Μπάγερν Μονάχου

Έσπασε την κυριαρχία του Λεβαντόφσκι στα βραβεία ο Γκορέτσκα! (pics)

"Στοπ" στο... μονοπώλιο του συμπαίκτη του στην Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τα βραβεία έβαλε ο Λέον Γκορέτσκα.

Τη σεζόν που πέρασε η Μπάγερν Μονάχου σάρωσε. Ένας από τους βασικούς λόγους ήταν ο… οίστρος που είχε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο έμπειρος φορ όπου βρέθηκε και όποιους και αν αντιμετώπισε είχε την ίδια απάντηση. Γκολ, γκολ και… γκολ. Όπως μόνο εκείνος ξέρει. Με τον δικό του τρόπο. Λογικό και επόμενο παντού να βρεθεί πρώτος και να πάρει ένα σωρό βραβεία. Κάπου εκεί έρχεται και επεμβαίνει ο Λέον Γκορέτσκα.

Ο νεαρός μεσοεπιεθτικός αναδείχτηκε παίκτης της χρονιάς από τη γερμανική έκδοση του περιοδικού “GQ”. Όχι, δεν χάσατε το μέτρημα. Ούτε εμείς, ούτε και οι συντάκτες του περιοδικού.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Σάλκε δεν σημείωσε περισσότερα γκολ από τον “Λέβα”. Ούτε ήταν από εκείνους που “μίλησαν” στα δύσκολα πιο πολύ από άλλους. Παρόλα αυτά ο Γκορέτσκα κατάφερε να διακριθεί τόσο για το έργο του εντός των τεσσάρων γραμμών όσο και αυτό μακριά από τα γήπεδα. Έτσι, με τον δικό του τρόπο κατάφερε να βάλει “στοπ” στον συμπαίκτη του που είχε… βαρεθεί να παίρνει το ένα βραβείο μετά το άλλο.

Δεν αποκλείεται εδώ που τα λέμε να του έκανε και καλό. Μιας και τόσα που είχε μαζέψει τους τελευταίους μήνες θα έπρεπε να βρει νέους τρόπους για να τα χωρέσει κάπου όλα μαζί. Παιδί... μάλαμα ο Λέον Γκορέτσκα!

Παιδί… μάλαμα ο Λέον Γκορέτσκα!

Το να ξεχωρίσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου κόντρα σε άλλα και πιο μεγάλα αστέρια δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να έχει κάποιος κατά νου. Ο Λέον Γκορέτσκα δούλεψε αρκετά το περασμένο χρονικό διάστημα. Μπορεί κανείς να το διαπιστώσει και να του βγάλει το καπέλο από ένα πολύ απλό πράγμα.

Τα “μούσκουλά” του δεν χωράνε στη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου όταν πανηγυρίζει κάποιο από τα πολλά τέρματα των Βαυαρών. Είναι με διαφορά ο παίκτης που δούλεψε περισσότερο απ’ όλους πάνω σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι πια μία… στέκα στο χορτάρι. Είναι ένα “τανκ” όπου στο πέρασμά του μπορεί να πάρει παραμάζωμα, όπου βρει μπροστά του.

Αυτός είναι ένας λόγος που κέρδισε το βραβείο του περιοδικού “GQ”. Ο άλλος είναι ότι πέρα από το αγωνιστικό του έργο υπάρχει και το κοινωνικό. Είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της καμπάνιας κόντρα στον ρατσισμό, ενώ έχει φτιάξει και τον οργανισμό “κλωτσάμε τον κορονοϊό”, όπου μαζεύονται χρήματα για όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ