ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διέρρευσε η εμφάνιση της Άρσεναλ για τη σεζόν 2024/25 (pic)
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Δουβίκας – Σκόραρε, μοίρασε… και «χαρίζει» την παραμονή στην Θέλτα!
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Ο Ολιβιέ Ζιρού δεν είχε πότε ανάγκη την αναγνώρισή σου!

Ο Ολιβιέ Ζιρού πέτυχε ακόμη ένα καθοριστικό γκολ και έδωσε νίκη πρόκριση στην Τσέλσι. Ο Γάλλος φορ παραμένει πολύτιμος και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Ο Ολιβιέ Ζιρού δεν είχε πότε ανάγκη την αναγνώρισή σου!

Ο Ζιρού είναι ίσως από τους πιο υποτιμημένους παίκτες των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ποτέ δεν θεωρήθηκε ένα πρωτοκλασάτο φορ που μια ομάδα μπορεί να βασιστεί πάνω του. Ο Γάλλος μπορεί πράγματι να μην είναι ο πιο ταλαντούχος επιθετικός που έχουμε δει, ωστόσο η συνολική του πορεία σίγουρα αξίζει μεγαλύτερη αναγνώριση. Δεν έχει υπάρξει στιγμή που να συμβιβάστηκε με τη μετριότητα. Πάντα ψάχνεται και προσπαθεί για το παραπάνω. Κάπως έτσι ακόμη και στην Τσέλσι της τεράστιας ποιότητας και των σημαντικών επιλογών ήταν πάλι εκεί. Με ένα γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και την έστειλε και τυπικά στην επόμενη φάση. Γιατί αν όχι αυτός τότε ποιος;

Μια πραγματικά σπουδαία καριέρα

Μέχρι τα 25 του ο Ζιρού ήταν ένας σχετικά άγνωστος Γάλλος επιθετικός. Είχε παίξει μόλις μια χρονιά στη Λιγκ 1 με τη φανέλα της Μονπελιέ. Μια ομάδα μέσης. Η πρώτη του σεζόν ήταν συμπαθητική αλλά την ίδια στιγμή και από αυτές που γρήγορα ξεχνιούνται. Με 14 γκολ σε 43 συμμετοχές και με την ομάδα του να τερματίζει στη 14η θέση δεν υπήρχε και πολύ πεδίο για κουβέντα. Ένας τίμιος επιθετικός του γαλλικού πρωταθλήματος. Μέχρι εκεί. Την επόμενη χρονιά όμως τα πάντα έμελλε να αλλάξουν.

Η Μονπελιέ με μια ξέφρενη πορεία σοκάρει τους πάντες και κατακτά τον τίτλο κόντρα στην πανίσχυρη Παρί. Ο Ζιρού είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ηγέτης της. Σημειώνοντας τα 21 από τα 25 γκολ του στο πρωτάθλημα χαρίζει έναν εντελώς ανέλπιστο και απρόσμενο τίτλο στην ομάδα του. Από τη Λιγκ 2 το 2010, πρωταθλητής Γαλλίας και στις λίστες πολλών μεγάλων ομάδων το 2012. Στα 26 του. Ναι γιατί όχι; Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορεί να συμβούν ακαριαία. Έτσι λοιπόν από τη μια στιγμή στην άλλη ο Ολιβιέ Ζιρού βρέθηκε στην Άρσεναλ. Ζιρού Άρσεναλ

Από εκεί που προσπαθούσε να καθιερωθεί στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας, σε μια ομάδα του BIG 6 στην Αγγλία. Καθόλου άσχημα. Δεν γνωρίζω γιατί αλλά η παρουσία του στους «Κανονιέρηδες» περνάει εντελώς στα ψηλά. 105 γκολ και 41 ασίστ σε 253 συμμετοχές, οι οποίες συνοδεύτηκαν από την κατάκτηση τριών κυπέλλων και τριών Λιγκ Καπ Αγγλίας. Αναρωτιέμαι αν τα ίδια ακριβώς στατιστικά και επιτεύγματα τα είχε κάποιος πιο… εμπορικός παίκτης δε θα θεωρούταν από τους κορυφαίους στη σύγχρονη ιστορία του κλαμπ;

Τον Γενάρη το 2018 αλλάζει ομάδα αλλά όχι πόλη. Η Τσέλσι αναγνωρίζει την αξία του και τον ντύνει στα «Μπλε». Σε έναν πιο συμπληρωματικό ρόλο πλέον συνεχίζει να δίνει λύσεις. 30 γκολ σε 96 συμμετοχές συν ακόμη ένα κύπελλο Αγγλίας και ένα Γιουρόπα Λιγκ στο παλμαρέ του. Μάλιστα φρόντισε στον τελικό να θυμίσει στην πρώην ομάδα του -ένα γκολ, μία ασίστ-  πόσο λάθος έκανε που τον άφησε να φύγει.

Το χρυσό κεφάλαιο της εθνικής

Κι αν σε συλλογικό επίπεδο ο Ζιρού τα έχει πάει περίφημα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι με την εθνική Γαλλίας έχει γράψει ιστορία! Βρίσκεται στις κλήσεις της σταθερά από το 2011 και το όνομά του φιγουράρει σε λίστες με ιερά τέρατα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Ζιρού βρίσκεται στην έβδομη θέση της λίστας με τις περισσότερος συμμετοχές και στην δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μετράει 105 συμμετοχές και 44 γκολ με το εθνόσημο.

Μάλιστα αναμένεται σύντομα να ξεπεράσει σε συμμετοχές τους Βιεϊρά  (107) και Ζιντάν (108) και να μπει στην πεντάδα. Ενώ ο μεγάλος του στόχος παραμένει η πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ που αύτη τη στιγμή βρίσκεται ο θρυλικός Τιερί Ανρί με 51 τέρματα. Φυσικά μεγαλύτερο παράσημο στην πορεία του με την εθνική αποτελεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 το οποίο κατέκτησε παίζοντας βασικός. Σε μια εθνική με τεράστια πληρότητα και απίστευτο ταλέντο ο Ζιρού συνεχίζει ακόμη και στα 34 του να είναι πρώτος στις προτιμήσεις του Ντεσάν. Ζιρού

Υπάρχουν παίκτες τεράστιας αξίας που είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους και πασχίζουν όχι για τη θέση του βασικού, αλλά για μια θέση στο ρόστερ της εθνικής Γαλλίας. Το γεγονός ότι ο ίδιος παραμένει υπερπολύτιμος και αναντικατάστατος κάτι σημαίνει. Δείχνει πάρα πολλά για την ποιότητα και την αξία του. Ένας φορ περιοχής, παλαιάς κοπής που είναι ό,τι πρέπει για να τελειώνει της φάσης που παράγει το πυραυλοκίνητο σύνολο των «Τρικολόρ».

Δεν είναι καθόλου απλά υπόθεση όλα αυτά που έχει καταφέρει ο Ζιρού -και- με την εθνική. Και από άποψης επιτευγμάτων αλλά κυρίως από άποψη διάρκειας. Είναι δείγμα σωστής νοοτροπίας και σκληρής δουλειάς. Γιατί όπως ξέρουμε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τίποτα δεν χαρίζεται. Το καλοκαίρι έρχεται Γιούρο και είμαστε σίγουροι ότι ο Ζιρού θα κάνε τα πάντα για να βρίσκεται και εκεί. Κάτι μας λέει ότι θα τα καταφέρει ξανά. Άλλωστε αυτός είναι ένας τίτλος που ακόμα λείπει από τη συλλογή του.

Εγκλωβισμένος στην Τσέλσι

Η θέση του Ζιρού στο ρόστερ των «Τρικολόρ» για το Γιούρο πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πολύ δύσκολα ο Ντεσάν θα αφήσει εκτός έναν παίκτη με τέτοια εμπειρία που παράλληλα εμπιστεύεται τόσο πολύ. Το μόνο σενάριο να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να έχει ο ποδοσφαιριστής ελάχιστα λεπτά συμμετοχής μέσα στη χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι στην Τσέλσι έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση η οποία δείχνει να μην ευνοεί ιδιαίτερα τον Ζιρού. Οι επιλογές στην επίθεση αυξήθηκαν ποσοτικά και ποιοτικά μετά το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι και ο ανταγωνισμός βρίσκεται στα ύψη.

Ο Λάμπαρντ δείχνει να θέλει τον Έιμπραχαμ στην κορυφή της επίθεσης περνώντας τον Βέρνερ στα πλάγια. Όλα αυτά βέβαια με την Τσέλσι να μην είναι μέχρι στιγμής σε κανένα σημείο της σεζόν πραγματικά πλήρης. Με όλους τους παίκτης υγιής ο Βέρνερ πιθανότατα θα μεταφερθεί στην κορυφή της επίθεσης και ο Έιμπραχαμ στον πάγκο. Αυτό αυτόματα καθιστά τον Ζίρου την τρίτη σε σειρά επιλογή για τη θέση του φορ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυτόματα τα λεπτά συμμετοχής του μειώνονται δραματικά. Ζιρού Τσέλσι

Ναι ο Ζιρού είναι ότι πρέπει για να παίξει έναν ρόλο που θα έρχεται από τον πάγκο για λίγα λεπτά όταν η ομάδα χρειάζεται γκολ απέναντι σε κλειστές άμυνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτός ο ρόλος τον ικανοποιεί. Πρώτον γιατί θεωρεί ότι μπορεί και αξίζει παραπάνω και δεύτερον γιατί θέτει σε κίνδυνο τη θέση του στην εθνική. Για το λόγο όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ψάχνεται να αποχωρήσει από τους «Μπλε» για μια ομάδα στην οποία θα έχει πιο ενεργό ρόλο. Η Ίντερ έχει ήδη εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Η πληθωρική παρουσία του Ζίρου μέσα στην περιοχή και η ποδοσφαιρική του αντίληψη μπορούν να βοηθήσουν οποιαδήποτε ομάδα. Ο Γάλλος φορ δεν κέρδισε πότε στην καριέρα του την προσοχή που θα του άξιζε ωστόσο συνεχίζει «αθόρυβα» μια άκρως πετυχημένη διαδρομή. Κι όποιος τον υποτίμησε ή δεν τον θεωρεί αρκετά καλό ας ρίξει μια ματιά στο βιογραφικό του και ας κλείσει το στόμα του μια και καλή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ