Ντόρτμουντ

Φαν ντερ Φάαρτ: “Στη Γερμανία ο Γκέτσε είναι απλά ο Μάριο”

Ο Φαν ντερ Φάαρτ αναφέρθηκε στην πίεση που δεχόταν ο Μάριο Γκέτσε όντας στη Γερμανία και τώρα πιστεύει ότι είναι ευκαιρία για μία νέα αρχή.

Ο Μάριο Γκέτσε εδώ και χρόνια είναι η σκιά του εαυτού του. Η μεταγραφή του στη Μπάγερν Μονάχου αποδείχτηκε λάθός για εκείνον καθώς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στα νέα δεδομένα και χάθηκε γρήγορα. Δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη από κανέναν προπονητή του και περιορίστηκε σε τελείως δεύτερο ρόλο, ενώ βρέθηκε και εκτός ομάδας για μεγάλο διάστημα. Μετέπειτα επέστρεψε στη Ντόρτμουντ για να γίνει και πάλι ο παίκτης που ξέραμε. Ο παίκτης που τράβηξε πάνω όλα του τα βλέμματα και πήρε τη μεγάλη μεταγραφή στη Μπάγερν.

Παρόλα αυτά ούτε εκεί τα κατάφερε. Στην αρχή ο προπονητής του προσπάθησε να τον εμπιστευτεί και να του δώσει ευκαιρίες. Τα κακά παιχνίδια όμως και τα προβλήματα με την υγεία του δεν τον άφησε ποτέ να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις. Για πολλούς, το μεγάλο πρόβλημα για τον Γκέτσε ήταν η πίεση. Ο Γερμανός από πολύ μικρός θεωρήθηκε τεράστιο ταλέντο. Ένας παίκτης που θα μπορούσε να αφήσει εποχή. Όλο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αποδείχθηκε πώς δεν ήταν αυτός ο ποδοσφαιστής, του έκανε μεγάλο κακό. Τόσο κακό η Ντόρτμουντ τον άφησε να φύγει από την ομάδα χωρίς να αξιώσει κανένα οικονομικό αντάλλαγμα για αυτόν. Φαν ντερ Φάαρτ: "Στη Γερμανία ο Γκέτσε είναι απλά ο Μάριο"!

Ο Φαν ντερ Φάαρτ για τον Γκέτσε

Σε αυτήν την πίεση που ανέκαθεν δεχόταν ο Γκέτσε, στάθηκε και ο Φαν ντερ Φάαρτ. Ο Γερμανός όντας πλέον στην Ολλανδία και την Αϊντχόφεν έχει φύγει από τα φώτα και προσπαθεί αθόρυβα να επανέλθει. Ο Φαν ντερ Φάαρτ που από ότι φαίνεται συμμερίζεται τα περί πίεσης στον Γκέτσε εξέφρασε μία ενδιαφέρουσα άποψη. Συγκεκριμένα είπε: “Ξέρω ότι ο Γκέτσε δεν ήθελε να φύγει από τη Γερμανία και αυτό τον πόνεσε πολύ. Έπαιζε πάντα εκεί και δεν έβλεπε τον εαυτό του μακριά.  Παρόλα αυτά, εδώ στην Ολλανδία μπορεί να είναι απλά ο Μάριο. Με την ησυχία που θα βρει εδώ θα μπορέσει να συγκεντρωθεί απλά στο ποδόσφαιρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ