ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Έβγαλε κακία ο Σίλβα: «Η Λίβερπουλ παίζει για να μας κερδίσει, η Άρσεναλ… όχι»
Την βαρέθηκε και ο… Σιμεόνε – «Χ»αρούμενη με την ισοπαλία η Ατλέτικο (vid)
Η «κανονιά» που τρέλανε την Μίλαν – Ο Γκάμπια… «σκότωσε» την Ίντερ (vid)
Για γέλια η Λυών – Την άφησε τέζα η Μαρσέιγ των… δέκα παικτών (vid)
«Ροσονέρο» θρίαμβος στο ντέρμπι του Μιλάνου! (vids)
Ξέσπασε ο Αρτέτα για την κόκκινη κάρτα – «Στα επόμενα 100 ματς θα έχουμε αποβολές»
COPE: Διέλυσε το γόνατο του ο Τερ Στέγκεν – Οκτώ μήνες εκτός ο αστέρας της Μπαρτσελόνα
Ο Πούλισικ «διέλυσε» την άμυνα της Ίντερ και πέτυχε γκολάρα για τη Μίλαν (vid)
Ανεκδιήγητος Χάαλαντ στο 2-2 της Σίτι, έριξε τη μπάλα στο κεφάλι παίκτη της Άρσεναλ (vid)
Έξαλλος ο Γκουαρντιόλα: «Η Άρσεναλ έκανε όλο καθυστερήσεις – Οι παίκτες μου να αγνοούν τους διαιτητές»
Η εξωπραγματική 30αρα μπαλιά του Γιαμάλ με το εξωτερικό στο γκολ του Ραφίνια (vid)
Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα: Με πέντε… κανονιές έριξε το «υποβρύχιο» στον πάτο (vid)
Έφυγε από τη Ρόμα ο Ντε Ρόσι και ήρθε η νίκη με τριάρα! (vids)
Στουτγκάρδη – Ντόρτμουντ: Ξεγυρισμένη 5αρα των Σουηβών στον Γκιρασί (vid)
Σοκ στην Μπαρτσελόνα – Έφυγε με φορείο κλαίγοντας από το γήπεδο ο Τερ Στέγκεν! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Ζοάο Φέλιξ δεν είχε άλλο χρόνο για χάσιμο!

Μετά από μια απογοητευτική πρώτη χρονιά στην Ατλέτικο ο Ζοάο Φέλιξ θυμίζει σε όλους τι μπορεί να κάνει και γιατί κόστισε 120 εκατομμύρια.

Ο Ζοάο Φέλιξ δεν είχε άλλο χρόνο για χάσιμο!

Ο Ζοάο Φέλιξ είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα λαμπρότερα αστέρια της νέας γενιάς ποδοσφαιριστών. Μια χρονιά με την Μπενφίκα ήταν αρκετή για να δει όλος ο πλανήτης το τεράστιο ταλέντο του νεαρού Πορτογάλου. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν αυτή που κατάφερε να τον κάνει δικό της. Με το αζημίωτο φυσικά. 120 εκατομμύρια ευρώ κόστισε στους «Ροχιμπλάνκος» το παιδί θαύμα από τη Λισαβώνα. Στο πρόσωπό του είδαν τον αντικαταστάτη του Αντουάν Γκριεζμάν. Η πρώτη του χρονιά στη Μαδρίτη ήταν δύσκολη. Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο το στυλ της ομάδας που δεν ευνοεί τους επιθετικογενείς παίκτες, ο Φέλιξ είχε μια μέτρια ως κακή σεζόν. Φέτος όμως τα πράγματα δείχνουν αλλιώς. Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Πορτογάλος επιθετικός κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Κάνει τη διαφορά.

Τον άφησε ελεύθερο

Το ταλέντο και οι δυνατότητες ενός παίκτης αναδεικνύονται ή και υποβαθμίζονται μέσα από το σύνολο. Το πλάνο και προσανατολισμοί του εκάστοτε προπονητή μπορεί είτε να ευνοήσει είτε να περιορίσει τις αρετές του ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν όμως κάποιοι παίκτες που για κερδίσεις το μάξιμουμ από αυτούς πρέπει να τους αφήσεις απλά ελεύθερους. Προφανώς τέτοιοι παίκτες είναι κυρίως επιθετικογενείς. Αυτοί που μπορούν να κρίνουν παιχνίδια με μια ενέργεια ή μια έμπνευση της στιγμής. Ο Φέλιξ είναι ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Είναι από εκείνους που δεν έχουν ακριβώς θέση. Δεν είναι ούτε φορ, ούτε εξτρέμ, ούτε δεκάρι. Φέλιξ

Θα αποδώσει ικανοποιητικά σε όλες αυτές τις θέσεις αλλά όχι σούπερ. Εκεί που νιώθει άνετα και που πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι σε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Σας θυμίζει κάποιον; Ναι ο Αντουάν Γκριεζμάν είναι ακριβώς ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Στα δικά του παπούτσια ήρθε να μπει πέρυσι το καλοκαίρι ο Πορτογάλος. Καθόλου εύκολο. Μπορεί ο Γκριεζμάν της Μπαρτσελόνα να είναι απογοητευτικός, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τι είδαμε από τον Γάλλο με τη φανέλα των «Ροχιμπλάνκος».

Ο Φέλιξ λοιπόν ήρθε αναπληρώσει το κενό που άφησε η φυγή ενός από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο εκείνη τη στιγμή. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια ομάδα που έχει… κάψει αρκετούς ταλαντούχους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Το σφιχτό και αμυντικό πλάνο του Σιμεόνε τους εμποδίζει να δείξουν τις αρετές τους. Λεμάρ, Μάρτινς, Χιμένεθ, Μοράτα, Βιτόλο, Ζότα μπορούν να σας επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές. Ο Φέλιξ στην πρώτη του χρονιά βίωσε μια ανάλογη πραγματικότητα.

Παγιδευμένος στις τακτικές του Σιμεόνε έμοιαζε εντελώς έξω από το νερά του. Σίγουρα δεν δικαιολογούσε τη φήμη του και τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για χάρη του. Φέτος ωστόσο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σε 10 παιχνίδια έχει ήδη 7 γκολ και 3 ασίστ, όταν πέρυσι σε 36 είχε 9 και 3 αντίστοιχα. Η ελευθερία που το έδωσε ο Τσόλο τον έχει μεταμορφώσει. Κι αυτός με τη σειρά του έχει μεταμορφώσει την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Ατλέτικο σημαίνει (και) επίθεση!

Δεν ξέρω πόσοι το γνωρίζετε αλλά αυτή τη στιγμή η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει εκτός από την καλύτερη άμυνα -αλίμονο- και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στην Πριμέρα. Το στατιστικό αυτό γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι η πρώτη καλύτερη επίθεση που είναι αυτή της Σοσιεδάδ μετράει 20 γκολ έναντι 17 των «Ροχιμπλάνκος» αλλά με δύο ματς περισσότερα. Επίσης στα 7 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής η Ατλέτικο τα δύο ήταν λευκές ισοπαλίες. Με απλά λόγια έχει σημειώσει 17 γκολ σε 5 ματς! Φέλιξ Ατλέτικο

Ο Φέλιξ είναι ο σημαντικότερος εκφραστής αυτής της επιθετικής λαίλαπας. Δεν είναι μόνο τα γκολ που σκοράρει και οι ασίστ που μοιράζει. Και μόνο που βρίσκεται μέσα στο γήπεδο προσδίδει τόνο και φαντασία στο παιχνίδι της ομάδας. Κάθε φορά που θα πάρει τη μπάλα στα πόδια του κάτι καλό φαίνεται ότι θα συμβεί. Στο μυαλό του υπάρχει μόνιμα το πως θα επιτεθεί. Με το που πάρει μπάλα θα γυρίσει με πρόσωπο προς την αντίπαλη εστία. Θα ψάξει μια καλή πάσα κι αν δεν τη βρει δεν θα φοβηθεί να πάει στην προσωπική ενέργεια.

Η παρουσία του δεσπόζει στον αγωνιστικό χώρο. Όλο το παιχνίδι της ομάδας επιθετικά περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Οι ευθύνες του είναι σαφώς αναβαθμισμένες και ο ίδιος δείχνει να το απολαμβάνει. Με τον τρόπο αυτό κάνει όποιον παίζει γύρω του να φαίνεται καλύτερος. Και το αντίθετο βέβαια. Οι συμπαίκτες του έχουν κατανοήσει πλήρως το πόσο σημαντικός είναι για το σύνολο και τον βοηθάνε καθοριστικά. Φέλιξ Σουάρεζ

Ειδικά η παρουσία ενός ποδοσφαιριστή με την κλάση του Λουίς Σουάρεζ του λύνει τα… πόδια. Ο Ουρουγουανός δεν είναι ούτε Ντιέγκο Κόστα, ούτε Μοράτα. Βρίσκεται ξεκάθαρα ένα σκαλί πιο πάνω. Οι δυο τους δημιουργούν ένα παγκόσμιας κλάσης δίδυμο στην επίθεση από το οποίο ο Σιμεόνε περιμένει πολλά. Μέχρι τώρα μάλιστα τα παίρνει και με το παραπάνω. Η εμπειρία και η εκτελεστική δεινότητα του Σουάρεζ μαζί με την φαντασία και την ποιότητα του Φέλιξ κάνουν την Ατλέτικο ικανή για μεγάλα πράγματα φέτος.

Ηγέτης του αύριο αλλά και του σήμερα

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια ομάδα που τον σεβασμό τον κέρδισε με το σπαθί της και όχι με τα λεφτά της. Βεβαίως πρόκειται για μια ιστορική ομάδα με πολύ σημαντικές επιτυχίες στο παρελθόν. Αναφερόμαστε στη σύγχρονη ιστορία. Ο Σιμεόνε με τα καλά και τα στραβά του έχει δημιουργήσει μια ομάδα που βρίσκεται στον αφρό εδώ και μια δεκαετία. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής τη φανέλα της Ατλέτικο έχουν φορέσει σπουδαίοι παίκτες που δέθηκαν μαζί της.

Άλλοι σταμάτησαν το ποδόσφαιρο, άλλοι έφυγαν, άλλοι βρίσκονται ακόμη εδώ. Παίκτες όπως ο Κόκε, ο Σαούλ, ο Όμπλακ, ο Χιμένεθ βρίσκονται χρόνια στην ομάδα και αποτελούν πολύ σημαντικές σταθερές. Είναι οι ηγέτες της σε κέντρο, τέρμα και άμυνα αντίστοιχα. Όσοι βρίσκονται γύρω από το κλαμπ φιλοδοξούν ο Ζοάο Φέλιξ να γίνει ο νέος ηγέτης στην επίθεση. Αυτός που θα αποτελέσει μια σταθερά η οποία θα δώσει άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας. Όπως έκανε επί μια πενταετία και ο Γκριεζμάν.

Ο Πορτογάλος φαίνεται ήδη να αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο. Γύρω του μπορεί να χτιστεί μια ομάδα η οποία θα έχει υψηλές φιλοδοξίες στο μέλλον αλλά και στο παρόν. Αρχής γενομένης από φέτος! Με την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα να βρίσκονται στη χειρότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας τους η ευκαιρία είναι τεράστια για την Ατλέτικο.

Η ομάδα του Σιμέονε είναι αήττητη εδώ και 23 παιχνίδια εντός συνόρων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς και με δύο παιχνίδια λιγότερα από την πρώτη Σοσιεδάδ και τη δεύτερη Βιγιαρεάλ που έχουν 20 και 18 βαθμούς αντίστοιχα. Επιπλέον έχει πίσω της με ένα πόντο και με παιχνίδι παραπάνω τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα στο -6. Αν η ποιότητα του Φέλιξ -και του Σουάρεζ βέβαια- την βοηθήσει να καθαρίζει εύκολα τα ματς με τους μικρομεσαίους τότε αυτόματα γίνεται το νούμερο ένα φαβορί με τον τίτλο. Κι όσο ο Πορτογάλος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση το σενάριο αυτό θα γίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστικό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ