ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Ο Χακίμ Ζίγιεχ μπορεί να εξελιχθεί στον απόλυτο x-factor για την Τσέλσι!

Ο Χακίμ Ζίγιεχ επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και έδειξε με το καλημέρα πόσο σημαντικός είναι για τη νέα Τσέλσι που οραματίζεται ο Φράνκ Λάμπαρντ.

Ο Χακίμ Ζίγιεχ μπορεί να εξελιχθεί στον απόλυτο x-factor για την Τσέλσι!

Ο Ζίγιεχ ήταν πρώτη μεταγραφή του εντυπωσιακού μεταγραφικού ντερμαράζ στο οποίο προχώρησε η Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι. Ο Μαροκινός που πραγματικά εντυπωσίασε την τελευταία τριετία με τον Άγιαξ ήταν κλεισμένος από Γενάρη. Προοριζόταν να έχει βασικό ρόλο στα πλάνα του Λάμπαρντ. Ένας τραυματισμός λίγο πριν την έναρξη της σεζόν τον έκανε να χάσει έδαφος και να λείψει από τα πρώτα επίσημα ματς. Πλέον είναι απόλυτα υγιής και στις πρώτες του κιόλας συμμετοχές δείχνει πόσα μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Ζίγιεχ σαν ένας μετρ της δημιουργίας κάνει την Τσέλσι πολύ πιο απρόβλεπτη και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους που οι «Μπλε» πετάνε επιθετικά τελευταία. Σε βάθος χρόνου η δική του παρουσία ενδέχεται να εξελιχθεί στην πλέον κομβική για την ομάδα του Λάμπαρντ.

Έκανε κατευθείαν τη διαφορά

Η Τσέλσι διανύει γενικότερα ένα αρκετά καλό φεγγάρι. Μπορεί το διάστημα να είναι μικρό για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα οι «Μπλε» δείχνουν να βρίσκουν πατήματα σιγά σιγά. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ομάδα, η οποία το καλοκαίρι επένδυσε τεράστια ποσά στην ενίσχυσή της προκειμένου να πρωταγωνιστήσει. Όσο λοιπόν περνάει ο καιρός οι καινούργιοι αρχίζουν να δικαιολογούν τα λεφτά τους και να μεταμορφώνουν την ομάδα.

Ο Βέρνερ βρίσκει τα γκολ, ο Τιάγκο Σίλβα δένει με τον Ζούμα, ο Τσίλγουελ κλείνει την τρύπα της αριστερής πλευράς και ο Μεντί κατεβάζει τα ρολά. Κι όλα αυτά με τον Λάμπαρντ να μην έχει ενσωματώσει πλήρως στο σύνολο τους δύο ποιοτικότερους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι. Τον Χάβερτζ και τον Ζίγιεχ. Ο Γερμανός ξεκίνησε κι αυτός μουδιασμένα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και όταν εκείνη άρχισε να ρολάρει ο ίδιος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μένοντας εκτός.

Ο Μαροκινός από την άλλη ακολούθησε την αντίθετη διαδρομή. Τραυματίστηκε λίγο πριν την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ και επέστρεψε στο καλύτερο σημείο. Μάλιστα η επιστροφή του έπαιξε αρκετά σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της Τσέλσι. Ξεκινώντας στο δεξί άκρο της επίθεσης και έχοντας έναν ρόλο να συγκλίνει συνεχώς προς την περιοχή δίνει πράγματα που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν στο παιχνίδι της ομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέσσερα ματς που ξεκίνησε βασικός μετράει 2 γκολ και 3 ασίστ, ενώ παράλληλα αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης του αγώνα στα τρία από αυτά. Ο Λάμπαρντ έδειξε κατευθείαν ότι βασίζει πολλά σε αυτόν και εκείνος ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Σε μια ομάδα που ο ανταγωνισμός για μια θέση στο βασικό σχήμα είναι τεράστιος ο Μαροκινός εξτρέμ φαίνεται να έχει καπαρώσει εκείνη στο δεξί άκρο της επίθεσης. Οι αμφιβολίες που υπάρχουν για κάθε παίκτη που έρχεται με φιλοδοξίες στο Νησί πάνε περίπατο. Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

Μια ανεξάντλητη πηγή δημιουργίας

Αυτό που ξεχωρίζει στο παιχνίδι του Ζίγιεχ δεν είναι άλλο από την έφεσή του στη δημιουργία. Έχουμε επανειλημμένως δηλώσει την αδυναμία που έχουμε σε τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο η δημιουργία είναι μια… μαγική διαδικασία. Σαφώς ομορφότερη αλλά και πιο δύσκολη από την καταστροφή. Ο Ζίγιεχ είναι ένας παίκτης που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Οι επαφές του με τη μπάλα, το μαγικό αριστερό, ο τρόπος που βλέπει γήπεδο.

Η παρουσία του σε ένα πρωτάθλημα όπως το ολλανδικό δεν μας επέτρεπε να τον παρακολουθούμε συχνά. Εκείνο που τον έβαλε στα ραντάρ μας ήταν η φοβερή πορεία εκεινής της καταπληκτικής ομάδας του Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ του 2019. Σε ένα σύνολο με παίκτες που σήμερα αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο όπως οι Ντε Γιονγκ, Ντε Λιγκτ, Φαν Ντε Μπεκ, το μάτι… κόλλαγε στο Μαροκινό μάγο (και στον Τάντιτς). Εκείνη τη χρονιά ο ίδιος μέτρησε 21 γκολ και 24 ασίστ σε 49 εμφανίσεις! Συνολικά στα τέσσερα χρόνια που έπαιξε στον Άγιαξ σημείωσε 48 γκολ και μοίρασε 82 ασίστ σε 165 συμμετοχές!

Η Τσέλσι του έδωσε την ευκαιρία για το επόμενο βήμα. Το μεγάλο. Στο πρόσωπό του έψαχνε εκείνον τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα δει την πάσα που δεν βλέπουν οι υπόλοιποι. Ο Ζίγιεχ μπορεί να δημιουργήσει με όλους τους τρόπους. Από στημένες μπάλες, σε ροή παιχνιδιού, απέναντι σε κλειστές άμυνες και φυσικά στο ανοιχτό γήπεδο. Παράλληλα έχει την ικανότητα να προσφέρει και στο σκοράρισμα.

Όταν υπάρχει η δυνατότητα να έχεις έναν τόσο υψηλής ποιότητας playmaker, ο οποίος όχι απλά να παίζει στα άκρα αλλά να είναι αυτή η φυσική του θέση, τότε το πλεονέκτημα είναι τεράστιο. Με την ταυτόχρονη παρουσία των Χάβερτζ και Ζίγιεχ μέσα στο γήπεδο ο Λάμπαρντ μπορεί να κάνει την ομάδα πολύ επικίνδυνη και απρόβλεπτη επιθετικά. Κι αν η άμυνά του συνεχίσει να παρέχει ασφάλεια τότε το ταβάνι της φετινής Τσέλσι μπορεί να είναι απρόσμενα ψηλό.

Το κάτι παραπάνω

Μετά την περσινή απαγόρευση μεταγραφών ήταν δεδομένο ότι η Τσέλσι θα έριχνε λεφτά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Οι «Μπλε» βέβαια δεν έκατσαν με σταυρωμένα τα χέρια την προηγούμενη χρονιά. Δίνοντας τα κλειδιά της ομάδας στο Λάμπαρντ ξεκίνησαν ένα νέο πρότζεκτ με σκοπό την ανάδειξη παιδιών που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Κάπως έτσι κέρδισαν αρκετούς και σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Μάουντ, Άμπραχαμ, Τζέιμς και Χάντσον Οντόι αποτελούν φέτος βασικά μέλη του ροτέισον.

Προφανώς τα παιδιά αυτά δεν αρκούσαν για να καλύψουν τα κενά που είχε μια ομάδα με στόχο την κορυφή. Έτσι τα κενά αυτά καλύφθηκαν με μεταγραφές. Ο Χακίμ Ζίγιεχ δεν ήταν η πιο απαραίτητη μεταγραφή για την Τσέλσι. Δεν ήταν τόσο σημαντική η απόκτησή του όσο του Βέρνερ, του Τιάγκο Σίλβα, του Μεντί ή ακόμη και του Τσίλγουελ. Όλοι οι παραπάνω ήταν κινήσεις που ήταν αναγκαστικό να γίνουν. Ο Χάβερτζ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Μεταγραφή ουσίας αλλά σε μεγάλο βαθμό και εντυπώσεων.

Ο Ζίγιεχ λοιπόν ήταν το κάτι παραπάνω. Αυτός που δεν ήταν αναγκαίος αλλά ενδεχομένων να εξελιχθεί σε απαραίτητος. Όπως όλοι ξέρουμε καμία ομάδα δεν πέτυχε τίποτα σε αυτό το επίπεδο καλύπτοντας απλά τις ανάγκες της. Αυτό το κάτι παραπάνω είναι που κάνει τη διαφορά. Που διαχωρίζει τις καλές ομάδες από τις σπουδαίες. Σε ένα σύνολο χωρίς ελλείψεις λοιπόν ο Ζίγιεχ μπορεί να γίνει αυτός που θα δώσει στην Τσέλσι αυτό το κάτι που θέλει. Αυτό που θα τις δώσει βαθμούς σε ματς που στραβώνουν.

Ματς που οφείλει να κερδίσει μια ομάδα που θέλει να φτάσει και να παραμείνει ψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να το καταφέρεις αυτό χρειάζεσαι ποδοσφαιριστές που έχουν την ικανότητα να αφήσουν στην άκρη τακτικές και συστήματα και με μια μαγική έμπνευση να αλλάξουν τη ροή ενός ματς ή ακόμη και μιας σεζόν. Ο Χακίμ Ζίγιεχ είναι ακριβώς ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ