ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Το μηδέν στην άμυνα γίνεται… νόμος στη Σίτι!

Κοντεύει σιγά-σιγά να ξεχάσει τι σημαίνει να δέχεται γκολ η Μάντσεστερ Σίτι που πετυχαίνει «καθαρές» νίκες με μηδέν παθητικό σε Αγγλία και Ευρώπη.

Το μηδέν στην άμυνα γίνεται… νόμος στη Σίτι!

Η φετινή χρονιά δεν είχε ξεκινήσει και με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μάντσεστερ Σίτι. Ίσως να είχε αφήσει κατάλυπα το φινάλε της περσινής που έχασε το πρωτάθλημα αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα από τα δυο βαρύτιμα τρόπαια η αλήθεια είναι ότι το ήθελαν οι Πολίτες.

Στην Πρέμιερ Λιγκ θα μπορούσε να τα έχει πάει και καλύτερα, μιας και τη δεδομένη στιγμή είναι δέκατη! Ωστόσο, έχει παιχνίδι λιγότερο σε σχέση με άλλες ομάδες. Έχει έντεκα βαθμούς, με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ να είναι στους 16 με ένα ματς περισσότερο.

Η ήττα από τη Λέστερ μέσα στο Έτιχαντ με 5-2 είναι η μοναδική ως τώρα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Όμως, παραμένει μια από τις πιο βαριές εντός έδρας στην ιστορία της και θα την ακολουθεί για καιρό. Στην αρχή της σεζόν ο Καταλανός τεχνικός αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα όσον αφορά την άμυνα.

Παρότι αποκτήθηκε νέο αίμα στα μετόπισθεν, όπως οι Άκε και Ρουμπέν Ντίας, η Σίτι έτρωγε γκολ με το τσουβάλι. Μπορεί να έπαιρνε κάποιες νίκες, αλλά ίδρωνε… Σίτι

Αρχίζει και στρώνει η άμυνα της Σίτι

Στο πρωτάθλημα οι Σίτιζενς έχουν σκοράρει εννέα τέρματα ενώ έχουν δεχτεί οκτώ. Στην Ευρώπη τα πάει καλύτερα, μετρώντας εννέα γκολ ενεργητικό και ένα παθητικό, εκείνο από την Πόρτο στην πρεμιέρα. Ο ως τώρα απολογισμός της δεν θυμίζει σε τίποτα μια ομάδα που χτυπάει πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γκουαρδιόλα κοιτούσε πώς να λύσει το πρόβλημα αυτό, ακόμα κι αν είχε στο ρόστερ τους ικανότατους αμυντικούς.

Οι Στόουνς, Άκε, Ντίας και Λαπόρτ συνθέτουν μια αξιοζήλευτη τετράδα στη θέση του στόπερ. Βέβαια, οι ακραίοι μπακ της ομάδας δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν φταίνε, ούτε βέβαια ο τερματοφύλακας Έντερσον. Ακόμα και στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έγινε ολέθριο λάθος στις πάσες της άμυνας, αλλά ο Βαλμπουενά δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Όμως, σιγά-σιγά ξεκινάει να στρώνει η άμυνα. Παρόλο που με τους ερυθρόλευκους δεν αγωνίστηκαν οι Ντίας και Λαπόρτ. Αυτοί είναι οι βασικοί κεντρικοί αμυντικοί. Χθες χρησιμοποιήθηκαν οι Άκε και Στόουνς που σε γενικές γραμμές ήταν μεστοί.

Ο Γκουαρδιόλα έχει καταφέρει να ανατρέψει τη φιλοσοφία του «όσα φάμε κι όσα βάλουμε». Τις τελευταίες 20 μέρες η Σίτι δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ στα ματς με Μαρσέιγ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Ολυμπιακό. Τελευταία φορά που μάζεψε την μπάλα από την εστία της ήταν στο 1-1 με τη Γουέστ Χαμ στις 24 Οκτωβρίου.

Το μηδέν στην άμυνα αν συνεχιστεί όσο γίνεται φυσικά, θα φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα για τη Σίτι. Αν βέβαια γίνει νόμος, τότε σίγουρα θα έχουμε και τίτλους μελλοντικά στο Μάντσεστερ, από τη γαλάζια του πλευρά. Θα δούμε προφανώς και τι θα γίνει στο μεγάλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ