ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η μπάλα στην εξέδρα

Ο Λάμπαρντ ξέχασε να αλλάξει το «counter»!

Η Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ κατέβηκε στο ματς με τη Σαουθάμπτον με μία αλλόκοτη φιλοσοφία την οποία ακόμα προσπαθούμε να εξηγήσουμε.

Ο Λάμπαρντ ξέχασε να αλλάξει το «counter»!

Η χθεσινή Τσέλσι και ο τρόπος που έπαιξε το ματς, μου θύμισε εποχές Football Manager. Για την ακρίβεια ο Φρανκ Λάμπαρντ έκανε ένα συνηθισμένο λάθος για όσους παίζουν το γνωστό παιχνίδι. Είχε βάλει να δοκιμάσει δεύτερο σύστημα με τη φιλοσοφία στο «counter» και ξέχασε να το αλλάξει όταν κατέβηκε να παίξει με τη Σαουθάμπτον. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τον τρόπο που αγωνίστηκε η Τσέλσι στο συγκεκριμένο παιχνίδι και μάλιστα μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Όποιοι είδαν το ματς, σίγουρα καταλαβαίνουν αυτό που λέω (χαριτολογώντας) παραπάνω. Η Τσέλσι συμπεριφέρθηκε σε αυτό το ματς σαν να ήταν εκείνη η Σαουθάμπτον και όχι το αντίθετο. Πραγματικά προκαλεί τεράστια απορία ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το ματς σε όλη τη διάρκειά του. Και το επίσης παντελώς περίεργο, είναι ότι δεν συνηθίζει να το κάνει σχεδόν ποτέ. Δεν το έκανε καλά καλά στα περσινά δύσκολα παιχνίδια, που είχε και «πειραματικές» εντεκάδες. Επομένως πώς αποφάσισε ξαφνικά να το κάνει τώρα. Ειδικά σε ένα τέτοιο ματς. Ειδικά στο γήπεδό της που θα μπορούσε να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο όλα αυτά που θεωρητικά δουλεύονται στις προπονήσεις. Το σίγουρο είναι ότι αυτή δεν ήταν η Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ που ξέρουμε… Ο Λάμπαρντ ξέχασε να αλλάξει το «counter»!

Το καλό και το κακό

Η χθεσινή φιλοσοφία των μπλε είχε ένα καλό και ένα κακό. Ξεκινώντας από το καλό, είναι σίγουρο ότι πρέπει να σταθούμε στον Τίμο Βέρνερ. Αν ο Λάμπαρντ κατέβηκε ηθελημένα με αυτήν τη φιλοσοφία και τα δύο γκολ του Βέρνερ (αλλά και του Χάβερτζ), βγήκαν από το μπλοκάκι του. Χώροι στην επίθεση, ταχύτατος Βέρνερ και δύο γκολ κομμένα και ραμμένα πάνω στα προσόντα του Γερμανού. Αυτό ναι! Είναι κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Τσέλσι με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή στην κορυφή της επίθεσης. Αλλά το κακό είναι μεγαλύτερο.

Η ομάδα του Λάμπαρντ άφησε τη μπάλα στους αντιπάλους, την ίδια ώρα που δεν έχει καμία αμυντική σταθερότητα. Θες να παίξεις στην αντεπίθεση, οκ, είναι μία επιλογή. Αλλά τελείως αταίριαστη με τα χαρακτηριστικά της ομάδας που έχεις. Δεν γίνεται να αφήνεις την μπάλα, την ίδια ώρα που η άμυνα σου έχει προβλήματα, ο τερματοφύλακάς σου είναι για τα πανηγύρια και όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές σου έχουν μάθει να φτιάχνουν παιχνίδι και όχι να το καταστρέφουν.

Αν ο Λάμπαρντ όντως θέλει να το δοκιμάσει θα πρέπει να δουλέψει πολλά πράγματα και να αλλάξει ακόμα περισσότερα. Αν απλά συνέβη επειδή η Σαουθάμπτον ήταν καλύτερη, θα πρέπει να προβληματιστεί ακόμα πειρσσότερο. Πάντως έδειξε παραπάνω επιλογή παρά ανάγκη…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ