ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Σον πίνει, Κέιν κερνάει και η Τότεναμ (επιθετικά) πετάει!

Ο Σον σκόραρε ακόμη μια φορά από ασίστ του Κέιν και η Τότεναμ του Μουρίνιο είναι η καλύτερη επίθεση στην Πρέμιερ Λιγκ. Ναι καλά ακούσατε.

Σον πίνει, Κέιν κερνάει και η Τότεναμ (επιθετικά) πετάει!

Με γκολ του Σον από ασίστ του Κέιν η Τότεναμ πήρε πολύτιμο εκτός έδρας διπλό κόντρα στην Μπέρνλι. Διπλό το οποίο την φέρνει μόλις δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί κάποια μεγάλη είδηση. Ωστόσο ο Νοτιοκορεάτης εξτρέμ και ο Άγγλος φορ βρίσκονται σε δαιμονιώδη κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν.

Τόσο ατομικά αλλά ακόμη περισσότερο σαν ντουέτο. Οι δυο τους έχουν αναπτύξει μια απίστευτη χημεία εντός γηπέδου. Αυτό σε συνδυασμό με την τεράστια κλάση τους σκορπάει τρόμο στις αντίπαλες άμυνες. Αυτοί είναι ο κυριότερος λόγος που η Τότεναμ του Μουρίνιο πετάει φωτιές στην επίθεση.

Με σπασμένα φρένα

Ο Χιουνγκ-Μιν Σον και ο Χάρι Κέιν είναι οι δύο κατά τεκμήριο ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές της Τότεναμ. Παίκτες παγκόσμιας κλάσης που θα μπορούσαν να αγωνίζονται ως βασικοί στις περισσότερες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Οι δυο τους έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια την αξία τους. Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν. Το φετινό τους ξεκίνημα ωστόσο είναι εντυπωσιακό ακόμη και για τα δικά τους στάνταρ. Σον και Κέιν μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι.

Όχι μόνο σκοράρουν ακατάπαυστα, αλλά και δημιουργούν. Κυρίως ο ένας για τον άλλο. Αμφότεροι έχουν πιάσει ήδη διψήφιο αριθμό στα τέρματα με το κοντέρ να γράφει 10 έκαστος. Ο Κέιν μάλιστα είναι σχεδόν διπλός και στις ασίστ έχοντας 9, ενώ ο Σον βρίσκεται στις 4. Συνολικά μόνο αυτοί οι δύο έχουν προσφέρει στην ομάδα του Μουρίνιο 20 γκολ και 13 ασίστ. Κι όλα αυτά στα μόλις έντεκα επίσημα ματς που έχουν δώσει οι «Πετεινοί» μέχρι στιγμής!

Τα νούμερα ζαλίζουν και παράλληλα αποδεικνύουν την ημιάγρια κατάσταση που βρίσκονται ο Σον με τον Κέιν αυτή τη στιγμή. Με τον Κορεάτη να είναι ο πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ και τον Άγγλο να έχει σημειώσει ήδη προσωπικό ρεκόρ στις ασίστ. Όπως καταλαβαίνετε κατά πάσα πιθανότητα και αν μείνουν μακριά από τραυματισμούς και οι δύο θα σπάσουν φέτος μπόλικα ατομικά ρεκόρ. Ίσως και όχι μόνο ατομικά. Μόνο ένα δίδυμο στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ έχει πετύχει περισσότερα γκολ μέσω συνδυασμών. Οι θρυλικοί Φρανκ Λάμπαρντ και Ντιντιέ Ντρογκμπά που τον έχουν καταφέρει 35 φορές ενώ οι Σον και Κέιν 29.

Το να φτάσουν και να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο ιδιαιτέρως τιμητικό ρεκόρ είναι απλά θέμα χρόνου. Ο Μουρίνιο έχει την τύχη να έχει σε σούπερ φόρμα τους δύο καλύτερους και πιο επικίνδυνους ποδοσφαιριστές του στην αρχή της σεζόν. Είναι όμως μόνο οι προσωπικές επιδόσεις αυτών των δύο που έχουν μεταμορφώσει επιθετικά την Τότεναμ;

Μουρίνιο σημαίνει επίθεση;

Η αλήθεια είναι πως για μια τόσο παραγωγική επίθεση δεν γίνεται να είναι υπεύθυνοι μόνο δύο ποδοφαιριστές.  Στα έντεκα φετινά της παιχνίδια η Τότεναμ έχει σημειώσει συνολικά 32 γκολ. Μάλιστα στα τρία από αυτά έχει βάλει μία φορά εφτά, μία έξι και μία πέντε γκολ! Μπορεί ο Σον και ο Κέιν να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα αλλά οφείλουμε να σταθούμε και στη γενικότερη επιθετική νοοτροπία της ομάδας. Γεγονός που αν αναλογιστεί κανείς ότι στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο Ζοζέ Μουρίνιο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Ο Πορτογάλος σε καμία περίπτωση δεν φημίζεται για την προτίμησή του στο επιθετικό παιχνίδι. Το αντίθετο μάλλον. Οι ομάδες του χαρακτηρίζονται από τη σφιχτή δομή τους που ως πρώτο στόχο έχει να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Η συγκεκριμένη λογική τον έκανε έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές όλων των εποχών, όμως κάπου κούρασε. Οι ομάδες του Μουρίνιο δεν ήταν ποτέ εντυπωσιακές. Συχνά, το να τις παρακολουθείς ήταν σκέτο… μαρτύριο.

Ο Πορτογάλος δείχνει να έχει αλλάξει τη φιλοσοφία του. Κατάλαβε ότι το ποδόσφαιρο τον έχει αφήσει πίσω και αποφάσισε επιτέλους να συμβαδίσει με το παιχνίδι. Άλλωστε έχει δείξει και στο παρελθόν ότι αν θέλει μπορεί να το κάνει. Η Ρεάλ Μαδρίτης του 2010/11 αποτελεί την πλέον τρανή απόδειξη. Ο Μουρίνιο φέτος έστησε την ομάδα του διαφορετικά. Στην άμυνα πρόσθεσε δύο ιδιαιτέρως επιθετικά μπακ (Ντόχερτι και Ρεγκιλόν) και μονιμοποίησε τον Ντάιερ στα στόπερ για ένα έχει παιχνίδι από πίσω. Στο κέντρο ήρθε ο Χόιμπιεργκ. Ένας ακούραστος εργάτης που θα κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και που θα δώσει πάντα σωστά την πρώτη πάσα.

Παράλληλα ο Πορτογάλος έφερε στα μέτρα του τον… ατίθασο Ντομπελέ που επιτέλους άρχισε να δείχνει ποιος πραγματικά είναι και έστειλε στην εξέδρα τον… πολύ Ντέλε Άλι. Στη επίθεση τέλος η έλευση του Μπέιλ δημιουργεί προσδοκίες για μια σούπερ επιθετική τριάδα όταν είναι έτοιμος ο Ουαλός, ενώ ο Βινίσιους θα δώσει επιτέλους μερικές ποιοτικές ανάσες στον Χάρι Κέιν όταν χρειαστεί. Ναι ο Μουρίνιο έστησε μια ομάδα γρήγορη με πολλές επιλογές και σαφής επιθετικούς προσανατολισμούς. Τι άλλο θα δούμε πια μέσα στο 2020;

Ο χαρακτήρας το μεγαλύτερο πρόβλημά της

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο κατάφερε με την καταπληκτική δουλειά του να εδραιώσει την Τότεναμ ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Μπορεί η αποτυχία της να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο να την κάνει συχνά αντικείμενο χλευασμού ωστόσο τα άλματα που πραγματοποίησε ο σύλλογος επί Ποτσετίνο είναι τεράστια. Η Τότεναμ έχει καθιερωθεί σαν μια ομάδα που αγωνίζεται σταθερά στο Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον τελικό το 2019.

Έχει καταφέρει να διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όπως ο Κέιν και ο Σον για παράδειγμα. Μπορεί να θέτει ως ρεαλιστικό στόχο την κατάκτηση μεγάλων τροπαίων ασχέτως αν τα κατακτά ή όχι. Όλα αυτά πριν μια δεκαετία θα ακούγονταν σαν ανέκδοτο. Τώρα είναι πραγματικότητα. Παρόλα αυτά η ώρα για το επόμενο βήμα έχει έρθει. Η Τότεναμ βρίσκεται εδώ και καιρό στο στάδιο που όντως πρέπει επιτέλους να κατακτήσει κάτι. Να δείξει ότι δεν είναι απλός κομπάρσος στην παρέα των μεγάλων, αλλά ότι μπορεί να γίνει και πρωταγωνιστής. Το ρόστερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια είχε τις δυνατότητες να πετύχει πράγματα.

Το βασικότερο του πρόβλημα δεν ήταν η έλλειψη ποιότητας, αλλά η έλλειψη χαρακτήρα. Οι «Πετεινοί» δεν έχουν στόφα μεγάλης ομάδας. Το 2016 εκεί που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα με την Λέστερ βρέθηκαν να τερματίζουν τρίτοι πίσω από την μισητή αντίπαλο Άρσεναλ. Το 2019 στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ βρέθηκαν να χάνουν από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού με ένα ανόητο πέναλτι που παραχώρησαν. Πριν μια βδομάδα είδαν τη Γουέστ Χαμ να τους ισοφαρίζει στο 92 σε ένα ματς που είχαν προηγηθεί 3-0 στο 16.

Όλα αυτά -και πολλά άλλα- έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του συνόλου. Εκεί πρέπει να δουλέψει πρώτα και πάνω απ’ όλα ο Μουρίνιο. Γιατί όσο κι αν οργιάζουν μπροστά ο Κέιν με τον Σον άμα η ομάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί τον ίδιο της τον εαυτό δεν θα πετύχει ποτέ. Πάντως είναι αλήθεια ότι φέτος δείχνει και είναι πιο γεμάτη από ποτέ. Και όσο ο Κέιν με τον Σον παίζουν έτσι τα πάντα είναι πιθανά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ