ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μίλαν

Είναι η Μίλαν έτοιμη να φτάσει ως το τέλος του δρόμου ;

Η Μίλαν συνεχίζει να εντυπωσιάζει και δείχνει έτοιμη για… υπέρβαση. Μια νίκη σήμερα κόντρα στη Ρόμα θα την φέρει στο +4 από τη δεύτερη θέση.

Είναι η Μίλαν έτοιμη να φτάσει ως το τέλος του δρόμου ;

Η Μίλαν εντυπωσίασε στο φινάλε της περσινής σεζόν. Από την επανέναρξη και μετά οι «Ροσονέρι» έδειξαν ένα πρόσωπο που κανείς δεν περίμενε. Όμορφο ποδόσφαιρο, πολλά γκολ και κυρίως συνεχόμενες νίκες. Το ντεμαράζ της Μίλαν εκτός από ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο της έδωσε και πίστη στον εαυτό της. Το σύνολο του Πιόλι σκόρπισε αισιοδοξία ότι τα καλύτερα έρχονται. Το μεγάλο ερωτηματικό ήταν αν θα μπορέσει να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς και τη νέα σεζόν ή αν απλώς επρόκειτο για κάτι συγκυριακό. Η απάντηση ήρθε με τον καλύτερο τρόπο.

Η Μίλαν συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε. Τρέχει ένα σερί 21 αγώνων χωρίς ήττα και είναι η μοναδική ομάδα στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με το απόλυτο σε νίκες. Το σημερινό ματς κόντρα στη Ρόμα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους «Ροσονέρι» να συστήσουν τους εαυτός τους ως ξεκάθαρους διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Με φόρα από πέρυσι και με μεγάλη αυτοπεποίθηση

Όταν πέρυσι η Μίλαν μετά την επανέναρξη ξεκίνησε να κερδίζει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο και να σκορπάει τριάρες και τεσσάρες όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Η εικόνα της ομάδας μέχρι εκείνο το σημείο της σεζόν δεν προϊδέαζε σε καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο. Αντιθέτως πριν την διακοπή η Μίλαν ήταν ακόμη μια από τα ίδια. Προβληματική εικόνα, κακά αποτελέσματα, μακριά από αξιώσεις και στόχους. Η αλλαγή της ήταν τόσο μεγάλη που έφτανε στα όρια του ανεξήγητου.

Οι «Ροσονέρι» έγιναν ξαφνικά μια ομάδα που χαίρεσαι να βλέπεις. Ξεκίνησαν να παίζουν γρήγορα, να βγάζουν φάσεις με το τσουβάλι και να σκοράρουν κατά ριπάς. Πάνω από όλα όμως κέρδιζαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Καθολικά και κυριαρχικά. Οι εννέα νίκες και οι τρεις ισοπαλίες στην επανεκκίνηση δεν άφηναν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Μάλιστα σε αυτό το σερί η Μίλαν κέρδισε ομάδες όπως η Λάτσιο, η Γιουβέντους και η Ρόμα.

Με το τέλος της σεζόν όλη η συζήτηση επικεντρώθηκε στο αν η ομάδα του Πιόλι μπορεί να έχει συνέχεια. Γιατί καλό το σερί, καλές οι νίκες, ωραία τα πολλά γκολ αλλά όλα ήρθαν αφού πρώτα η Μίλαν είχε χάσει όλους της τους στόχους. Ήρθαν χωρίς την πίεση του αποτελέσματος δηλαδή. Η νέα σεζόν άρχισε με τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά. Η ίδια η ομάδα φρόντισε να δημιουργήσει απαιτήσεις στους φίλους της. Άλλωστε ένας οπαδός της Μίλαν έχει μάθει ότι η ομάδα του διεκδικεί όλους τους τίτλους. Αυτό που βιώνουν τα τελευταία χρόνια είναι μια ανωμαλία.

Το DNA του συλλόγου δεν έχει αλλάξει. Βλέπει πάντα στην κορυφή. Η νέα σεζόν άρχισε όπως τελείωσε η προηγούμενη. Με νίκες παντού και το διπλό στο ντέρμπι του Μιλάνο φυσικά. Σήμερα κόντρα στη Ρόμα, οι «Ροσονέρι» ψάχνουν κάτι παραπάνω από ένα τρίποντο. Με νίκη σήμερα πετυχαίνουν το 5 στα 5 και στρογγυλοκάθονται στην κορυφή με το +4 να τους δίνει μια μικρή διαφορά ασφαλείας. Σήμερα μετά από καιρό η Μίλαν κατεβαίνει σε ένα μεγάλο ματς ως το απόλυτο φαβορί. Αυτό το (ξανά)κέρδισε με το σπαθί της. Θα μπορέσει όμως να ανταποκριθεί;

Ένα νόμισμα με δύο όψεις

Το βάρος της φανέλας και το ειδικό μέγεθος του κλαμπ που λέγεται Μίλαν είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις για το σύνολο του Πιόλι. Από τη μία μόνο η αύρα που εκπέμπει και το δέος που προκαλεί στους αντιπάλους το όνομα Μίλαν μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Οι κατώτεροι αντίπαλοι αντιμετωπίζουν διαφορετικά ένα τέτοιο μέγεθος, όποια κι αν είναι η ποιότητα του ρόστερ του. Το ίδιο ισχύει και για τους παραδοσιακούς αντιπάλους. Ένα ματς της Μίλαν κόντρα στη Γιουβέντους ή την Ίντερ είναι πάντα ένα ντέρμπι ζωής και θανάτου.

Τα ονόματα, τα μπάτζετ, η ποιότητα μπαίνουν σε δεύτερο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες και όχι μόνο στην Ιταλία. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Εκείνη που προσθέτει πίεση για το αποτέλεσμα. Μια ομάδα σαν την Μίλαν με του που δείξει κάποια θετικά σημάδια αμέσως κατακλύζεται με πρέπει. Είναι στη φύση της. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Πέρυσι είχε… πλάκα που η ομάδα κέρδιζε συνέχεια. Ήταν όλα όμορφα και ωραία. Μια ήττα δεν θα άλλαζε τίποτα. Το πρόσημο θα παρέμενε θετικό.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Ειδικά μετά τη νίκη κόντρα στην Ίντερ το κλίμα άλλαξε. Η Μίλαν υποδέχεται σήμερα τη Ρόμα με ένα μεγάλο πρέπει να πλανιέται από πάνω της. Δεν υπάρχει απλά προσδοκία νίκης. Είναι απαραίτητη. Πάει καιρός από τη μέρα που η ομάδα έπαιξε ένα τέτοιο παιχνίδι. Και μπορεί ιστορικά να έχει δώσει άπειρες τέτοιες αναμετρήσεις, όμως το τωρινό ρόστερ και ο τωρινό προπονητής βρίσκονται για πρώτη φορά σε μια τέτοια κατάσταση.

Πως θα ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο; Τι θα γίνει αν το αποτέλεσμα είναι… στραβό; Το να μοιάζεις με ομάδα έτοιμη για πρωταθλητισμό με το να είσαι πράγματι μια τέτοια είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Η Μίλαν μας απέδειξε ότι είναι καλή ομάδα. Καιρός να μας αποδείξει ότι έχει και γερό… στομάχι.

Η μεγάλη ευκαιρία και η εξάρτηση από τον Ζλάταν

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή Σέριε Α μοιάζει η πιο αμφίρροπη των τελευταίων χρόνων. Με τη Γιουβέντους του -πρωτάρη- Πίρλο ακόμη να ψάχνεται και την Ίντερ να μην μπορεί να αποβάλλει τα αμυντικά προβλήματα που είχε και πέρυσι το έδαφος είναι γεμάτο… ευκαιρίες. Τα δύο μεγάλα φαβορί δεν δείχνουν στην αρχή της χρονιάς ικανά να πάνε σε μια κούρσα υψηλών πτήσεων που κανείς από τους υπόλοιπους δεν θα μπορεί να ακολουθήσει. Τόσο η Μίλαν όσο και η Νάπολι φαίνονται ικανές για την έκπληξη. Οι αποστάσεις έχουν ξεκάθαρα μειωθεί και όλα είναι ανοιχτά για φέτος.

Προφανώς και η Μίλαν δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη το νούμερο ένα φαβορί και το αφεντικό του πρωταθλήματος. Ωστόσο η εικόνα της σε συνδυασμό με την κατάσταση που βρίσκονται οι ανταγωνιστές της αφήνει περιθώρια στους «Ροσονέρι» να κρυφοκοιτάνε μέχρι και το τρόπαιο. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι πρόκειται για μια ομάδα χωρίς προβλήματα. Οι λύσεις που υπάρχουν στο ρόστερ δεν είναι όσες χρειάζεται μια ομάδα πρωταθλητισμού. Η εξάρτηση που υπάρχει από συγκεκριμένες μονάδες είναι μεγάλη και σε περίπτωση κάποιας μακροχρόνιας απώλειας θα υπάρξει πρόβλημα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Ζλάταν. Ο 39χρονος Σουηδός που αψηφά το χρόνο είναι όλα τα λεφτά για τη Μίλαν. Η παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης μεταμόρφωσε προς το καλύτερο όλη τη λειτουργιά της ομάδας. Ο Ζλάταν είναι κομβικός για το παιχνίδι της ομάδας και δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο ρόστερ που να μπορεί να μπει στα παπούτσια του. Όταν ένας 39χρονος βετεράνος είναι τόσο απαραίτητος για μια ομάδα υπάρχει πρόβλημα. Ακόμη κι αν αυτός ονομάζεται Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

Εκτός λοιπόν από όλα τα άλλα η ομάδα του Πιόλι θα χρειαστεί και αρκετή τύχη προκειμένου να παραμείνει στο παιχνίδι του τίτλου μέχρι το τέλος. Ακόμη κι αν δεν το πάρει, έχει τεράστια σημασία να το διεκδικήσει. Να βρει επιτέλους αυτό το τεράστιο σωματείο ξανά σφυγμό και να επιστρέψει και με τη βούλα στην ελίτ. Γιατί εκεί ανήκει και πουθενά αλλού.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ