ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

O νέος Χάαλαντ ανήκει ήδη στη Ντόρτμουντ και είναι «πυρηνικό όπλο»

Ο 15χρονος επιθετικός της Ντόρμουντ, Γιουσούφα Μουκόκο, έχει ρίξει τα δίχτυα στη Γερμανία και έρχεται με φόρα να κατακτήσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή.

O νέος Χάαλαντ ανήκει ήδη στη Ντόρτμουντ και είναι «πυρηνικό όπλο»

Η Ντόρτμουντ διαθέτει αυτή τη στιγμή στο πρόσωπο του Έρλινκ Χάαλαντ, τον πιο αποτελεσματικό παίκτη στον κόσμο μπροστά από την αντίπαλη εστία. Η εκτελεστική του δεινότητα είναι ανεπανάληπτη, με τον Νορβηγό σπανίως να βγαίνει χαμένος όταν βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα. Οι Βεστφαλοί, όμως, είναι ευλογημένοι να διαθέτουν στις τάξεις τους και τον πιο ελπιδοφόρο επιθετικό στον κόσμο. Σε ηλικία 15 ετών, ο Γιουσούφα Μουκόκο είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε αυτές τις ηλικίες. Ένα πραγματικό διαμαντάκι που λάμπει στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ.

Έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ νεότητας

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του ταλέντου του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή σας παραθέτουμε ορισμένα γεγονότα. Ο Καμερουνέζος με γερμανική υπηκοότητα αγωνιζόταν στην ομάδα U19 σε ηλικία 14 ετών.

Στις 20 Νοεμβρίου γίνεται 16 ετών και θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε παιχνίδι της Μπουντεσλίγκα. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ του νεότερου παίκτη της Ντόρτμουντ που αγωνίζεται στο γερμανικό πρωτάθλημα. Αυτό το ρεκόρ κατέχει ο Νούρι Σαχίν, που έκανε ντεμπούτο με τους Βεστφαλούς όντας 16 ετών, 11 μηνών και 1 ημέρας.

Σκοράρει κατά ριπάς

Ο Μουκόκο αποτελεί μία πραγματική μηχανή των γκολ. Τα νούμερα θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Ο 15χρονος φέτος μετράει ήδη 4 χατ-τρικ σε 4 αγωνιστικές. Αυτό σημαίνει ότι σκοράρει ένα γκολ κάθε 28 λεπτά.

Την περσινή σεζόν πέτυχε 34 γκολ σε 20 παιχνίδια. Σε όλη την καριέρα του σκοράρει περισσότερα γκολ σε σχέση με τις συμμετοχές, καθώς μετράει 127 γκολ σε 84 εμφανίσεις.

Ο Χάαλαντ τον θεωρεί καλύτερο από εκείνον

Το μεγαλύτερο κοπλιμέντο, όμως, για τις δυνατότητες του δε το λένε τα στατιστικά αλλά βγαίνει από το στόμα του Έλινγκ Χάαλαντ. Ο Μουκόκο έχει συμμετάσχει σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας, αφήνοντας τον Νορβηγό με το στόμα ανοιχτό.

“Ο Μουκόκο είναι πολύ καλύτερος από ότι ήμουν εγώ στην ηλικία του. Ποτέ δεν έχω δει έναν τέτοιο 15χρονο στη ζωή μου” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Το στυλ παιχνιδιού του Μουκόκο

Όπως και ο Χάαλαντ είναι αριστεροπόδαρος και συγκρίνεται με τον Μέσι.

Η ιστοσελίδα της Μπουντεσλίγκα τον περιέγραψε ως εξής: “Έχοντας πρόσφατα φτάσει το 1 μέτρο και 79 εκατοστά σε ύψος, οι περισσότεροι αμυντικοί που τον αντιμετώπισαν ήταν ψηλότεροι. Ο ίδιος, όμως, χρησιμοποιεί το χαμηλό κέντρο βάρους του, το κοντρόλ του και την εκπληκτική αίσθηση που έχει για το παιχνίδι για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Διαθέτει επίσης ένα μαγικό αριστερό πόδι και κρύο αίμα μπροστά από το τέρμα”.

Το μέλλον ανήκει στον νεαρό ποδοσφαιριστή, αρκεί να μην παρασυρθεί από τους πειρασμούς που φέρνει η δόξα. Κατά τα άλλα, διαθέτει το πακέτο για να ανταγωνίζεται για τη χρυσή μπάλα τα επόμενα χρόνια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ