ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μάρκους Ράσφορντ: Παγκόσμια κλάση εντός και εκτός γηπέδων!

Ο Μάρκους Ράσφορντ σημείωσε χατ τρικ ερχόμενος ως αλλαγή στο ματς με τη Λειψία όμως το πιο όμορφο γκολ το σημειώνει κάθε μέρα εκτός γηπέδων.

Μάρκους Ράσφορντ: Παγκόσμια κλάση εντός και εκτός γηπέδων!

Ο Μάρκους Ράσφορντ έχει καταφέρει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής για τους σωστούς λόγους. Πρώτον η απόδοσή του στο γήπεδο. Μετά από κάποια χρόνια που όλοι περίμεναν πότε αυτό το τεράστιο ταλέντο θα κάνει την έκρηξή του, τον βλέπουμε σήμερα να παίζει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες. Η περσινή χρόνια ήταν η πρώτη που εδραιώθηκε σαν ένας τοπ ποδοσφαιριστής. Τα 22 γκολ και οι 11 ασίστ είναι νούμερα ενός εξτρέμ που πραγματικά κάνει τη διαφορά.

Εκτός όμως από τα αμιγώς ποδοσφαιρικά του κατορθώματα ο Ράσφορντ κατάφερε κάτι πολύ πιο μεγάλο. Ήταν αυτός που ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια προκειμένου να εξαλειφθεί η παιδική πεινά. Πρωτοστάτησε σε μια καμπάνια η οποία είχε σκοπό να παρέχει δωρεάν γεύματα σε 1.3 εκατομμύρια μαθητές τα σχολεία των οποίων είχαν κλείσει λόγω κόβιντ. Δεν έμεινε όμως εκεί. Σε συνεργασία με μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδων τροφίμων της χώρας, συνέστησε ομάδα εργασίας προκειμένου το πρόβλημα της παιδικής πείνας να καταπολεμηθεί μια για πάντα.

Όταν η προσφορά έχει μέσα της αλήθεια μπορεί να φέρει τον κόσμο ανάποδα

Θα μας επιτρέψετε να σταθούμε πρώτα στο κοινωνικό έργο του Ράσφορντ. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι ένα υπέροχο παιχνίδι με τεράστιες αναφορές στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Είναι ένα παιχνίδι των πολλών. Το γεγονός ότι σήμερα έχει φτάσει σε ένα σημείο που γύρω του έχει στηθεί ένας χορός δισεκατομμυρίων δεν αλλάζει την αφετηρία του. Ένα παιχνίδι λαϊκό, που ξεκίνησε από τους δρόμους και τις αλάνες πριν μπει στα υπερπολυτελή γήπεδα. Ράσφορντ κοινωνική προσφορά

Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που σήμερα κολυμπάνε στα εκατομμύρια ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά. Αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τους ανθρώπους της τάξης τους να ζουν καταδικασμένοι στη φτώχεια. Το να έχουν οι ίδιοι επαφή και τριβή με την κοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Γιατί πολλές φορές είναι εύκολο για κάποιον σούπερ σταρ να διαθέσει μερικά λεφτά σε δωρεές. Συχνά λειτουργεί και ως συμβουλή των μάνατζερ προκειμένου να βοηθηθεί η εικόνα του παίκτη με απώτερο σκοπό ακόμη περισσότερο κέρδος.

Στην περίπτωση του Ράσφορντ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο 23χρονος Άγγλος έχει πάρει πάνω του μια δράση η οποία δεν έχει να κάνει με επικοινωνιακά παιχνίδια και διαμόρφωση image. Είναι κάτι που πραγματικά πιστεύει. Δεν ανέθεσε σε κάποιο τιμ την διαχείριση των χρημάτων του. Είναι ο ίδιος εκεί. Στην πρώτη γραμμή. Με τη φυσική του παρουσία. Τα παιδιά που βοηθάει βλέπουν το πρότυπο τους, τον αφουγκράζονται, τον νιώθουν. Το ίδιο και εκείνος αντίστοιχα. Ράσφορντ με παιδιά

Έχοντας μεγαλώσει σε μια πόλη όπως το Μάντσεστερ που γνωρίζει καλά την παιδική φτώχεια καταλαβαίνει καλά την αξία του να την… πολεμήσει. Ο Ράσφορντ δεν έμεινε απλά σε μια δωρεά και σε μια… μουράτη εκδήλωση. Τρέχει κάθε μέρα για τον σκοπό του. Ψάχνει «συμπαίκτες» παντού. Μέχρι την κυβέρνηση έφτασε. Κι αν κάτι στραβώσει εκείνος συνεχίζει χωρίς να διαφημίζει καθόλου τον εαυτό του για ότι κάνει. Ο Ράσφορντ είναι ο λόγος που πολλά παιδιά στην Αγγλία είναι σήμερα λίγο καλύτερα από χθες. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό.

Υπέροχος και εντός γηπέδου

Κι αν εκτός γηπέδων ο Ράσφορντ είναι όλα τα λεφτά, το ίδιο ισχύει και εντός. Πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο Άγγλος είναι ένας από τους κορυφαίος στον κόσμο στη θέση του. Τα προηγούμενα χρόνια όλοι βλέπαμε το τεράστιο ταλέντο του, όμως υπήρχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Το γεγονός αυτό δημιουργούσε ερωτήματα σχετικά με το αν θα μπορούσε να παίξει και να εκπληρώσει τις τεράστιες προσδοκίες που υπήρχαν γύρω από το όνομά του. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στην πρώτη ομάδα από το 2015. Ράσφορντ

Η περσινή σεζόν ήρθε να δώσε ένα τέλος στις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για το αν ο Ράσφορντ μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για την Γιουνάιτεντ. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Σόλσκιερ η ανάδειξη του Ράσφορντ ήταν από τις βασικές του προτεραιότητες. Ήξερε ότι ο παίκτης αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για το κλαμπ και ότι το να βγει ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε πάση θυσία να κερδηθεί. Ο Νορβηγός τον εμπιστεύτηκε. Τον έκανε να νιώσει το απόλυτο νούμερο ένα στην επίθεση της ομάδας. Προκειμένου να τον βάλει στην φυσική του θέση -στην κορυφή της επίθεσης- έδιωξε τον Ρομέλου Λουκάκου. Τελικά έμελλε ο Ράσφορντ να καθιερωθεί και να εκτοξευτεί σαν αριστερό εξτρέμ.

Η φετινή χρόνια άρχισε όπως τελείωσε η προηγούμενη για το 23χρονο εξτρέμ. Με 7 γκολ και 2 ασίστ σε 9 παιχνίδια δείχνει ότι πλέον είναι αυτός που όλοι περίμεναν να γίνει. Κόντρα στη Λειψία σημείωσε χατ τρικ μέσα σε μόλις 27 λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο. Έγινε έτσι ο παίκτης που σημειώνει το πιο γρήγορο χατ τρικ μπαίνοντας αλλαγή στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εδώ αξίζει να σταθεί κάποιος σε μια λεπτομέρεια η οποία δείχνει πολλά. Έχοντας ήδη σημειώσει δύο γκολ και με το σκορ στο 3-0 η Γιουνάιτεντ κερδίζει πέναλτι. Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Ράσφορντ θα αναλάβει την εκτέλεση για να σημειώσει το τρίτο του γκολ εκείνος έδωσε τη μπάλα στον Μαρσιάλ. Βλέπετε ο Γάλλος δεν είχε σκοράρει κανένα τέρμα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Μαρσιάλ ευστόχησε και λίγο αργότερα έδωσε την ασίστ στο Ράσφορντ για το τρίτο του τέρμα. Ότι δίνεις, παίρνεις.

Αυτός που θα συνεχίσει την κληρονομιά

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον πλανήτη. Την φανέλα της έχουν φορέσει μερικοί από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών. Ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με τα κατορθώματά τους και ταυτίστηκαν με τον σύλλογο και τα χρώματά του. Κατά την εποχή του Σερ Άλεξ που οι τίτλοι έπεφταν βροχή στο Μάντσεστερ αναδείχτηκαν πολλοί τέτοιοι ποδοσφαιριστές. Ονόματα όπως των Ρόι Κιν, Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκοουλς, Γκάρι Νέβιλ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Έρικ Καντονά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Γουέιν Ρούνει και παρά πολλά ακόμα πέρασαν από το Ολντ Τράφορντ.

Στην μετά Σερ Άλεξ εποχή που η ομάδα πήρε την κατιούσα κανείς πραγματικά μεγάλος παίκτης δεν ταυτίστηκε μαζί της. Μπορεί να ήρθαν αρκετά μεγάλα ονόματα, κανείς όμως ούτε πρόσφερε, ούτε δέθηκε με τον σύλλογο. Μετά από μια πραγματικά δύσκολη επταετία η Γιουνάιτεντ δείχνει σιγά σιγά κάποια σημάδια επιστροφής στην κανονικότητα. Η ομάδα αποκτά ξανά χαρακτήρα, προσωπικότητα και ηγέτες. Ο Μάρκους Ράσφορντ δείχνει ότι θα είναι εκείνου το όνομα το οποίο θα συνεχίσει τη λίστα που προαναφέραμε.

Ο 23χρονος εξτρέμ προέρχεται από τα σπλάχνα του κλαμπ. Βρίσκεται εκεί από το 2005 όταν ήταν μόλις 8 χρονών. Έχει ζήσει από κοντά όλες αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες και τις εποχές δόξας που έφεραν στην ομάδα. Γνωρίζει άψογα τι θα πει να παίζεις στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ποιες είναι οι απαιτήσεις, τι περιμένουν όλοι από εσένα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει μια πρωτόγνωρη ωριμότητα.

Δεν προκαλεί ποτέ με τη συμπεριφορά του, δείχνει να έχει πλήρη επίγνωση σχετικά με το τι περιμένουν οι άλλοι και ο ίδιος από τον εαυτό του και πως θα το πετύχει. Με λίγα λόγια έχει όλο το πακέτο για να είναι ο συνεχιστής μιας πολύ βαριάς κληρονομιάς. Ο επόμενος μεγάλος που θα αφήσει το στίγμα του στο ποδόσφαιρο σαν «Κόκκινος Διάβολος». Όπως άλλωστε ονειρευόταν και ο ίδιος όταν ήταν μικρό παιδί. Σαν κι αυτά που έχει κινήσει γη και ουρανό για να βοηθήσει έτσι ώστε να μπορούν και εκείνα να ονειρεύονται.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ