Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Εθνική Βραζιλίας: Ο Νεϊμάρ ξεπέρασε το “φαινόμενο”
Κόσμος

Εθνική Βραζιλίας: Ο Νεϊμάρ ξεπέρασε το “φαινόμενο”

Ο Νεϊμάρ ξεπέρασε σε τέρματα τον Ρονάλντο με την εθνική Βραζιλίας και γιόρτασε το σχετικό επίτευγμα του με το σήμα κατατεθέν πανηγυρισμό του "φαινόμενου".

14.10.2020 | 13:20

Ο Νεϊμάρ μετά από 103 παιχνίδια με την εθνική Βραζιλίας κατάφερε να γίνει ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της “σελεσάο”. Ειδικότερα, κόντρα στην εθνική του Περού, ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε χατ-τρικ. Δύο τέρματα προήλθαν από την άσπρη βούλα ενώ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 παίρνοντας το ριμπάουντ από πλασέ του Ριτσάρλισον.

Έτσι, έφτασε τα 64 τέρματα στη διεθνή καριέρα του, ξεπερνώντας τον Ρονάλντο στη δεύτερη θέση. Το “φαινόμενο” είχε σημειώσει 62 γκολ σε 98 συμμετοχές με το εθνόσημο, κατακτώντας 2 Μουντιάλ, ένα Κόπα Αμέρικα και 2 Confederations Cup.

Επομένως, ο Νεϊμάρ βλέπει πια την πλάτη μόνο του θρυλικού Πελέ στη σχετική κατάταξη. Θυμίζουμε ότι ο κάτοχος 3 Μουντιάλ έχει βρει δίχτυα με την εθνική Βραζιλίας 77 φορές.

Ταφαρέλ: “Ο Νεϊμάρ μπορεί να οδηγήσει τη Βραζιλία στη γη της επαγγελίας”

Ο Βραζιλιάνος θρυλικός γκολκίπερ, Ταφαρέλ, θεωρεί ότι ο Νεϊμάρ μπορεί να οδηγήσει τη “σελεσάο” στην έκτη κατάκτηση του Μουντιάλ στην ιστορία της. Ο 54χρονος πιστεύει, επίσης, ότι ο Νεϊμάρ θα είχε κερδίσει το καλύτερο παίκτη από τη FIFA αν είχε κατακτήσει το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ.

“Είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Παίζει το παιχνίδι με όμορφο τρόπο. Είναι ένας απίθανός ντριμπλέρ, σκοράρει τέρματα και τα δημιουργεί. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Ελπίζουμε να βρίσκεται στα καλύτερά του και να βοηθήσει τη Βραζιλία να κερδίσει ένα ακόμη Μουντιάλ. Ειναι ένας σούπερσταρ. Πανηγύρισα πολύ για την Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ λόγω των Βραζιλιάνων που διαθέτουν. Ήθελα πολύ να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ ο Νεϊμάρ και συνεπώς το βραβείο του καλύτερου παίκτη από τη FIFA. Πρόκειται όμως απλώς για μία μέρα. Ελπίζω στο μέλλον να κερδίσει το βραβείο και να θεωρηθεί ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο” ανέφερε ο Ταφαρέλ στο επίσημο σάιτ της FIFA.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version