ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Διαγνώστηκε με άνοια ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον!

Σύμφωνα με πηγές από την Αγγλία, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον διαγνώστηκε με άνοια. Την είδηση επιβεβαίωσε και η σύζυγός του πριν από λίγο.

Διαγνώστηκε με άνοια ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον!

Ένας από τους θρύλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του. Ο λόγος για τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαγνωστεί με άνοια. Αυτή την είδηση μάλιστα επιβεβαίωσε και η σύζυγος του άλλοτε άσου των «κόκκινων διαβόλων», Νόρμα Τσάρλτον.

Στις 11 του περασμένου Οκτώβρη έκλεισε τα 83 του χρόνια ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός. Όπως είναι φυσικό, τα χρόνια έχουν περάσει και άφησαν το στίγμα τους στον θρυλικό άσο. Η άνοια ως πάθηση που είναι γνωστοί για τους ηλικιωμένους ανθρώπους αποφάσισε να επισκευτεί και τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Να αναφέρουμε ότι άλλος ένας «Σερ» που δυστυχώς απεβίωσε χθες είχε την εν λόγω πάθηση. Ο Σον Κόνερι φυσικά, άσχετος με το ποδόσφαιρο μεν, αλλά λίγη σημασία έχει αυτό…

Να γυρίσουμε στο θέμα μας, τονίζοντας ότι ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον έκανε εξετάσεις τις προάλλες και πήρε τη διάγνωση για την άνοια. Μάλιστα, προστέθηκε στη λίστα με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας του 1966 που έχουν διαγνωστεί με νευρολογική διαταραχή. Εκείνη τη χρονιά τα «τρία λιοντάρια» είχαν κατακτήσει το Μουντιάλ που είχε διεξαχθεί στο Νησί. Μπόμπι

Χρυσή ιστορία σε Γιουνάιτεντ και Εθνική Αγγλίας ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Στη Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε από το 1956 έως το 1973. Με την κόκκινη φανέλα έπαιξε σε 606 αγώνες πετυχαίνοντας συνολικά 199 γκολ. Άλλα 49 πρόσθεσε με το αγγλικό εθνόσημο στο στήθος σε 106 εμφανίσεις, από το 1958 μέχρι το 1970.

Η είδηση της διάγνωσής του έρχεται λίγες ημέρες μετά τον θάνατο ενός άλλοτε συμπαίκτη του, του Νόμπι Στάιλς. Και τρεις μήνες μετά τον χαμό του αδελφού του, Τζακ, σε ηλικία 55 ετών, ο οποίος είχε επίσης άνοια. Nobby Stiles (R), Sir Bobby's ex-team-mate, died on Friday and was diagnosed with dementia

Επιζών στην τραγωδία του Μονάχου

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ήταν από τους επιβαίνοντες της θανατηφόρας πτήσης του Μονάχου το 1958 και επέζησε! Τότε είχε δει 23 ανθρώπους να μην τα καταφέρνουν. Ο ίδιος ξεπέρασε αυτό το σοκ και μάλιστα έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα στη μετέπειτα καριέρα του στη Μάντσεστερ.

Έφυγε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1973, για να γίνει προπονητής και ποδοσφαιριστής της Πρέστον, για δύο σεζόν. Μετά από αρκετές αποτυχίες, δεν συνέχισε την προπονητική, παραδεχόμενος πως δεν του ταιριάζει και οι απόψεις του, δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Ακολούθησε ένα πέρασμά του, ως Συμβουλευτικός Διευθυντής, από την Γουίγκαν Αθλέτικ, την οποία ανέλαβε ως προσωρινός προπονητής το 1983. Έναν χρόνο μετά, έγινε μέλος του συμβουλίου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παρέμεινε ως τον Ιούνιο του 2011.

Το 1994 ανακηρύχθηκε ιππότης (ο τίτλος του Σερ της Βρετανίας), ενώ το 2002 εισήχθη στο Αγγλικό Hall of Fame. Τέλος, είναι μέλος επιτροπής αθλητικών βραβείων. Είναι επίτιμος πρόεδρος του Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου και συμμετέχει σε μια σειρά από φιλανθρωπικές δραστηριότητες, όπως η συγκέντρωση κεφαλαίων για νοσοκομεία καρκινοπαθών και σε φιλανθρωπική οργάνωση για την εκκαθάριση ναρκών. Το 2011 ήταν ένα από τα 15 πρώτα μέλη που εισήχθησαν στην Αίθουσα Φήμης του Ποδοσφαίρου (FIFA Hall of Fame) στην Πατσούκα του Μεξικού.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ