όσο και ο τρόπος παιχνιδιού των δύο είναι πολύ ελκυστικός για τον μέσο θεατή. Δεν ξέρω για εσάς αλλά προσωπικά ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που έβαλα να δω highlights της εθνικής Νορβηγίας. Μέχρι χθες ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό.

Από τη στιγμή όμως που στη σύνθεσή της βρίσκονται ο Χάλαντ και Όντεγκααρντ μου κίνησαν το ενδιαφέρον να δω φάσεις και γκολ. Προφανώς δε λέω ότι θα περιμένων πως και πως το επόμενο ματς της Νορβηγίας. Ωστόσο με αυτούς τους δύο μπροστάρηδες είναι πολύ πιθανό αργά ή γρήγορα να ξαναδούμε τους «Βίκινγκς» σε κάποιο ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο κύπελλο. Εκεί θέλοντας και μη θα τους δούμε. Και κάτι μου λέει πως μάλλον πως θα μας έχουν… αναγκάσει να θέλουμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ