ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Η καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη!

Με αρκετούς εκπροσώπους από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Βασιλιάς επέλεξε την 11άδα η οποία ξεχώρισε την αγωνιστική που μας πέρασε

Η καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη!

Στο τέλος της πλησιάζει ακόμη μια αγωνιστική γεμάτη δράση, γκολ και πολλούς πρωταγωνιστές. Μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων, οι περισσότερες ομάδες των πρωταθλημάτων της Ευρώπης επανήλθαν δριμύτερες και το sportsking.gr σας παραθέτει τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές τους.

Τερματοφύλακας –  Γιάν Όμπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Το μεγάλο τείχος της Ατλέτικο κάτω από το γκολποστ παραμένει για ακόμη μια σεζόν ο Γιαν Όμπλακ. Σε τρομερή φόρμα, ο Σλοβένος διατήρησε απαραβίαστη για 3ο ματς στη φετινή Πριμέρα.

Αυτή τη φορά απέναντι στη Θέλτα, ο 27χρονος κατάφερε να διατηρήσει το ισχνό προβάδισμα των «ροχιμπλάνκος», πραγματοποιώντας 5 αποκρούσεις. Σίγουρα η ομάδα της Γαλικίας άξιζε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, ωστόσο η παρουσία του Σλοβένου τερματοφύλακα έφερε αλλιώς τα πράγματα, με την Ατλέτι να επικρατεί εν τέλει με 0-2.

Δεξιός Μπακ –Ρόμπιν Λε Νόρμαντ (Ρεάλ Σοσιεδάδ)

Μετατοπισμένος προς τα δεξιά, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός της Σοσιεδάδ ήταν από τους καλύτερους παίκτες στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» απέναντι στη Μπέτις. Σχεδόν αλάνθαστος, ο νεαρός αμυντικός περιόρισε στο ελάχιστο τις επιθέσεις των γηπεδούχων κρατώντας τους στο μηδέν.

Οι συνεπείς εμφανίσεις του είναι ενδεικτικές για το τι μπορούν να καταφέρουν οι Βάσκοι, οι οποίοι πάτησαν κορυφή στην Πριμέρα.

Κεντρικός Αμυντικός – Ντζενέ Ντακονάμ (Χετάφε)

Ο αρχηγός των Μαδριλένων ήταν για ακόμη μια φορά ο «βράχος» τους στην αμυντική τους γραμμή. Χάνοντας ελάχιστες εναέριες μονομαχίες, ο Τογκολέζος σέντερ μπακ συνέβαλε τα μέγιστα στην νίκη της Χετάφε με 1-0 επί της Μπαρτσελόνα.

Αν και λίγο έλειψε να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής σκοράροντας στα δίχτυα της ομάδας του, ο 28χρονος είχε ένα άριστο παιχνίδι. Να σημειωθεί ακόμη πως είναι αυτός που κέρδισε το πέναλτι για την ομάδα του, από το οποίο ήρθε και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Κεντρικός Αμυντικός – Ουέσλι Φοφανά (Λέστερ Σίτι)

Μεγάλο βάρος στου ώμους του νεαρού αμυντικού έβαλε το ποσό που δαπάνησε η Λέστερ για να τον αποκτήσει (35 εκατ. ευρώ). Ο πρώην παίκτης της Σεντ Ετιέν έκανε το ντεμπούτο του με τις αλεπούδες και έδειξε πως δεν είναι τυχαίος.

Σχεδόν ανίκητος σε αέρα και έδαφος, ο νεαρός Γάλλος έκανε ό,τι μπορούσε να βοηθήσει αμυντικά την ομάδα του. Αν και τελικά η ομάδα του ηττήθηκε με 1-0, ο ίδιος θα θυμάται για καιρό το καλωσόρισμα του στα αγγλικά γήπεδα που συνδύασε με μια σπουδαία εμφάνιση.

Αριστερός Μπακ –  Τομάσο Ογκέλο (Σαμπντόρια)

Ελάχιστοι περίμεναν τη συντριβή της Λάτσιο από την ΣΑμπντόρια με 3-0 αυτή την αγωνιστική. Οι Γενοβέζοι διέσυραν την περασμένη διεκδικήτρια του τίτλου, με τον αριστερό μπακ τους, Τομάσο Ογκέλο να κάνει πάρτι.

Συνεχείς επελάσεις από την πλευρά του αλλά και αμυντική συνέπεια, ο Ιταλός αμυντικός ήταν άριστος κόντρα στους «λατσιάλι». Συνυπολογίζοντας πως οι ενέργειες του έφεραν ένα δικό του γκολ και δημιούργησαν ακόμα ένα, ο 26χρονος διέπρεψε από την πλευρά του, εκθέτοντας παράλληλα τον προσωπικό του αντίπαλο.

Κεντρικός Μέσος – Ρος Μπάρκλεϊ (Άστον Βίλα)

Ξεχάστε τον μέτριο και σχεδόν εκτός ομάδας Μπάρκλεϊ της Τσέλσι. Ο δανεισμός του Άγγλου μέσου στην Άστον Βίλα δουλεύει για την ώρα… ρολόι. Παίκτης-μετρονόμος, ο 26χρονος κεντρικός μέσος έδειξε την κλάση του και κόντρα στην Λέστερ.

Mετά το εξαιρετικό του παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, ο Μπάρκλεϊ ήταν πάλι σχεδόν αψεγάδιαστος. Σκοράροντας το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού στις καθυστερήσεις, ο Άγγλος ήταν επάξια ο πολυτιμότερος παίκτης του γηπέδου στη νίκη της ομάδας του με 0-1 στο Λέστερ.

Κεντρικός Μέσος – Χάμες Ροντρίγκες (Έβερτον)

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ο Χάμες Ροντρίγκες έχει βαλθεί να κάνει τη Ρεάλ να… κοπανάει το κεφάλι της στον τοίχο που τον άφησε ελεύθερο! Ο Κολομβιανός μέσος εβδομάδα μπει-εβδομάδα βγει δεν ρίχνει καθόλου την απόδοσή του. Κάτι το οποίο φρόντισε να μην συμβεί ούτε με αντίπαλο τη Λίβερπουλ.

Στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, ο Ροντρίγκες φρόντιζε συνεχώς να δημιουργεί χώρο για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του με τις εύστοχες πάσες του. Δημιουργός του γκολ του Μάικλ Κιν και πολλών άλλων ευκαιριών, ο Κολομβιανός απέδειξε ακόμα μια φορά πως η μπογιά του δεν έχει ξεβάψει.

Επιθετικός Μέσος – Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου)

Ο παίκτης που κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θέση παίζει, φυσικά και θα έπαιζε… εκτός θέσης! Ο Μίλερ ήταν απλά υπέροχος για τη Μπάγερν Μονάχου στην νίκη της επί της Αρμίνια Μπίλεφελντ με 1-4.

Μετά την γκέλα της περασμένης αγωνιστικής, οι πρωταθλητές κατάφεραν να μπουν ξανά στον σωστό δρόμο. Αρχικά άνοιξε το σκορ στο 8′, πριν ετοιμάσει ένα από τα δύο τέρματα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Στη συνέχεια έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, δείχνοντας πως αν και αθόρυβος παραμένει κομβικός για την ομάδα του.

Αριστερός Εξτρέμ – Ίρβινγκ Λοσάνο (Νάπολι)

Νέο ξεκίνημα στα ιταλικά γήπεδα φαίνεται πως κάνει ο Ίρβινγκ Λοσάνο. Ο Μεξικανός άφησε πίσω τις μέτριες περσινές εμφανίσεις του με τη Νάπολι και κάνει νέα αρχή. Κόντρα στην… δαιμονισμένη (και φέτος) Αταλάντα, ο νεαρός εξτρέμ ήταν άριστος.

Οι ωραίες ενέργειες και κινήσεις του τον βοήθησαν να σκοράρει 2 τέρματα στον θρίαμβο των «παρτενοπέι» με 4-1 απέναντι στους «μπεργαμέσκι». Πλέον έφτασε τα 4 γκολ στο καμπιονάτο και δείχνει πως η απουσία του Λορένζο Ινσίνιε από τη συνηθισμένη του θέση είναι το καλύτερο πράγμα για τον ίδιο.

Δεξιός Εξτρέμ – Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ)

Την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη δύσκολη θέση έβγαλε για ακόμη μια φορά ο Μάρκους Ράσφορντ. Η αναμέτρηση με τη Νιουκάστλ όδευε προς το τέλος της και με το 1-1 οι «κόκκινοι διάβολοι» ετοιμαζόντουσαν για ακόμη μια γκέλα.

Ωστόσο ο διεθνής Άγγλος επιθετικός αρχικά ετοίμασε τα γκολ των Φερνάντες (86′) και Μπισάκα (90′), πριν πάρει και ο ίδιος το όπλο ανά χείρας και διαμορφώσει το τελικό 1-4 στο 60 λεπτό των καθυστερήσεων.

Κεντρικός Επιθετικός- Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μίλαν)

Απλά δεν υπάρχουν αρκετά κοσμητικά επίθετα για να περιγράψουμε τον Ζλάταν. Ο Σουηδός πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 39 έτη ζωής, αλλά ακόμη αγωνίζεται σαν 25άρης. Στο μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου, ο Ζλάταν ήταν απλά… ο Ζλάταν και για ακόμη μια φορά οδήγησε την ομάδα του.

Με δύο τέρματα απέναντι στην «πρώην» Ίντερ, οι «ροσονέρι» πήραν τη νίκη με 2-1 και παρέμειναν στην κορυφή του καμπιονάτο με το απόλυτο 4/4. Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Μίλαν επί της άσπονδης αντιπάλου της εδώ και περίπου 5 χρόνια στο πρωτάθλημα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ