ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μαγκουάιρ: Πόσο υπερεκτιμημένος είναι τελικά;

Η κακή αγωνιστική κατάσταση του Χάρι Μαγκουάιρ διατηρείται και όλοι αναρωτιούνται αν εν τέλει απλά πρόκειται για έναν υπερεκτιμημένο παίκτη.

Μαγκουάιρ: Πόσο υπερεκτιμημένος είναι τελικά;

Ο Χάρι Μαγκουάιρ υπέπεσε σε ακόμα ένα σημαντικό λάθος αυτή τη φορά στον αγώνα της Αγγλίας με τη Δανία που του απέφερε την κόκκινη κάρτα ήδη από το 32ο λεπτό του αγώνα. Ήταν ένα ακόμα λάθος στα πολλά που έχει κάνει ο Άγγλος οπισθοφύλακας της Γιουνάιτεντ τον τελευταίο καιρό. Όπως αναμενόταν, ξεκίνησε ξανά η κουβέντα σχετικά με το πόσο υπερεκτιμημένος είναι.

Το SportsKing.gr αναλύει το ζήτημα και απαντά σε τρία καίρια ερωτήματα. Μαγκουάιρ

Είναι ο Μαγκουάιρ κακός αμυντικός;

Σε καμία περίπτωση. Όποιος έχει παρατηρήσει τον τρόπο παιχνιδιού του μπορεί να το διαπιστώσει με ευκολία. Τη χρονιά που η Λέστερ στέφθηκε πρωταθλήτρια είχε τραβήξει τα βλέμματα ως παίκτης της Χαλ. Και κατόπιν προκάλεσε τη μεταγραφή του στις “αλεπούδες”. Εκεί ομολογουμένως ήταν ο ηγέτης της στα μετόπισθεν με σωστές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις.

Τι έχει συμβεί τότε με τη Γιουνάιτεντ; Το μεγαλύτερο αρνητικό που παρατηρεί κανείς στο παιχνίδι του Μαγκουάιρ είναι ο απρόσεκτος τρόπος που μαρκάρει τους αντιπάλους του. Φαίνεται πολλές φορές να μην έχει έλεγχο του ίδιου του του σώματος.

Φυσικά πρέπει να σημειωθεί πως όπως κάθε βραχύσωμος αμυντικός έχει αργές αντιδράσεις απέναντι σε ευκίνητους επιθετικούς. Και αυτό σε συνδυασμό με την απροσεξία του οδηγεί πολλές φορές στο «γκρέμισμα» του αντιπάλου. Μαγκουάιρ

Ο Μαγκουάιρ είναι για το επίπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Τη δεδομένη περίοδο ναι. Και μόνο για αυτή. Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν και δει τα ονόματα των προκατόχων του, τον πιάνει ίλιγγος. Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει;

Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης για τον Χάρι Μαγκουάιρ. Χάνει με τα χέρια κάτω πριν καν βγει στο χορτάρι να παίξει. Αλλά επειδή η σύγκριση με το παρελθόν είναι παγίδα, ας μιλήσουμε για το σήμερα. Ναι, ο Μαγκουάιρ τη δεδομένη στιγμή είναι εντάξει για τη Γιουνάιτεντ.

Σίγουρα, με το budget της θα μπορούσε να «χτυπήσει» κάποιον πιο… τεσταρισμένο, κάποιον που θα εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Αλλά όσοι προσπάθησε να «κυνηγήσει» της έκλεισαν την πόρτα κατάμουτρα. Η μπίλια έκατσε στο ζερό και ο Μαγκουάιρ ήταν ο εκλεκτός. Συνεπώς με τον Μαγκουάιρ υποχρεούται να βαδίσει. Και αν δεν της κάνει, να τον πουλήσει και να βρει αντικαταστάτη. Αλλά όσο εμμένει η διοίκηση στη στάση της διατήρησής του και μάλιστα ως αρχηγού, θα δεχτεί και τα αρνητικά του. Μαγκουάιρ

Αξίζει τα λεφτά που δαπανήθηκαν;

Όχι. Ορθά, κοφτά, απόλυτα. Αλλά κανείς από τους παίκτες που πωλούνται για εξωφρενικά ποσά δεν τα αξίζουν. Ούτε τα δικαιολογούν, μάλιστα, πολλές φορές.

Φυσικά υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Παίκτες που αποδεικνύουν ότι αξίζουν κάθε ευρώ που δαπανήθηκε για να αποκτηθούν. Ας επιστρέψουμε όμως στον Μαγκουάιρ. Αν σκεφτεί κανείς πως κόστισε περισσότερο από τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, τότε πραγματικά απορεί. Έστω και για αυτά τα λίγα εκατομμύρια διαφορά, είναι απορίας άξιο.

Ωστόσο, εδώ πρέπει να γίνει μία σημαντική επισήμανση. Οι ομάδες σε κάθε μεταγραφική περίοδο βγάζουν από τα ταμεία τους ένα συγκεκριμένο ποσό για να αποκτήσουν παίκτες. Αυτό το ποσό που δαπανούν, όμως, δεν αντικατοπτρίζει την αξία του εκάστοτε παίκτη. Αλλά την ανάγκη που έχει η συγκεκριμένη ομάδα για να τον αποκτήσει. Αυτή η ανάγκη επιτρέπει στην απέναντι πλευρά να διαπραγματευτεί όπως ακριβώς επιθυμεί. Και φυσικά να πουλήσει σε όποια τιμή ορίσει εκείνη.

Η Λέστερ εν προκειμένω, είδε ότι η άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέρρεε. Και αναμφίβολα η απόκτηση ενός βασικού σέντερ μπακ ήταν ζήτημα μείζονος σημασίας. Έτσι, λοιπόν, η ζήτηση διαμόρφωσε το κόστος. Η Λέστερ ήξερε πως όποια τιμή κι αν βάλει στον Μαγκουάιρ, αργά ή γρήγορα οι συνθήκες θα ανάγκαζαν τη Γιουνάιτεντ να τον αγοράσει. Και έτσι έγινε. Συνεπώς δεν θα πρέπει να παρεξηγούμε και να παρερμηνεύουμε το τελικό κόστος μίας μεταγραφής. Γιατί πέρα από τους μάνατζερ, τις απαιτήσεις κάθε παίκτη, τη φόρμα στην οποία βρίσκεται, το μεγαλύτερο βάρος έχει αυτή η «ανάγκη» της ομάδας να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ