ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Ο Όμπλακ, ο Ζλάταν, o Χάαλαντ και η… παρέα τους!

Τα έχουμε δει σχεδόν όλα μέσα στο 2020, αλλά αυτό που κάνει ο Ζλάταν είναι σχεδόν αδιανόητο, κερδίζοντας για ακόμη μια φορά θέση στην ενδεκάδα της αγωνιστικής του Βασιλιά.

Ο Όμπλακ, ο Ζλάταν, o Χάαλαντ και η… παρέα τους!

Η διακοπή για τα παιχνίδια τον εθνικών ομάδων έληξε και τα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο συνεχίστηκαν από εκεί που είχαν μείνει. Στο διάστημα της παύσης λίγα πράγματα άλλαξαν, καθώς μερικοί παίκτες συνέχισαν τον… χαβά τους. Χάαλαντ, Ιμπαρϊμοβιτς και μερικοί άλλοι συνέχισαν να εντυπωσιάζουν τους πάντες και βρέθηκαν με ακόμα 9 παίκτες στην ενδεκάδα της αγωνιστικής.

Τερματοφύλακας – Γιάν Όμπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Αυτή την περίοδο είναι απλά ανίκητος. Ο λόγος φυσικά για τον Γιάν Όμπλακ, ο οποίος είναι ίσως ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον πλανήτη τη δεδομένη στιγμή. Μετά τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό της εθνικής μας από τη Σλοβενία δια… χειρός Όμπλακ, ο 27χρονος πορτιέρο συνέχισε τη δουλειά του. Η Ατλέτικο υποδέχθηκε τη Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη και χρειάστηκε τη βοήθεια του πιστού της τερματοφύλακα. Σταθερός όσες φορές χρειάστηκε, ο Όμπλακ σημείωσε «clean sheet» στην εστία των «ροχιμπλάνκος»,οι οποίοι επικράτησαν με το φτωχό αλλά αποτελεσματικό 1-0.

Δεξιός Μπακ – Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Η επιστροφή του στη δράση, ίσως τα πιο καλά νέα που έχουν εδώ και καιρό στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός μπακ ήταν μια απουσία από το στρατόπεδο της «βασίλισσας» που της στοίχιζε, καθώς η άμυνα… έμπαζε. Αμέσως, ο διεθνής αμυντικός φρόντισε να δείξει πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του, καλύπτοντας τις τρύπες στην άμυνα και προσφέροντας επιλογές στην επίθεση. Η ασίστ του στο τέρμα του Μαριάνο Ντιάθ δείχνει το στοιχείο της έκπληξης που έλειπε τόσες εβδομάδες από τη Ρεάλ.

Κεντρικός Αμυντικός – Τόμπι Αλντερβάιρελντ (Τότεναμ)

Μια πραγματικά αψεγάδιαστη εμφάνιση σημείωσε ο Αλντερβάιρελντ κόντρα στη Μάντσετσερ Σίτι. Ο Βέλγος στόπερ ήταν αδύνατο να χάσει μονομαχία απέναντι στους «πολίτες», δικαιώνοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο για την επιλογή του. Η συνεργασία του με τον επίσης εξαιρετικό Έρικ Ντάιερ ήταν υπέροχη, κρατώντας στο «μηδέν» την επιθετική ομάδα του Γκουαρντιόλα. Highlight της βραδιάς το καθοριστικό τάκλιν του στον Ζεσούς, όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 0-0. Μοναδικό μελανό σημείο ο τραυματισμός του στο φινάλε της αναμέτρησης και η αντικατάσταση του.

Κεντρικός Αμυντικός – Πάου Τόρες (Βιγιαρεάλ)

Ακόμα ένα απόγευμα, ακόμα μια ευκαιρία για επίδειξη από τον Τόρες. Ο νεαρός Ισπανός αμυντικός κατάφερε να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την αμυντική του γραμμή και κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σημείο αναφοράς για τη Βιγιαρεάλ στα μετόπισθεν, ο 23χρονος επαλήθευσε για ακόμη μια φορά τον ντόρο γύρω από το όνομά του. Αν συνεχίσει έτσι, πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο «Μαδριγάλ» και μετά το καλοκαίρι.

Αριστερός Μπακ – Λούκας Ντίνιε (Έβερτον)

Επιστροφή στις νίκες για την Έβερτον, μετά από μερικά στραβοπατήματα. Τα «ζαχαρωτά» μπορεί να τα χρειάστηκαν απέναντι στη νεοφώτιστη Φούλαμ, αλλά τελικά κατάφεραν να αποδράσουν από το δυτικό Λονδίνο με 3-2. Ο Λούκας Ντίνιε προσπάθησε να παρέχει επιθετικές επιλογές με κάθε δυνατή προσπάθεια, βλέποντας δύο φορές αποτέλεσμα. Μοιράζοντας από μια ασίστ σε Κάλγουερτ-Λιούιν και Ντουκουρέ, ο Γάλλος διεθνής μπακ έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην επικράτηση της πλευράς του Κάρλο Αντσελότι.

Κεντρικός Μέσος – Γιουσούφ Γιαζίτσι (Λιλ)

Στο κυνήγι της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στο Σαμπιονά η νεανική και φιλόδοξη Λιλ. Οι «λιλουά» έπρεπε να προσπεράσουν το εμπόδιο της Λοριάν για να συνεχίσουν να είναι κοντά στους πρωταθλητές Γαλλίας. Κάτι το οποίοι επετεύχθη με ευκολία χάρη στον Γιουσούφ Γιαζιτσί. O Τούρκος μέσος πήρε ρόλο… κουβαλητή για την ομάδα του και τα έκανε σχεδόν όλα στο τελικό 4-0. Πρώτα φρόντισε να πετύχει δύο τέρματα, ανοίγοντας το σκορ, ενώ μοίρασε και την ασίστ στη φάση του τρίτου τέρματος. Τι άλλο να έκανε δηλαδή;

Κεντρικός Μέσος – Πιέρ-Εμίλ Χόιμπεργκ (Τότεναμ)

Αποστολή εξετελέσθη για ακόμη μια αναμέτρηση για τον Χόιμπεργκ στην Τότεναμ. Ο Δανός μέσος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πλήρως το τι ζητάει ο Ζοσέ Μουρίνιο από αυτόν στο Λονδίνο και οι εμφανίσεις του είναι ολοένα και καλύτερες. Ακούραστος, σταθερός αμυντικά και έτοιμος να δημιουργήσει τις αντεπιθέσεις των «πετεινών», ο πρώην παίκτης της Σαουθάμπτον ήταν από τους διακριθέντες απέναντι στη Σίτι. Οι προσπάθειες του ήταν εξαιρετικές, βραχυκυκλώνοντας τους αντιπάλους του στο κέντρο με την ακούραστη προσπάθειά του.

Αριστερός Εξτρέμ – Ντιόγκο Ζότα

Όχι δεν σταμάτησε να σκοράρει και από ότι φαίνεται δύσκολα θα σταματήσει. Ο Ντιόγκο Ζότα έχει βγει… λίρα εκατό στον Γιούρκεν Κλοπ και τη Λίβερπουλ, βρίσκοντας δίχτυα ΚΑΙ στο 4ο του παιχνίδι πρωταθλήματος ως «κόκκινος» στο «Άνφιλντ». Βρισκόμενος συνέχεια σε επικίνδυνες θέσεις για την αντίπαλη ομάδα, ο Ποροτγάλος ήταν μια μόνιμη απειλή για τη Λέστερ. Τελικά κατάφερε να μετουσιώσει τις προσπάθειες του σε τέρμα, σκοράροντας από κοντά με το κεφάλι για το 2-0. Πραγματικά μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού.

Δεξιός Εξτρέμ – Χένριχ Μικιταριάν (Ρόμα)

Φαίνεται πως η Ιταλία του πηγαίνει πολύ του Μικιταριάν. Ο άλλοτε παίκτης των Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ με πέρασμα που λίγοι θυμούνται στην Αγγλία, έχει αναγεννηθεί πλήρως στο ιταλικό πρωτάθλημα. Πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων, ο Αρμένιος εξτρέμ κατάφερε να πετύχει το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του. Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά έφτασε κοντά στο να πετύχει ξανά! Απέναντι στην Πάρμα ο 31χρονος μέσος ήταν τρομερός, σκοράροντας δύο φορές και εμπνέοντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη (3-0).

Κεντρικός επιθετικός – Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Μίλαν)

Είναι απλά ασυναγώνιστος. Σε ηλικία 39 χρονών ο Ζλάταν έχει βαλθεί να σπάσει κάθε δυνατό ρεκόρ στην Ιταλία. Ο Σουηδός σούπερ σταρ δεν… μάσησε απέναντι στη Νάπολι και συνέχισε κανονικά το βιολί του! Στο «Σαν Πάολο» ο έμπειρος στράικερ σκόραρε όχι μία, αλλά δύο φορές, επεκτείνοντας το τρομακτικό σερί του στα 8 συνεχόμενα παιχνίδια με τέρμα. Έτσι, συνέβαλε τα μέγιστα στην άνετη επικράτηση της ομάδας του με 3-1, συνεχίζοντας να την κρατάει στην κορυφή του Καμπιονάτο.

Κεντρικός επιθετικός – ‘Ερλινγκ Χάαλαντ (Ντόρτμουντ)

Ο Ζλάταν είναι το παράδειγμα φορ της προηγούμενης γενιάς και ο Χάαλαντ είναι το παράδειγμα της νέας. Ο Νορβηγός επιθετικός μετά την ανάδειξη του ως «χρυσό αγόρι της χρονιάς» (ηλικίες κάτω των 21) φρόντισε να δείξει πως άξιζε τον τίτλο του. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα σκόραρε ένα τέρμα, αλλά ο Χάαλαντ δεν είναι φυσιολογικός. Για αυτό φρόντισε να φιλοδωρήσει με… ντόρτια την δύσμοιρη Χέρτα, που είχε το θράσος να προηγηθεί. Χρειάστηκε κάτι παραπάνω από μισή ώρα (32 λεπτά) για να αναγκάσει τον Σβόλοου να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του 4 φορές, με τη Ντόρτμουντ να περνά θριαμβευτικά με 5-2 από το Βερολίνο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ