ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Αρσέν Βενγκέρ: Ο μοναδικός προπονητής με χρυσό πρωτάθλημα (vid)

Ο Αρσέν Βενγκέρ τα πήρε σχεδόν όλα με την Άρσεναλ. Όμως η αγάπη του για εκείνη τον έκανε να μην... βλέπει καλά στο τέλος.

Αρσέν Βενγκέρ: Ο μοναδικός προπονητής με χρυσό πρωτάθλημα (vid)

Τι είναι πιο εύκολο; Να πάρεις ένα πρωτάθλημα ως ανίκητος/ αήττητος στην Αγγλία; Να παίζεις για πολλά χρόνια καλό ποδόσφαιρο; Να βγάζεις παιχταράδες από το πουθενά; Να φτιάχνεις νέο γήπεδο για την ομάδα σου; Να φτάνεις τελικό Τσάμπιονς Λιγκ; Ή να μένεις κάπου βάσει συναισθήματος και όχι λογικής; Την απάντηση πρέπει να την δώσει ο Αρσέν Βενγκέρ.

Ψέματα. Αυτό το έχει κάνει προ πολλού. Με πράξεις και όχι με δηλώσεις. Αυτό είναι το απόλυτο άλλωστε. Όπως η ομάδα που είχε “χτίσει” τη σεζόν 2003-2004 στην Άρσεναλ. Οι γνωστοί πλέον και ως “ανίκητοι”. Ήταν εκείνη η χρονιά που οι “κανονιέρηδες” κατέκτησαν το τελευταίο πρωτάθλημά τους. Αλλά πως το έκαναν; Με στιλ. Με επιθετικό ποδόσφαιρο. Και πάνω απ’ όλα χωρίς να γνωρίσουν ούτε μία ήττα! Γι’ αυτό και στο τέλος αυτό χαρακτηρίστηκε χρυσό.

Σίγουρα πέρασαν και άλλες καλές ομάδες από τότε. Παίκτες που έκαναν τη διαφορά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Παρόλα αυτά για την ώρα κανείς δεν έχει κάνει αυτό που κατάφερε ο Αλσατός τεχνικός και τα… παιδιά του τον Μάιο του 2004. Θα ξαναγίνει; Κανείς δεν ξέρει το πότε και το πως.

Αλλά μάλλον μικρή σημασία έχει για τον Βενγκέρ, ο οποίος γεννήθηκε μία μέρα σαν σήμερα το 1949. Στις 22 Οκτωβρίου. Ο Αρσέν Βενγκέρ τα ήξερε όλα. Εκτός από το πότε να... φύγει

Ο Αρσέν Βενγκέρ τα ήξερε όλα. Εκτός από το πότε να… φύγει

Όταν πάτησε το πόδι του στην Αγγλία ο Αρσέν Βενγκέρ όλοι τον πήραν στο… ψιλό. Κάτι το look του, κάτι τα γυαλιά του, κάτι ο τρόπος με τον οποίο μιλούσε… σπαστά αγγλικά με γαλλική προφορά.

Λίγο αργότερα οι ίδιοι υποκλινόντουσαν μπροστά του. Από εκεί που πήγε με τον τίτλο “Arsene…who” μέσα σε λίγα χρόνια έγινε εκείνος που τα ξέρει όλα. Ο γκουρού. Αυτός που έμεινε στην ιστορία ως “Arsene…knows”. Είχε για όλους και για όλα μία άποψη. Μία απάντηση.

Ο θρύλος λέει ότι το “Έμιρεϊτς” είχε σε όλα τα στάδιά του την δική του επίβλεψη. Μέχρι και για τα… πλακάκια στα αποδυτήρια είχε λόγο. Ο χρόνος περνούσε και όλα έδειχναν πως μπορούσε να τον νικήσει και αυτόν. Ωστόσο, η φθορά ήταν μεγάλη. Όπως οι ήττες σε έκταση. Τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έφυγε το καλοκαίρι του 2018 από την Άρσεναλ, μετά από 22 χρόνια. Μετά από μία ζωή στο Βόρειο Λονδίνο. “Η Άρσεναλ ήταν και παραμένει η μεγάλη μου αγάπη”, φρόντισε να πει χωρίς φόβο και με πολύ πάθος τον Οκτώβριο του 2020. Αυτό φάνηκε και στο αντί του από εκείνη. Άργησε. Έκανε και στους δύο κακό. Χάλασε την εικόνα του για χάρη της. Όμως, όπως είχε πει και ο Χέμινγουεϊ “ο άνθρωπος μπορεί να καταστραφεί, αλλά όχι να ηττηθεί”. Και ο Βενγκέρ ανήκει σε αυτούς. Όπως και το χρυσό του πρωτάθλημα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ