ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

“Κόκκινη” η κορυφή

H Mπάγερν Μονάχου πέρασε από το "Βεστφάλεν" με 3-2 και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

“Κόκκινη” η κορυφή

Σε ένα παιχνίδι με πέντε τέρματα, δύο ακυρωμένα του Λεβαντόφσκι και μια τεράστια ευκαιρία του Ρόις για την ισοφάριση στο τέλος, η Μπάγερν ήταν αυτή που έμεινε μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας χάσει ωστόσο μάλλον για αρκετό καιρό τον Κίμιχ. Τρίτη σερί νίκη των Βαυαρών κόντρα στη Ντόρτμουντ, δεκαεννιά τέρματα του Λεβαντόφσκι κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ήταν καλά διαβασμένες τακτικά, ωστόσο ειδικά στα πρώτα λεπτά, τα λάθη έδωσαν ευκαιρία στους επιθετικούς των δύο ομάδων. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στα σαράντα δευτερόλεπτα, με τον Γκνάμπρι να προσποιείται σουτ και να αδειάζει τον Ακάντζι, όμως ο Λεβαντόφσκι πρόλαβε το συμπαίκτη του και τελείωσε τη φάση άστοχα.

Η Μπορούσια έψαχνε κυρίως με αντεπιθέσεις και με πάσες στην πλάτη της άμυνας προς τον Χάαλαντ, ένα τέρμα, με τον Νορβηγό να βγαίνει αρκετές φορές απέναντι στο Νόιερ, με τις επιλογές του όμως να μην είναι οι καταλληλότερες για να ανοίξει το σκορ. Σε μία τέτοια αντεπίθεση, ο νεαρός επιθετικός έκλεψε τη μπάλα μετά από λάθος κοντρόλ του Κίμιχ, με τον Γερμανό να προσπαθεί με λάθος πάτημα να σταματήσει τον Χάαλαντ και να τραυματίζεται σοβαρά, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ρήξη χιαστών.

Η ομάδα του Φλικ θα ήταν αυτή που θα άνοιγε το σκορ αν δεν υπήρχε το VAR, με το γόνατο του Λεβαντόφσκι να είναι πιο μπροστά από τον Ακάντζι και έτσι τελικά το 0-0 έμεινε για λίγο ακόμα στο ματς.

Η Ντόρτμουντ πίεζε κυρίως από τα αριστερά και από εκεί βρήκε και το γκολ που την έβαλε μπροστά στην αναμέτρηση, όταν ο Γκερέιρο γύρισε ωραία μετά από συνεργασία με τον Ρείνα και ο Ρόις ήταν αυτός που με πλασέ “τίναξε” τα δίχτυα του Νόιερ για το 1-0 στο 45′.

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει ωστόσο. Ο Γκνάμπρι κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή, όλοι περίμεναν τον Λεβαντόφσκι να πάρει την εκτέλεση, όμως ο Αλάμπα ήταν αυτός που με “κομπίνα” ισοφάρισε ακριβώς στη λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος

Όπως άφησαν το ημίχρονο οι δύο ομάδες, έτσι επέστρεψαν στο δεύτερο, αφού οι Βαυαροί χτύπησαν με το συνήθη ύποπτό τους. Ο Γκνάμπρι συνεργάστηκε με τον Ερνάντεζ, ο Γάλλος βρήκε ωραία Λεβαντόφσκι ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά “γύρισε” το παιχνίδι.

Το επόμενο μισάωρο ήταν αρκετά “ήσυχο” από πλευρά θεάματος και ευκαιριών, με τη Ντόρτμουντ να κρατά κατοχή και την Μπάγερν να ψάχνει αυτή τη φορά σε κενούς χώρους των Βεστφαλών. Και στο 79′ βρήκαν ένα τέτοιο κενό. Ο Σανέ έκανε την κλασική κίνηση “Ρόμπεν” φέρνοντας τη μπάλα στο αριστερό κι έγραψε με πλασέ το 3-1 για τη Μπάγερν.

Η ομάδα του Φαβρ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη όμως, και μπήκε ξανά στο ματς με τον “εκρηκτικό” Χάαλαντ να περνά και τον Νόιερ πριν γράψει το 3-2 στο 83′.

Και όχι μόνο είχαμε ντέρμπι στη συνέχεια, αλλά αν ο Ρόις είχε ένα καλύτερο τελείωμα σε σουτ μέσα από την περιοχή, θα μιλούσαμε για δραματικά τελευταία λεπτά. Ο Γερμανός έστειλε τη μπάλα ψηλά, ο Λεβαντόφσκι είδε στο 90+2′ να ακυρώνεται και δεύτερο τέρμα του, όμως η Μπάγερν ήταν αυτή που έφυγε με τους τρεις βαθμούς και την κορυφή πλέον αποκλειστικά δική της, με τη Λειψία στο μείον δύο και τη Ντόρτμουντ στο μείον τρία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ