ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Γκουαρντιόλα: Ο μαέστρος στην ορχήστρα της Σίτι

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Μάντσεστερ Σίτι και το Sportsking.gr αναλύει του λόγους που αυτό ήταν το αυτονόητο για τους «πολίτες».

Γκουαρντιόλα: Ο μαέστρος στην ορχήστρα της Σίτι

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, έγινε γνωστό πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Μάντσεστερ Σίτι. Μια κίνηση απόλυτα φυσιολογική, αναμενόμενη και – κυρίως- αυτονόητη.

Το Sportsking.gr αναλύει τη συμφωνία αυτή που διατηρεί τη Σίτι στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Γκουαρντιόλα είναι ο μαέστρος που η ορχήστρα της Σίτι χρειάζεται

Ποιος θα μπορούσε να πει κάτι αντίθετο; Ο Γκουαρντιόλα είναι ο δημιουργός της Σίτι, όπως τη γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Πήρε μια ομάδα που έκανε δειλά τα βήματά της προς την καθιέρωση και την έβαλε στο κέντρο της προσοχής όλων. Την έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη και μάλιστα «βίαια». Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς «ησυχία». Η Σίτι μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο και προκαλούσε φόβο και στην καθεστηκυία τάξη της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Στην Αγγλία πήρε τα ηνία αποδεικνύοντας πως είναι πλέον η μεγάλη ομάδα στο νησί. Στην Ευρώπη, παρά την έλλειψη τίτλου, είναι σταθερά υπολογίσιμη η παρουσία της τουλάχιστον μέχρι τη φάση των προημιτελικών. Δεν είναι και λίγο για μια ομάδα που δεν είχε προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Η εμπιστοσύνη, συνεπώς, των ιθυνόντων των «πολιτών» ήταν δεδομένη στο πρόσωπό του. Είναι ο αρχιτέκτονας, ο μαέστρος μιας πρωτοκλασάτης ορχήστρας που αν μη τι άλλο γεμίζει τα θέατρα σε κάθε της παράσταση. Και – κυρίως- όλοι γνωρίζουν εκ προοιμίου πως πρόκειται να παρακολουθήσουν ένα κορυφαίου επιπέδου θέαμα. Γκουαρδιόλα

Αν όχι ο Γκουαρντιόλα, τότε ποιος;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι η ίδια με το ερώτημα για τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο. Το άρθρο αυτό δεν έχει σκοπό να διευθετήσει το ζήτημα αυτό, το οποίο, άλλωστε, είναι καθαρά υποκειμενικό ανάλογα με τα κριτήρια του καθενός. Το ερώτημα που τίθεται αφορά εξ ολοκλήρου το ποιος είναι σε θέση να αναλάβει και να συνεχίσει την πορεία της Σίτι με την ομάδα αυτή.

Κακά τα ψέματα όταν ένας προπονητής μένει για αρκετά χρόνια στον πάγκο μιας ομάδας, αυτή μετατρέπεται σε δημιούργημά του. Η Σίτι αυτή τη στιγμή είναι η Σίτι του Πεπ. Ο Γκουαρντιόλα την έχει χτίσει, έχει διαμορφώσει την ταυτότητά της. Θα ήταν το λιγότερο αυτοκτονικό να επιχειρήσει άλλος προπονητής με παίκτες και στυλ παιχνιδιού που ανήκουν σε άλλον τεχνικό, να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Η Μπαρτσελόνα επιχείρησε να διατηρήσει τη Μπαρτσελόνα του Πεπ, χωρίς τον Πεπ και πέρα από κάποια πρωταθλήματα δεν έφτασε ποτέ ξανά στο επίπεδο που ήταν υπό την τεχνική ηγεσία του Γκουαρντιόλα. Πώς θα ήταν αυτό, άλλωστε, εφικτό; Η Μπάγερν για καλή της τύχη κατάλαβε ότι η συνταγή του Πεπ ανήκε μόνο σε αυτόν. Και σε κανέναν αντικαταστάτη του. Γι’ αυτό και άλλαξε πολλούς παίκτες, έδωσε χρόνο στο εκ νέου χτίσιμό της και αυτή τη στιγμή είναι με διαφορά η πιο σταθερή ευρωπαϊκή ομάδα. Υπό τις οδηγίες του Φλικ, ο οποίος φυσικά διαμόρφωσε την ομάδα του όπως εκείνος ήθελε. Χωρίς το φάντασμα κανενός άλλου τεχνικού να τον επισκιάζει. Γκουαρδιόλα

Μία κρίσιμη τριετία με δύο μεγάλα στοιχήματα 

Μπροστά του πλέον ο Ισπανός τεχνικός έχει τρία κρίσιμα χρόνια. Κρίσιμα γιατί πάρα την εμπιστοσύνη, η υπομονή κυρίως για ευρωπαϊκή διάκριση εξαντλείται.

Ειδικά φέτος, σπαταλήθηκε μια τεράστια ευκαιρία λόγω των συνθηκών, με τη Σίτι να διασύρεται από τη Λιόν. Σε περίπτωση πρόκρισής της, φυσικά, θα έπεφτε πάνω στη Μπάγερν Μονάχου. Και εκεί, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Αλλά σε νοκ-αουτ παιχνίδι οι προβλέψεις περισσεύουν.

Ας μην ξεφεύγουμε, όμως. Η Μάντσεστερ Σίτι στο εξής έχει δύο ξεκάθαρος στόχους. Να πάρει ξανά τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας από τη Λίβερπουλ και να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Δύο εξαιρετικά μεγάλα στοιχήματα για τον Γκουαρντιόλα.

Κι αυτό, μεν, γιατί η Λίβερπουλ του Κλοπ φαίνεται σαφώς πληρέστερη ομάδα και ικανή να κυριαρχήσει στην Αγγλία τα επόμενα χρόνια. Και από την άλλη, σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ οι «πολίτες» δείχνουν να παθαίνουν μπλακ-άουτ από τα προημιτελικά και μετά.

Ο καιρός γαρ εγγύς και θα αποφανθεί για το αν ο Γκουαρντιόλα είναι ικανός να κερδίσει αυτά τα δύο στοιχήματα. Τα εχέγγυα τα έχει και μένει να ποντάρει με σύνεση και σωστό timing στο άλογό του, που αν μη τι άλλο έχει τα φόντα να κερδίσει τις κούρσες του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ