ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Ο Φαν Ντάικ χτύπησε, η Λίβερπουλ θα υποφέρει(;)

Το δολοφονικό μαρκάρισμα του Πίκφορντ αφήνει τον Φαν Ντάικ εκτός για όλη τη σεζόν και τη Λίβερπουλ σε κατάσταση... σοκ. Θα καταφέρει να το ξεπεράσει;

Ο Φαν Ντάικ χτύπησε, η Λίβερπουλ θα υποφέρει(;)

Αρκεί μια στιγμή για να φέρει τον κόσμο ανάποδα; Στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην Έβερτον ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ προωθήθηκε -όπως πάντα- για μια στημένη φάση. Στην εξέλιξη αυτής ο Φαμπίνιο τον έψαξε στο δεύτερο δοκάρι. Και κάπου εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Πίκφορντ πήγε κατά πάνω του όχι για να του πάρει τη μπάλα, αλλά τη ζωή. Υπό κανονικές συνθήκες θα υπήρχε πέναλτι για τη Λίβερπουλ και κόκκινη κάρτα για τον τερματοφύλακα της Έβερτον.

Εξετάζοντας το ριπλέι προέκυψε ότι ο Φαν Ντάικ ήταν σε οριακή θέση offside. Η φάση κρίθηκε ως μη γενόμενη και το παιχνίδι συνεχίστηκε. Μόνο που η Λίβερπουλ εκτός από πέναλτι και αποβολή του αντιπάλου έχασε πολλά περισσότερα. Το χτύπημα ήταν τελικά πολύ πιο σοβαρό απ’ ότι έμοιαζε στην αρχή. Ο Ολλανδός στυλοβάτης της άμυνας θα μπει στου χειρουργείο και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Σκέτη καταστροφή.

Ο τελευταίος παίκτης που θα ήθελε να χάσει

Αν ρωτούσες τον Γιούργκεν Κλοπ ποιος θα ήταν ο παίκτης που θα ήθελε πάση θυσία να έχει διαθέσιμο πάντα, αυτός θα ήταν ο Φαν Ντάικ. Ο Γερμανός έχει αποδείξει στην πράξη ότι θεωρεί τον Ολλανδό αναντικατάστατο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι από τις 2 Φλεβάρη του 2018 μέχρι προχθές ο Φαν Ντάικ ξεκίνησε σε κάθε ματς της Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ. Χωρίς μάλιστα να χάσει… δευτερόλεπτο. Μιλάμε για 93 σερί ενενηντάλεπτα! Σε όλα αυτά τα παιχνίδια η Λίβερπουλ κέρδισε 72 φορές και έχασε μόλις τις 7! Φαν Ντάικ

Συνολικά και σε όλες τις διοργανώσεις τα ματς που έχει μείνει εκτός μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών. Στα 130 ματς που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Λίβερπουλ έχει ξεκινήσει σε όλα βασικός και δεν έχει βγει αλλαγή ποτέ! Αριθμοί και στατιστικά που πραγματικά εντυπωσιάζουν και δείχνουν πόσο κομβικός είναι για το παιχνίδι της ομάδας. Ίσως μάλιστα το κομβικός να μην είναι η κατάλληλη λέξη για να τον χαρακτηρίσει. Ο Φαν Ντάικ είναι απαραίτητος για τον Κλοπ και τη Λίβερπουλ.

Όταν τον Γενάρη του 18 οι «Κόκκινοι» πλήρωναν 75 εκατομμύρια ευρώ για τον αποκτήσουν κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθήσει. Η έλευσή του άλλαξε τα πάντα στην εικόνα της ομάδας. Ο Ολλανδός στόπερ έγινε κατευθείαν το απόλυτο σημείο αναφοράς στα μετόπισθεν, που μέχρι τότε ήταν μια ανοιχτή πληγή. Η αλλαγή ήταν τόσο εντυπωσιακή που ήταν σαν η Λίβερπουλ να πήρε δύο πρωτοκλασάτους κεντρικούς αμυντικούς σε έναν. Φαν Ντάικ Λίβερπουλ

Ο Φαν Ντάικ καθιερώθηκε ως ο κορυφαίος στόπερ στον κόσμο και το 2019 έχασε στο νήμα τη χρυσή μπάλα από τον Μέσι. Άδικα για πολλούς. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι η μεταγραφή του στη Λίβερπουλ ήταν η πιο πετυχημένη μεταγραφή της τελευταίας δεκαετίας. Μπορεί λοιπόν εύκολα να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική είναι η απώλειά του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και πως μπορεί επηρεάσει το παιχνίδι της Λίβερπουλ.

Γιούργκεν we have a problem

Υπάρχει πρόβλημα λοιπόν και μάλιστα μεγάλο. Τόσο μεγάλο που δεν έχει ακριβώς λύση. Αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ έχει διαθέσιμα στόπερ τον -ντεφορμέ- Γκόμεζ, τον Μάτιπ και σαν λύση ανάγκης τον Φαμπίνιο. Καλείται λοιπόν να βγάλει τη χρονιά με τρεις παίκτες, εκ των οποίων ο ένας είναι αμυντικό χαφ. Ο Βραζιλιάνος εννοείται ότι μπορεί να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο τη θέση του στόπερ. Αν όμως χρησιμοποιείται εκεί ο Κλοπ χάνει την υπερπολύτιμη παρουσία του από τα χαφ.

Ο Φαμπίνιο είναι ίσως ο σημαντικότερος χαφ στον τρόπο παιχνιδιού της Λίβερπουλ. Η μετατόπισή του στα στόπερ θα φέρει αλχημείες στο κέντρο και κανείς δεν ξέρει πως θα επηρεάσει αυτό το σύνολο. Από κει και πέρα οι Γκόμεζ και Μάτιπ είναι δύο εξαιρετικοί κεντρικοί αμυντικοί που όμως δεν είναι ελίτ και δεν έχουν παίξει σχεδόν καθόλου μαζί. Ο Άγγλος και ο Καμερουνέζος εναλλάσσονταν σαν παρτενέρ του Φαν Ντάικ. Έχουν μάθει να προσφέρουν και να είναι πολύτιμοι έχοντας δίπλα τους έναν παίκτη σαν τον Ολλανδό.

Εκείνος ήταν που -κακά τα ψέματα- τους ανέβαζε επίπεδο με την παρουσία του. Πλέον πρέπει να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Να παίξουν μαζί, να βρουν χημεία και πατήματα χωρίς την ασφάλεια που τους παρείχε ο Φαν Ντάικ. Επιπλέον κάποιος από τους δύο πρέπει να βγει μπροστά. Να αναλάβει ηγετικό ρόλο και να μπει όσο γίνεται στα παπούτσια ενός παίκτη που είναι ο κορυφαίος στον κόσμο στη θέση του. Πραγματικά δύσκολη αποστολή.

Από τον Μάτιπ δεν μπορεί να το περιμένει κανείς αυτό. Στα 29 του έχει δείξει ποιο είναι το ταβάνι του. Απογειώθηκε παίζοντας μαζί με τον Φαν Ντάικ ακριβώς γιατί είχε έναν ξεκάθαρο ρόλο με συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Δεν έχει την ποιότητα να αναλάβει παραπάνω. Επομένως όλο το βάρος πέφτει στον 23χρονο Γκόμεζ. Έναν παίκτη που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και αποτελεί το μέλλον της θέσης για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Θα καταφέρει να ανταπεξέλθει τις προσδοκίες; Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει σίγουρα να αλλάξει ριζικά την εικόνα που έχει μέχρι τώρα. Και μάλιστα άμεσα.

Μπορεί να κρίνει όλη τη σεζόν της

Γράφαμε πριν το ματς με την Έβερτον ότι η νίκη ήταν μονόδρομος για τη Λίβερπουλ. Πως ένα κακό αποτέλεσμα θα δημιουργήσει ένα τοξικό κλίμα ειδικά όταν έχει προηγηθεί η εφτάρα από την Άστον Βίλα. Η Λίβερπουλ δεν κέρδισε, αν και το άξιζε. Η εικόνα της ήταν καλή, το γκολ που της ακύρωσαν για γέλια και θα μπορούσε να κρατήσει αρκετά θετικά από το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Είμαι όμως σίγουρος ότι οποιοσδήποτε στην ομάδα θα προτιμούσε μια ήττα με 4-0 από τον τραυματισμό του Φαν Ντάικ. Η αμυντική εικόνα της ομάδας στο ξεκίνημα τη σεζόν κάνει τη συγκεκριμένη απώλεια να φαίνεται ακόμα πιο σημαντική απ’ ότι ήδη είναι. Φαν Ντάικ τραυματισμός

Σε 5 αγώνες η ομάδα του Κλοπ έχει δεχτεί 13 γκολ. Ακριβώς όσα έχει σκοράρει. Η επίδοση αυτή την καθιστά τη χειρότερη άμυνα της Πρέμιερ Λιγκ, μαζί με την Γουεστ Μπρομ! Προφανώς και υπάρχουν ελαφρυντικά. Όπως για παράδειγμα ότι τα 7 από τα 13 γκολ τα δέχτηκε σε έναν αγώνα και ότι υπάρχουν ομάδες που έχουν παίξει ένα ή ακόμα και δύο λιγότερα ματς απ’ ότι εκείνη. Σε κάθε περίπτωση όμως το πρόβλημα στην άμυνα υπάρχει. Για μια ομάδα που είναι φαβορί για τον τίτλο τα 13 γκολ σε 5 ματς είναι απαγορευτική επίδοση όπως κι αν προέκυψε. Χάνοντας τον ηγέτη και καλύτερο αμυντικό της το πρόβλημα αυτό μεγαλώνει.

Από τότε που η Λίβερπουλ έγινε ξανά μια ομάδα που διεκδικεί και κατακτά τίτλους γράφαμε πάντα για το ζήτημα βάθους του ρόστερ της. Οι επιτυχίες των τελευταίως χρόνων έθαψαν -και λογικά- αυτό το ζήτημα. Ακριβώς επειδή δεν προέκυψε κανείς σοβαρός τραυματισμός. Τώρα η Λίβερπουλ χάνει για 8 μήνες τον πιο σημαντικό της παίκτη και δεν έχει το βάθος να τον καλύψει.

Όχι δε θα γινόταν να είχε έναν παίκτη αντάξιο του Φαν Ντάικ. Θα έπρεπε όμως σίγουρα να διαθέτει ακόμη ένα στόπερ που θα μπορούσε να σταθεί στην εντεκάδα. Δε νοείται μια ομάδα που δίνει 60 ματς σε μια χρονιά να μην διαθέτει τουλάχιστον μια δυνατή τετράδα κεντρικών αμυντικών. Όταν αφήνεις την τύχη να έχει τόσο μεγάλο ρόλο μπορεί κάλλιστα να το πληρώσεις. Όπως και έγινε. Δυστυχώς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ