ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Χάλαντ-Ζλάταν: Ο νέος είναι πολύ ωραίος και ο παλιός εντελώς αλλιώς!

Έρλινγκ Χάλαντ και Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς συνεχίζουν να αψηφούν χρόνο και λογική βομβαρδίζοντας ασταμάτητα όποιον αντίπαλο βρουν μπροστά τους.

Χάλαντ-Ζλάταν: Ο νέος είναι πολύ ωραίος και ο παλιός εντελώς αλλιώς!

Όταν ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο ο Έρλινγκ Χάλαντ ήταν αγέννητος. Όταν ο Σουηδός ξεκίνησε να μεσουρανεί στα ευρωπαϊκά γήπεδα ο Νορβηγός ήταν μικρό παιδί. Πιθανότατα να μεγάλωσε έχοντας ως είδωλο τον Ίμπρα με στόχο κάποια μέρα να του μοιάσει. Ο χρόνος έκανε τον κύκλο του και έφτασε στο σήμερα. Τώρα που ο ανυπέρβλητος Ζλάταν προσφέρει τις τελευταίες του ποδοσφαιρικές στιγμές μαγείας και το παιδί θαύμα Χάλαντ κατακτά τον κόσμο. Με 20 χρόνια να τους χωρίζουν αυτοί οι δύο κύριοι μας έχουν αναγκάσει τον τελευταίο χρόνο να ασχοληθούμε αμέτρητες φορές μαζί τους. Φυσικά τους αξίζει.

Το golden boy έχει το γκολ στο DNA του

Για τον Χάλαντ τα λόγια έχουν τελειώσει. Τι να πούμε πλέον; Για το πόσο καλός είναι; Για την τεράστια άνεση που έχει στο γκολ; Για τα τελειώματα του; Για το δολοφονικό ένστικτό; Για την ταχύτητά του; Αφού ότι κι αν πούμε σε ένα μήνα θα μας αναγκάσει πάλι να γράψουμε κάτι καινούργιο για αυτόν. Νομίζω πως η περίπτωσή του συνοψίζεται στο εξής. Το παιδί αυτό απλά έχει το γκολ στο DNA του. Έτσι γεννήθηκε. Είχε αυτό το φυσικό ταλέντο. Αν δεν έπαιζε ποδόσφαιρο μπορεί να μην το ανακάλυπτε ποτέ.

Έλα όμως που έπαιξε. Και τώρα πια το ξέρουμε όλοι. Δεν είναι θέμα δουλειάς, προπόνησης, προπονητή και συστήματος. Ο φορ της Ντόρμουντ απλά έχει τη φυσική προδιάθεση να στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό. Από όλες τις θέσεις και με όλους τους τρόπους. Έρλινγκ Χάλαντ και γκολ είναι έννοιες ταυτόσημες. Είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς ότι τον μάθαμε… πέρυσι. Ένα χρόνο πριν τέτοια εποχή είχε μόλις ξεκινήσει να κάνει θόρυβο να με τη φανέλα της Σάλτσμπουργκ.

Ένα χρόνο μετά κάνει τα ίδια -και χειρότερα- όργια σε μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα και σε ένα πρωτάθλημα με σαφώς ανώτερες απαιτήσεις. Σαν να μην άλλαξε τίποτα. Δεν βλέπει κανέναν. Μόνο το τέρμα. Κι αν βρεθεί απέναντί του σπάνια συγχωρεί. Στα 20 του τα περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης είναι τεράστια. Πέρυσι στα 19 του είχε 44 γκολ σε 40 συμμετοχές. Φέτος έχει ξεκινήσει με 15 σε 12 ματς.

Όταν δεν σκοράρει είναι είδηση. Κι όταν βάλει τέσσερα γκολ όπως στο ματς με τη Χέρτα είναι απλά μια καλή εμφάνιση. Ο τίτλος του Golden Boy που κέρδισε λίγες ώρες πριν ισοπεδώσει τους «Πρωτευουσιάνους» του ταιριάζει απόλυτα. Που μπορεί να φτάσει αυτό το παιδί σε μερικά χρόνια; Πώς θα είναι με επιπλέον δύο-τρεις σεζόν εμπειρίας στην πλάτη; Το ταξίδι του μόλις ξεκίνησε και ο δρόμος του βλέπει αυστηρά προς μια κατεύθυνση. Την κορυφή.

Ένα κινούμενο ποδοσφαιρικό έπος

Σε μια άλλη χώρα και ένα άλλο πρωτάθλημα υπάρχει ένας άλλος φορ που τραβάει πάνω του όλα τα βλέμματα. Πολύ πιο αργός καθότι -σχεδόν- μια εικοσαετία μεγαλύτερος από τον Χάλαντ, ο Ζλάταν θα είναι πάντα Ζλάταν. Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Σουηδού είναι σαν παραμύθι με εκείνον ως τον απόλυτο σούπερ ήρωα. Μόνο ένας τέτοιος κάνει τα πράγματα που κάνει αυτός στα 39 του. Ο Ζλάταν δεν στέκεται απλά αξιοπρεπώς σε μια τόσο προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία. Δεν είναι καν πολύ καλός. Είναι φανταστικός. Ζλάταν Μίλαν

Ο απόλυτος σταρ και ηγέτης, ο καλύτερος παίκτης της νεανικής Μίλαν που φιγουράρει μόνη πρώτη στην κορυφή του Καμπιονάτο. Με τις εμφανίσεις και τα κατορθώματά του έχει κερδίσει να μην ασχολούμαστε με την ηλικία του. Είναι άδικο για αυτόν. Δεν έχει καμία σημασία πόσο χρονών είναι. Εδώ και πέντε χρόνια, κάθε χρόνο λέμε τα ίδια. Πως τα κάνει αυτά στα 35, στα 36, στα 37, στα 38. Τα κάνει γιατί είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής.

Με πνεύμα τόσο ανταγωνιστικό που κερδίζει μέχρι και τον χρόνο. Το comeback μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στη Γιουνάιτεντ είναι ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Μια ωδή στο δεν υπάρχει δεν μπορώ. Ο Ζλάταν είναι ακόμα εδώ. Γερός, δυνατός, αγέρωχος. Βάζει κάτω σχεδόν όλους τους φορ που παίζουν στην Ιταλία και όχι μόνο. Στο φετινό πρωτάθλημα μετράει 10 γκολ σε 6 αναμετρήσεις. Με τα δύο τελευταία καθάρισε το εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στη Νάπολι. Βλέποντάς τον μέσα στο γήπεδο σου βγάζει μια σιγουριά. Ζλάταν

Σκέφτεσαι ότι αργά ή γρήγορα θα σκοράρει. Και σπάνια σε απογοητεύει. Έχει πάρει τους «Ροσονέρι» από το χέρι και τους οδηγεί στην κορυφή. Να ευχηθούμε μόνο να μείνει μακριά από τραυματισμούς. Να του δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσει ότι ξεκίνησε και όπου τον βγάλει. Ο Ζλάταν είναι από μόνος του ένα κεφαλαίο στην ποδοσφαιρική ιστορία. Η φετινή του σεζόν αποδεικνύει ότι τη θέση τους στις καρδιές μας την κέρδισε παλεύοντας πάντα σαν… λιοντάρι.

Η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο

Χάλαντ και Ιμπραίμοβιτς λοιπόν γράφουν ο καθένας τη δική του ιστορία. Πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα που τους βάζουν στις κουβέντες μας ξανά και ξανά. Κι ενώ φαινομενικά μπορεί να μην υπάρχει καμία σχέση μεταξύ τους στην πραγματικότητα η σύνδεση ανάμεσά τους προκύπτει από το ίδιο το παιχνίδι. Αυτό που σέβεται εκείνους που το τιμάνε και του αφιερώνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είτε είναι 20 είτε είναι 40. Κανείς από τους δύο αυτούς κύριους δεν έχει λογική σε αυτά που κάνει. Εκεί συναντιούνται.

Δεν είναι λογικό για ένα 20χρονο παιδί να βάζει ήδη 40+ σε μια σεζόν. Κι όμως ο Νορβηγός το καταφέρνει. Γιατί είναι ξεχωριστός. Δεν είναι λογικό για έναν βετεράνο 40αρη να είναι ο κορυφαίος παίκτης μιας ομάδας που χτυπάει το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Κι όμως για τον Ζλάταν είναι. Γιατί και αυτός είναι ξεχωριστός. Ναι η ηλικία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Αλλά πόσο μαγική είναι η στιγμή εκείνη που κάποιος την αψηφά; Αρνείται να συμβιβαστεί με του τι του επιτρέπει εκείνη να καταφέρνει και τι όχι. Χάλαντ-Ζλάταν

Αυτό δεν είναι ζήτημα μόνο ταλέντου. Είναι κυρίως θέμα προσωπικότητας και θέλησης. Πνευματικής ετοιμότητας και σίγουρα ωριμότητας. Μόνο το μυαλό σου δίνει τη δύναμη να βρίσκεσαι πάντα ένα βήμα μπροστά από το χρόνο. Η φετινή χρονιά είναι μια παράξενη χρονιά. Όλη αυτή η κατάσταση με τον ιό και η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα έχει κλέψει από την ομορφιά του παιχνιδιού.

Περιπτώσεις όπως αυτές του Χάλαντ και του Ίμπρα μας βοηθάνε έστω και προσωρινά να τα ξεχάσουμε όλα. Με την ελπίδα ότι όλος αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει και σύντομα οι δυο τους θα μπορούν να ξεδιπλώνουν το μεγαλείο τους σε γήπεδα που θα γεμίζουν για να τους δουν. Μέχρι τότε κρατάμε γερά και συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τις διαδρομές δυο ποδοσφαιριστών που είναι τόσο διαφορετικοί μα ταυτόχρονα και τόσο ίδιοι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ