ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Εντουάρντ Μεντί: Από το επίδομα ανεργίας, φύλακας άγγελος της Τσέλσι!

Ο Εντουάρντ Μεντί πριν πέντε χρόνια ήταν άνεργος. Σήμερα είναι αυτός που έχει μεταμορφώσει την αμυντική γραμμή της Τσέλσι. Αυτό ακριβώς.

Εντουάρντ Μεντί: Από το επίδομα ανεργίας, φύλακας άγγελος της Τσέλσι!

Ο Μεντί ήταν η τελευταία μεταγραφή της Τσέλσι για την φετινή χρονιά. Σε ένα μεταγραφικό παζάρι που οι «Μπλε» ολοκλήρωσαν κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις ο Σενεγαλέζος ήταν αυτός που τράβηξε τα λιγότερα φώτα. Λογικό. Όταν έχουν προηγηθεί αφίξεις παικτών όπως οι Βέρνερ, Χάβερτζ, Ζίγιεχ, Τιάγκο Σίλβα και Τσίλγουελ ένα όνομα όπως του Μεντί περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Παρόλα αυτά δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι από τους καινούργιους είναι εκείνος που μέχρι στιγμής κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά για την ομάδα του Λάμπαρντ! Στα έξι παιχνίδια που έχει ξεκινήσει κράτησε την εστία του ανέπαφη στα πέντε και έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ. Κάπως έτσι μετά τον ανεκδιήγητο Κέπα η Τσέλσι φαίνεται να βρήκε επιτέλους έναν τερματοφύλακα στον οποίο μπορεί να βασιστεί. Κι αυτό ενδεχομένως να αλλάξει τα πάντα για τη σεζόν των «Μπλε».

Πίσω από το πουθενά

Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι είχαμε ασχοληθεί με τον Εντουάρντ Μεντί πριν μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο της Τσέλσι. Η αλήθεια είναι ότι η καριέρα του μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Όλα ξεκίνησαν την περσινή χρονιά με τη μεταγραφή του στη Ρεν. Εκεί βρέθηκε να είναι βασικός σε μια ομάδα με συνεχή ανοδική πορεία, η οποία μάλιστα κατάφερε να τερματίσει τρίτη στο πρωτάθλημα. Ο Σενεγαλέζος κίπερ είχε όντως μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Ρεν. Κανείς ωστόσο δεν περίμενε ότι η σεζόν αυτή θα είναι το διαβατήριο για μια τόσο μεγάλη μεταγραφή. Μεντί Ρεν

Αν όμως ρίξουμε μια ματιά στην ποδοσφαιρική του διαδρομή θα δούμε ότι είναι γεμάτη από «άπιαστους» στόχους. Το 2016 ο Μεντί δεν έπαιζε καν σε επαγγελματικό επίπεδο! Για την ακρίβεια αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα της Μαρσέιγ και στην τέταρτη κατηγορία της Γαλλίας. Μάλιστα πριν βρεθεί εκεί είχε μείνει ένα χρόνο χωρίς ομάδα. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει εκείνη η περίοδος ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολη. Τόσο που τον είχε βάλει σε σκέψεις να σταματήσει εντελώς το ποδόσφαιρο.

Βλέπετε τη σεζόν 2014/15 δεν μπορούσε καν να φανταστεί ότι το 2020 θα είναι βασικός στην Τσέλσι. Είχε άλλα θέματα να τον απασχολούν. Πολύ πιο σημαντικά. Με τη σύζυγό του έγκυο στο πρώτο τους παιδί και εκείνον άνεργο το μόνο εισόδημα ήταν το επίδομα ανεργίας. Κάπου εκεί σκέφτηκε ότι ήταν καιρός να σταματήσει να κυνηγάει το όνειρό του. Λογική σκέψη εδώ που τα λέμε. Μεντί

Όταν υπάρχουν ζητήματα επιβίωσης της οικογένειας κι εσύ στα 23 είσαι ένας τερματοφύλακας που δεν βρίσκει συμβόλαιο ούτε στην τέταρτη κατηγορία της Γαλλίας τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψεις. Την τελευταία στιγμή η Χάβρη του έδωσε τη δυνατότητα απλά να προπονείται μαζί της. Και εν τέλει του έσωσε όχι απλά την καριέρα αλλά τη ζωή! Η Μαρσέιγ του έδωσε μια θέση στη Β’ ομάδα, από εκεί βρέθηκε στη δεύτερη κατηγορία και τη Ρεμς με την οποία κέρδισε την άνοδο. Ακολούθησε η Ρεν και τώρα η Τσέλσι. Όλα αυτά μέσα σε πέντε χρόνια. Τι ταξίδι!

Ξέρει καλά τι θα πει να αρπάζεις την ευκαιρία

Για να βρεθεί ένας άνθρωπος από άνεργος το 2015 να είναι βασικός τερματοφύλακας στην Τσέλσι το 2020 δεν αρκεί απλά το ταλέντο. Το άλμα από τη μια κατάσταση στην άλλη είναι τόσο μεγάλο και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που χρειάζεται κάτι παραπάνω για το πετύχεις. Σε αυτή την αλλόκοτη και συναρπαστική διαδρομή ο Μεντί δεν άφησε ούτε μισή ευκαιρία να πάει χαμένη. Από τις προπονήσεις με τη Χάβρη, μέχρι την κακή κατάσταση του Κέπα. Ήταν πάντα έτοιμος όταν χρειάστηκε. Μεντί Τσέλσι

Όταν πήγε στη Ρεμς τη σεζόν 16/17 ήταν ο δεύτερος τερματοφύλακας πίσω από τον Τζοχάν Καρασό. Με προσπάθεια και επιμονή κατάφερε να πάρει κάποια παιχνίδια κυρίως προς το τέλος της σεζόν. Εκεί που όλα είχαν κριθεί. Η άνοδος είχε χαθεί και ο προπονητής έδινε χρόνο σε παίκτες χωρίς πολλές συμμετοχές. Κι ενώ για πολλούς αυτά τα ματς αποτελούν τυπική διαδικασία για τον Μεντί ήταν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία. Εκεί κέρδισε τη θέση του βασικού για την επόμενη σεζόν.

Το 2017/18 σαν το απόλυτο νούμερο ένα πλέον οδήγησε τη Ρεμς στην άνοδο ως πρώτη και με μακράν την καλύτερο παθητικό τερμάτων στην κατηγορία (24 με την αμέσως επόμενη ομάδα να έχει 34). Στην Λιγκ 1 συνέχισε να είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Προφανώς και δεν άφησε ούτε αυτή την ευκαιρία χωρίς να την… ξεσκίσει. Στην πρώτη του σεζόν στην πρώτη κατηγορία έπαιξε σε όλα τα ματς της σεζόν. 41 στα 41. Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις βοήθησε ώστε η Ρεμς να καταγράψει μια εξαιρετική πορεία για νεοφώτιστη τερματίζοντας ένατη.

Το όνομά του άρχισε να απασχολεί αρκετές ομάδες από τα πιο πάνω ράφια. Η Ρεν με ένα ποσό κοντά στα 8 εκατομμύρια τον κάνει δικό της. Ο Μεντί βρέθηκε από τα αζήτητα να παίζει βασικός σε μια ομάδα τετράδας στη Λιγκ 1. Για τους περισσότερους αυτό θα ήταν υπεραρκετό. Θα είχαν ήδη τρυπήσει το ταβάνι τους. Όχι για εκείνον. Ανταποκρίθηκε περίφημα στις απαιτήσεις μιας ομάδας με στόχους. Ήταν εξαιρετικός σε Γαλλία και Ευρώπη και όταν η Τσέλσι έψαξε τερματοφύλακα ήταν πανέτοιμος να αρπάξει και αυτή την ευκαιρία.

Για κάθε Κέπα υπάρχει ένας Μεντί

Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφάσισε να κινηθεί για τερματοφύλακα η Τσέλσι ευνόησαν σε κάποιο βαθμό τον Μεντί. Μετά την περσινό μπαν μεταγραφών οι «Μπλε» έριξαν φέτος πολλά λεφτά στην αγορά φέρνοντας παίκτες παγκόσμιας κλάσης στο Λονδίνο. Σε μια δύσκολη -λόγω πανδημίας- μεταγραφική περίοδο δαπανήθηκαν πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ έτσι ώστε η ομάδα να έχει ρόστερ αντάξιο των στόχων της. Η μεταγραφή στη θέση του τερματοφύλακα ήταν αμφίβολη.

Όταν η Τσέλσι το καλοκαίρι του 2018 έδινε 80 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Κέπα δεν περίμενε ότι δύο χρόνια μετά θα ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Ο Ισπανός ήρθε στο Στάνφορντ Μπριτζ σαν ο πιο ακριβός τερματοφύλακας όλων των εποχών με σκοπό να είναι βασικός για τα επόμενα δέκα χρόνια. Μετά από μια σχετικά καλή πρώτη σεζόν όμως, ο διακόπτης έκλεισε. Από τότε που ανέλαβε ο Λάμπαρντ ο Κέπα πάει από το κακό στο χειρότερο. Αυτό που του συμβαίνει είναι ανεξήγητο. Την περσινή σεζόν έφτασε σε σημείο να χάσει τη θέση του από τον βετερανό Καμπαγιέρο.

Παρόλα αυτά Τσέλσι και Λάμπαρντ αποφάσισαν φέτος να δώσουν ακόμη μια ευκαιρία στην τεράστια επένδυση του κλαμπ. Μάταια. Χωρίς καμία υπερβολή σε κάθε ματς που έπαιζε ο Κέπα είχε και ένα γκολ δώρο για την αντίπαλη ομάδα. Το πρόβλημα του Ισπανού είναι κυρίως ψυχολογικό και δε μπορεί να το ξεπεράσει με τίποτα. Μετά τις εμφανίσεις του στην αρχή της σεζόν η Τσέλσι αποφάσισε ότι η μεταγραφή ενός τερματοφύλακα είναι απαραίτητη.

Δεν μπορούσε ωστόσο να ξοδέψει ξανά ένα μεγάλο ποσό για να φέρει κάποιο κορυφαίο όνομα. Έπρεπε να παίξει πιο χαμηλά τη μπάλα της. Ο Μεντί ήρθε με μόλις 20 εκατομμύρια και έγινε κατευθείαν αυτό που δεν ήταν ο Κέπα. Ένας τερματοφύλακας που δίνει σιγουριά. Με ηρεμία, σημαντικές επεμβάσεις και κυρίως χωρίς λάθη. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που η άμυνα της Τσέλσι από ανέκδοτο, έφτασε στο σημείο να κρατάει το μηδέν σε σερί παιχνίδια. Ο Σενεγαλέζος προσφέρει στην ομάδα του Λάμπαρντ μια ασφάλεια που μπορεί να αποδειχτεί κομβικής σημασίας για τη συνέχεια της σεζόν. Την ίδια ασφάλεια που μπορεί πλέον να προσφέρει και στην οικογένειά του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ