Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γιουνάιτεντ: Ανανεώνει τον Πογκμπά αλλά υπό όρους

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την απόφαση της σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Πογκμπά πέρα από την υπάρχουσα ημερομηνία λήξης του.

Ο Πολ Πογκμπά αποτελεί μία από τις αμφιλεγόμενες μεταγραφές στην ιστορία όχι μόνο της Γιουνάιτεντ αλλά και του ποδοσφαίρου. Όταν τον απέκτησαν οι “κόκκινοι διάβολοι” από την Γιουβέντους έναντι 105 εκατομμυρίων έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αυτό δεν κράτησε για πολύ αλλά τον συνοδεύει από τότε στην καριέρα του. Είναι ένας από τους λόγους, άλλωστε, που του ασκείται κριτική. Θεωρείται, δηλαδή, ότι τα χρήματα που είχαν ξοδευτεί τότε ήταν υπερβολικά πολλά συγκριτικά με όσα επέστρεψε πίσω σε αγωνιστικό επίπεδο ο Γάλλος.

Πράγματι, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είναι πολύ ασταθής στην απόδοσή του. Επίσης, δεν είναι πειθαρχημένος τακτικά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ομάδα να δεχτεί γκολ εξαιτίας του. Τέλος, οι πρόσφατοι τραυματισμοί πρόσθεσαν ένα ακόμη λόγο για να θέλουν οι φίλοι της Γιουνάιτεντ την πώλησή του. Ωστόσο, προς το παρόν, με αυτή τη γνώμη φαίνεται να διαφωνεί η διοίκηση του συλλόγου.

Ανανεώνει τον Πογκμπά αλλά υπό όρους

Αρχικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενεργοποίησε πρόσφατα την οψιόν στο συμβόλαιο του Γάλλου για ανανέωση για ένα ακόμη έτος. Συνεπώς, μέχρι το 2022, ο ποδοσφαιριστής θα ανήκει στους “κόκκινους διαβόλους”.

Οι προθέσεις, όμως, της Γιουνάιτεντ είναι να τον κρατήσει για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ESPN, οι συζητήσεις με τον Πογκμπά για ανανέωση συμβολαίου για περισσότερα χρόνια έχουν ξεκινήσει. Ωστόσο, η ομάδα του Σόσλκιερ δεν πρόκειται να κάνει το χατίρι του Γάλλου για μεγάλη αύξηση των οικονομικών απολαβών.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή, ο Πογκμπά λαμβάνει 270 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα. Ο Εντ Γουντγουρντ είναι διατεθειμένος να του προτείνει μία πολύ μικρή αύξηση αλλά σε καμία περίπτωση δε θα του καταθέσει πρόταση με εβδομαδιαίες απολαβές ύψους 400 χιλιάδων λιρών. Θυμίζουμε ότι τόσο χρήματα λάμβανε ο Αλέξις Σάντσεζ, κάτι που μετάνιωσε η Γιουνάιτεντ.

Ας σημειωθεί ότι πέρυσι λόγω του τραυματισμού του, ο Γάλλος μέσος αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματα. Σε αυτές τις συμμετοχές μέτρησε 1 γκολ και 4 ασίστ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ