ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Ο Τόμας Παρτέι είναι η κορυφαία «αθόρυβη» μεταγραφή της χρονιάς!

Ο Τόμας Παρτέι πόζαρε με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Χωρίς θόρυβο και τυμπανοκρουσίες η Άρσεναλ πρόσθεσε στο δυναμικό της έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή.

Ο Τόμας Παρτέι είναι η κορυφαία «αθόρυβη» μεταγραφή της χρονιάς!

Ο Παρτέι είναι ο ορισμός του παίκτη που δεν τραβάει πάνω του τα βλέμματα. Το ποδοσφαιρικό κλισέ περί αθόρυβης δουλειάς βρίσκει πλήρη εφαρμογή στο πρόσωπο του Γκανέζου χαφ. Παρακολουθώντας τη διαδρομή του μέχρι σήμερα στην πραγματικότητα κανείς δεν κατάλαβε πως έφτασε να θεωρείται σήμερα ένας κορυφαίος αμυντικός χαφ. Πως από τους δανεισμούς σε μικρές ομάδες της Ισπανίας και από το -πολύ- βάθος του πάγκου της Ατλέτικο βρέθηκε να αναγκάζει την Άρσεναλ να σκάσει 50 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει. Μπορεί φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ να ήρθαν μερικά μεγάλα και… εμπορικά ονόματα όμως η μεταγραφή του Γκανέζου είναι μια από τις πλέον σημαντικές. Κι ας πέρασε στα ψηλά. Όπως όλη η παρουσία του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα τα τελευταία χρόνια. Να είστε σίγουροι. Όσοι χρειάζεται να τον παρατηρήσουν, τον παρατηρούν και με το παραπάνω.

Κομβικός για την Άρσεναλ και για την… Ατλέτικο

Το όνομα του Παρτέι παίζει για την Άρσεναλ πριν καν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος. Οι «Κανονιέρηδές» φλερτάρουν με τον παίκτη κοντά στον έναν χρόνο. Όταν ο Μικέλ Αρτέτα ανέλαβε την ομάδα ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που ζήτησε ήταν αυτός. Το σίριαλ της συγκεκριμένης μετακίνησης μπορεί να μην είχε πολλή… τηλεθέαση, ωστόσο κράτησε αρκετά. Οι προτάσεις της Άρσεναλ απορρίπτονταν η μια μετά την άλλη. Στην πραγματικότητα η Ατλέτικο δεν ήθελε ποτέ να τον χάσει. Στο συμβόλαιό του ωστόσο υπήρχε ρήτρα. Μάλιστα το ύψος αυτής δεν ήταν απαγορευτικό για μια μεγάλη ομάδα.

Με 50 εκατομμύρια ευρώ ο Παρτέι θα ήταν ελεύθερος να φύγει. Με την Άρσεναλ να παίζει ουσιαστικά μόνη της και με τις προτάσεις της να απέχουν αρκετά από το ποσό της ρήτρας, ο Σιμεόνε είχε το κεφάλι του ήσυχο. Ήταν σίγουρος ότι ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει και θα αποτελεί βασική επιλογή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα τρία παιχνίδια της Πριμέρα, ο Παρτέι μπήκε αλλαγή στο πρώτο και μέτρησε δύο ενενηντάλεπτα στα επόμενα.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια άλλωστε ήταν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στο ρόστερ των «Ροχιμπλάνκος» και βασικός πυλώνας στο πλάνο του Σιμεόνε. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών όμως η Άρσεναλ αποφάσισε να πληρώσει την ρήτρα, να κάνει δικό της τον παίκτη και να αφήσει Ατλέτικο και Σιμεόνε στα κρύα του λουτρού.

Κάπως έτσι οι «Κανονιέρηδες» απέκτησαν έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος προορίζεται να έχει κομβικό ρόλο στα πλάνα του Αρτέτα. Η ενέργεια, τα τρεξίματα και η σκληράδα του Παρτέι είναι ακριβώς όλα αυτά που λείπουν από το σοφτ κέντρο της ομάδας. Είναι δεδομένο ότι ο Γκανέζος θα πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του και κάτι μας λέει ότι θα έχει μια εξαιρετική χρονιά.

Λύνει τα χέρια του Αρτέτα στο σχηματισμό

Ο Μικέλ Αρτέτα είναι ένας προπονητής που… πειραματίζεται. Όλο αυτό τον καιρό που βρίσκεται στον πάγκο της Άρσεναλ δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε ποιο είναι το σύστημα που προτιμά. Έχουμε δει να εφαρμόζει συχνά τόσο το 3-4-3 όσο και το 4-3-3. Μάλιστα φέτος που έχει περισσότερες επιλογές μπροστά έχει κάνει την εμφάνισή του και το 4-2-3-1. Σε οποιονδήποτε σχηματισμό και αν επέλεγε υπήρχε πρόβλημα στα χαφ. Με τον Ισπανό να έχει κάνει φανερό ότι δεν… ψήνεται με τον Γκεντουζί και ότι δεν υπολογίζει τον Τορέιρα τα κουκιά ήταν μετρημένα.

Τόσο μετρημένα που ξεκίνησε τη χρονιά με βασικό τον Ελνένι. Έναν παίκτη που πέρυσι έπαιζε δανεικός στη Μπεσίκτας και φέτος ακούστηκε για τον Ολυμπιακό. Με τους δανεισμούς των Γκεντουζί και Τορέιρα η απόκτηση ενός χαφ ήταν επιτακτική. Και μάλιστα ενός χαφ σημείου αναφοράς. Αυτό ακριβώς είναι ο Παρτέι για την Άρσεναλ που οραματίζεται ο Αρτέτα. Μια κολώνα στο κέντρο που θα δίνει ασφάλεια στα μετόπισθεν και που με τα κλεψίματά του θα επιτρέπει στην ομάδα να παίξει στην κόντρα που τόσο αγαπάει και της ταιριάζει.

Ο Γκανέζος εννοείται ότι μπορεί κάλλιστα να παίξει σαν αμυντικό χαφ σε τριάδα. Αυτό όμως που τον κάνει υπερπολύτιμο είναι η δυνατότητά του να γεμίσει το κέντρο ακόμα και όταν στα χαφ παίζουν δύο παίκτες. Για να παίξεις με δύο χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει αυτοί οι δύο να είναι… σκυλιά του πολέμου.

Διαφορετικά ειδικά στο υψηλότερο επίπεδο είναι πολύ εύκολο να εκτεθείς. Δεν αρκεί μόνο οι ποιότητα. Θέλει κυρίως πνευμόνια και ο Παρτέι δείχνει να διαθέτει από αυτά. Βλέποντάς τον στο τέλος των παιχνιδιών σου δίνει την εντύπωση ότι είναι χαλαρός και έτοιμος για δεύτερο ενενηντάλεπτο επιτόπου. Με αυτόν στα χαφ η ήδη βελτιωμένη άμυνα της Άρσεναλ θα γίνει ακόμα καλύτερη. Αθόρυβα και πάνω απ’ όλα αποτελεσματικά.

Η Άρσεναλ επιστρέφει με μικρά αλλά σίγουρα βήματα

Στην πραγματικότητα ο Παρτέι ήταν η κορωνίδα μιας μεταγραφικής περιόδου κατά την οποία η Άρσεναλ ενισχύθηκε πολύ σημαντικά με κινήσεις που περνάνε κάτω από το ραντάρ. Εκτός του Γκανέζου, εξίσου σημαντικές κινήσεις ήταν αυτές του Γκάμπριελ και του Γουίλιαν αλλά και η επιστροφή του Θεμπάγιος. Όλοι τους αποτελούν αναβάθμιση για το σύνολο και παίκτες που ο Αρτέτα είχε πραγματικά ανάγκη. Ο Γκάμπριελ θα δώσει μια άλλη οντότητα στην αμυντική γραμμή, πράγμα που έχει ήδη προλάβει να φανεί στα πρώτα του παιχνίδια με την ομάδα.

Ο Γουίλιαν είναι ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας, ο οποίος ήρθε με… κορδέλα από την Τσέλσι. Ο Λάμπαρντ που δήλωνε ανοιχτά ότι ήθελε την παραμονή του, τον είδε να αλλάζει γειτονιά και φανέλα. Ο Βραζιλιάνος έχει γράψει άπειρα χιλιόμετρα στα αγγλικά γήπεδα. Έχει κατακτήσει δύο φορές την Πρέμιερ Λιγκ και η εμπειρία του είναι ανεκτίμητη στο νεανικό ρόστερ της Άρσεναλ. Μπορεί να προσφέρει τόσο σαν δεκάρι, όσο και σαν εξτρέμ και να δείξει στον Πεπέ πως κάποιος κάνει τη διαφορά στο Νησί. Στην πράξη, όχι στα λόγια.

Ο Θεμπάγιος τέλος έδειξε και πέρυσι πόσο πολύτιμος μπορεί να γίνει στο παιχνίδι που θέλει να παίξει ο Αρτέτα. Ιθύνων νους στο χώρο του κέντρου, ο Ισπανός που σκλήρυνε στην Αγγλία είναι ένας παίκτης που ο τεχνικός των «Κανονιέρηδων» επιθυμούσε διακαώς. Μεταγραφές μπορούν ήδη να θεωρούνται και οι Σακά, Ενκετία οι οποίοι συγκαταλέγονται στα βασικά πλάνα του Αρτέτα παίρνοντας πολλές συμμετοχές και προσφέροντας σημαντικές λύσεις.

Στην… ούρα για μια ανάλογη θέση βρίσκονται άλλοι δύο πιτσιρικάδες. Ο άτυχος Μαρτινέλι και ο άγουρος Σαλιμπά. Ο Βραζιλιάνος που είχε εντυπωσιάσει στις ευκαιρίες που πήρε πέρυσι ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από έναν τραυματισμό που το έκοψε τη φόρα. Ο Γάλλος από την άλλη ήρθε με μεγάλες προσδοκίες ωστόσο δείχνει να θέλει ακόμη χρόνο. Παρόλα αυτά η μεταγραφή του Παρτέι παραμένει η σημαντικότερη για την Άρσεναλ και μια από τις σημαντικότερες για την Πρέμιερ Λιγκ. Κι ας μην κέρδισε πολλά κλικ ή εξώφυλλα. Δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι θόρυβο για να… φανούν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ