ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Σαν σήμερα: Ένας Θρύλος κατέβηκε στη Γη και άλλαξε τον πλανήτη!

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ένας μάγος της μπάλας, ο οποίος της «μιλούσε» κι εκείνη υπάκουε σε κάθε του κουβέντα!

Σαν σήμερα: Ένας Θρύλος κατέβηκε στη Γη και άλλαξε τον πλανήτη!

Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Στο άκουσμα μονάχα αυτού του ονόματος, σε πιάνει ένα ρίγος. Από τη στιγμή που κάποιος λατρεύει το ποδόσφαιρο. Αγαπάει και τον «Pinturicchio». Αυτόν τον Θρύλο που άλλαξε τον ρου της Γιουβέντους, του ιταλικού, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σαν σήμερα κατέβηκε στη Γη ο Ντελ Πιέρο. Del Piero happy with Juventus' progress

Ήταν 9 Νοεμβρίου 1974 όταν γεννιόταν στην περιοχή Κονεγκλιάνο της Ιταλίας ο μετέπειτα σπουδαίος αυτός ποδοσφαιριστής. Τον οποίο ο Πελέ συμπεριέλαβε στους 125 σπουδαιότερους εν ζωή ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Τον οποίο η UEFA κατέταξε αργότερα στους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης, τα τελευταία 50 χρόνια!

Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτόν τον τύπο; Για τα αγωνιστικά του προσόντα; Για τα εξαιρετικά του τελειώματα από όλες τις θέσεις; Για τη δημιουργικότητά του; Τις αριστοτεχνικές και μαγικές εκτελέσεις φάουλ; Τα φημισμένα ψηλοκρεμαστά του έξω από την περιοχή, τα οποία έχουν αφήσει… άλαλους τόσους και τόσους τερματοφύλακες; Μεγάλη, σπουδαία μορφή. Από εκείνες που το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός βγάζει μία φορά σε 50 χρόνια. Alessandro Del Piero - Alessandro Del Piero Photos - Juventus v Real Madrid  - UEFA Champions League - Zimbio

Η αφίσα με τον Πλατινί και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Το πεπρωμένο του ανθρώπου πολλοί λένε ότι είναι γραμμένο, προαποφασισμένο. «Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον», λέει ο σοφός λαός μας. Και μάλλον δεν έχει άδικο. Ο Ντελ Πιέρο γεννήθηκε για να αλλάξει το ποδόσφαιρο. Τον ρου της ιστορίας του. Τόσο απλά. Και τα κατάφερε με έναν τρόπο μοναδικό.

Πάρα πολλοί άνθρωποι, έχουν στα δωμάτιά τους αφίσες από καλλιτέχνες. Τραγουδιστές, μουσικούς, ηθοποιούς και πάει λέγοντας. Ο Ντελ Πιέρο είχε κι αυτός αφίσα ενός καλλιτέχνη στο δωμάτιό του, όταν ήταν μικρός. Ενός καλλιτέχνη της μπάλας. Του Μισέλ Πλατινί. Είδωλο μεγάλο ο Πλατινί για τον Ντελ Πιέρο. Αλλά αυτό το είδωλο αργότερα εξελίχθηκε σε παράδειγμα προς μίμηση. Και από παράδειγμα προς μίμηση σε στόχο. Απόλυτο στόχο. Να φτάσει κι εκείνος στο επίπεδο του Πλατινί. Ή τουλάχιστον να αγγίξει έστω και λίγο από τη δόξα του.

Και το πεπρωμένο του ήταν αυτό. Να μεγαλουργήσει στη Γιουβέντους, όπως ο Πλατινί. Και το έκανε. Ίσως καλύτερα από το είδωλό του. Ο στόχος επετεύχθη. Με τον Άλε να μπαίνει για πάντα στο πάνθεον της ιστορίας.

Ο Τζίνο, ο πατέρας του μικρού Ντελ Πιέρο, πάντοτε, όταν επέστρεφε από τη δουλειά του στην Enel (η ιταλική ΔΕΗ), περνούσε φευγαλέα από το δωμάτιο του γιου του και τον παρατηρούσε να κοιτάζει το πόστερ του Γάλλου αρτίστα.

Κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι αυτό είναι το πεπρωμένο του παιδιού του, φρόντισε να διαμορφώσει την αυλή του σπιτιού με τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε να βοηθήσει το παιδί να βελτιώνει συνεχώς τις αδυναμίες που εντόπιζαν οι προπονητές στις αλάνες. Βλέπετε, για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα μερικές φορές χρειάζεται και… βοήθεια από άλλους. Κοντινούς μας ανθρώπους.

Ωδή της UEFA στον Άλε

Η συγκινητική ιστορία για το πώς βγήκε το παρατσούκλι «Πιντουρίκιο»

Στις 23 Ιανουαρίου του 2003 η καρδιά του Τζάνι Ανιέλι σταμάτησε να χτυπά. Η Ιταλία, η FIAT, η Γιούβε έχασαν το μεγαλύτερο σημείο αναφοράς τους. Και όλη η υπόλοιπη σεζόν στιγματίστηκε από τον θάνατο του Avvocato!

Ο Άλε αφιερώνει το γκολ με το τακούνι στην Πιατσέντσα στον μεγάλο Avvocato. Ηταν ένα γκολ «Πιντουρίκιο» όπως δήλωσε συγκινημένος στις κάμερες. Και από τότε πολλοί άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτό το παρατσούκλι για τον Ντελ Πιέρο. Παρατσούκλι το οποίο έχει μείνει μέχρι και σήμερα. Del Piero celebrates goal - ABC News (Australian Broadcasting Corporation)

Οι τίτλοι του, σημείο αναφοράς μέχρι και σήμερα

Οι διακρίσεις του Ντελ Πιέρο είναι αμέτρητες. Με τη Γιουβέντους. Με την Εθνική Ιταλίας. 8 πρωταθλήματα με τη Βέκια Σινιόρα, 1 Κύπελλο Ιταλίας, 1 εγχώριο σούπερ καπ, 1 Champions League το 1995-96, 1 UEFA Super Cup την ίδια χρονιά, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, 1 Ιντερτότο.

Και οι ατομικές διακρίσεις:

  • Ιταλός παίκτης της χρονιάς : 1998
  • Τσάμπιονς Λιγκ Πρώτος σκόρερ: 1998
  • FIFA 100
  • Κύπελλο Ιταλίας πρώτος σκόρερ: 2006
  • Golden Foot (“Χρυσό Πόδι”) : 2007
  • Β’ Ιταλίας Πρώτος σκόρερ: 2007
  • Α’ Ιταλίας Πρώτος σκόρερ: 2008
  • Τσάμπιονς Λιγκ 10 Χρόνια – Καλύτερος επιθετικός
  • Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους
  • Πρώτος στην ιστορία σε συμμετοχές παίκτης της Γιουβέντους
Italy and Juventus legend Alessandro Del Piero confirmed for Star Sixes in  London | Football News | Sky Sports

Ένας ζωγράφος της μπάλας, ο οποίος έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι το 2014. Μέχρι τα 40 του χρόνια δηλαδή! Και σταμάτησε την πλούσια καριέρα του στη Ντέλχι Ντάιναμος, της Ινδίας.

Αυτός ήταν ο Άλε. Ένας πραγματικός Θρύλος του ποδοσφαίρου. Η προσφορά του οποίου τιμήθηκε αργότερα από όταν έπρεπε…

Αλλά έτσι γίνεται με τους ζωγράφους και τους καλλιτέχνες. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται το μέγεθός τους αφού αποχωρήσουν. Αφού σβήσουν τα φώτα της δόξας…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ