ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Κάντιθ: Ένας Δαβίδ από την Ανδαλουσία

Η Κάντιθ είναι αναμφίβολα μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της φετινής Πριμέρα Ντιβιζιόν και το Sportsking.gr αναλύει το... ταβάνι της.

Κάντιθ: Ένας Δαβίδ από την Ανδαλουσία

Σε μια από τις πλέον ιδιαίτερες χρονιές, η Πριμέρα Ντιβιζιόν έχει ήδη την δική της έκπληξη. Το όνομα της; Κάντιθ. Η ομάδα από την Ανδαλουσία έχει ξεκινήσει με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες τις υποχρεώσεις της και τραβά τα βλέμματα όλων των φίλων του ποδοσφαίρου. Κι όλα αυτά ενώ πρόκειται για νεοφώτιστη ομάδα που πέρυσι αγωνιζόταν στη Σεγουντα Ντιβιζιόν.

Τι συμβαίνει όμως με την Κάντιθ; Τι ιδιαίτερο έχει πετύχει και κυρίως είναι ικανή για κάτι παραπάνω; Το Sportsking.gr θέτει και απαντά σε κάποια βασικά ερωτήματα.

Το όνομά μου είναι Κάντιθ

Προερχόμενη από μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ισπανίας με πληθυσμό που ξεπερνά μετά βίας τις 100.000, η Κάντιθ έχει καταφέρει να ορθώσει το ανάστημα της και να κάνει αισθητή την παρουσία της στο πρωτάθλημα.

Την περσινή σεζόν κατάφερε να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για την Πριμέρα Ντιβιζιόν πίσω από την Ουέσκα και παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές είχε 0/3. Για καλή της τύχη η τρίτη Σαραγόσα δεν πρόλαβε την κούρσα της ανόδου για τέσσερις βαθμούς.

Φέτος, με ηγέτη τον έμπειρο Αλβάρο Νεγρέδο με έναν αξιόπιστο κορμό να τον πλαισιώνει, ευελπιστεί -και μέχρι τώρα καταφέρνει- να κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Κάντιθ

Η Κάντιθ δεν τρομάζει από έδρες…

Οχι μόνο δεν τρομάζει αλλά τις αλώνει τη μία μετά την άλλη. Μέχρι στιγμής έχει επισκεφθεί τέσσερις αντιπάλους της και έχει το απόλυτο των νικών.

Τέσσερα στα τέσσερα και μάλιστα σε έδρες που είναι υπολογίσιμες. Εκτός από τις Ουέσκα και Εϊμπαρ, η Κάντιθ έχει φύγει νικήτρια από το “Σαν Μαμές” αλλά και το “Μπερναμπέου” αφήνοντας… ξερες τις Μπιλμπάο και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα.

… αλλά δεν υπερασπίζεται ούτε τη δική της

Την ευκολία να “σπάει” έδρες και να παίρνει διπλά, τη μετατρέπει σε μια τεράστια δυσκολία όταν υποδέχεται αντιπάλους. Μέσα σε τέσσερις αγώνες στην έδρα της, δεν έχει μετρήσει νίκη ενώ έχει αρκεστεί σε δύο μόλις ισοπαλίες.

Μάλιστα, από τις δύο ήττες που έχει υποστεί, η μία ήταν με ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα από τη Σεβίλλη. Σε περίπτωση δηλαδή που εκμεταλλευόταν και την έδρα της ενδεχομένως να βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας. Κάντιθ

Μπορεί η Κάντιθ το κάτι παραπάνω;

Γιατί όχι; Σίγουρα το να στεφθεί πρωταθλήτρια σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα στον κόσμο και μάλιστα με αντιπάλους τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο μόνο ρεαλιστικό δεν είναι. Ακόμα και στην χειρότερη χρόνια τους δεν είναι δυνατόν και κυρίως συνετό να τις ξεγράψεις.

Ωστόσο, η χρονιά αυτή έχει ήδη δείξει πως θα έχει εκπλήξεις και η Κάντιθ μπορεί να είναι μια από αυτές. Αν όχι, λοιπόν, το πρωτάθλημα γιατί να μην διεκδικήσει ένα εισιτήριο στην Ευρώπη.

Είτε πρόκειται για το Τσάμπιονς Λιγκ, είτε για το Γιουρόπα, όλα είναι πιθανά. Και αν μη τι άλλο δεν είναι αδύνατο να πάρει ένα από τα έξι εισιτήρια που προσφέρονται για τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ