ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Τζορτζ Μπεστ: Σαν σήμερα «έφυγε» ο 5ος Beatle

Ήταν 25 Νοεμβρίου του 2005 όταν ο ποδοσφαιρικός πλανήτης δάκρυσε για τον θάνατο του θρυλικού Τζορτζ Μπεστ. Ενός μουσάτου «μάγου» της μπάλας...

Τζορτζ Μπεστ: Σαν σήμερα «έφυγε» ο 5ος Beatle

Οι παλιοί θα τον θυμούνται ενδεχομένως, οι νέοι σίγουρα όχι, αλλά εδώ είμαστε για να δίνουμε και γνώσεις… Για τους πρώτους βέβαια εξαρτάται πόσο παλιοί θεωρούνται για να θυμούνται τα επιτεύγματα ενός θρύλου. Του Τζορτζ Μπεστ, ο οποίος σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια απεβίωσε σκορπώντας θρήνο σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ήταν από τους ελάχιστους που μιλούσαν στη μπάλα. Από εκείνους που είχαν αυτό το ταλέντο, το χάρισμα, στην παλαιότερη εποχή. Γεννημένος το 1946 στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας Τζορτζ Μπεστ, έγραψε«χρυσή ιστορία» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 1963 έως το 1974, σκοράροντας 178 γκολ σε 466 συμμετοχές.

Σε ηλικία μόλις 59 ετών ο μακρυμάλλης παλαίμαχος τότε επιθετικός άφησε την τελευταία του πνοή την 25η Νοεμβρίου του 2005. Σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν λόγω σοβαρών προβλημάτων αλκοολισμού… Μπεστ

Τα είχε όλα ο Μπεστ, αλλά δεν τα σεβάστηκε

Ο Βορειοϊρλανδός ανακαλύφθηκε από τη Γιουνάιτεντ σε ηλικία 15 ετών. Οι άνθρωποι της ομάδας του Μάντσεστερ είδαν πάνω του έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή και επένδυσαν σε αυτόν. «Νομίζω ότι βρήκα μία ιδιοφυΐα» είχε αναφέρει ο ανιχνευτής ταλέντων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μπομπ Μπίσοπ στον Ματ Μπάσμπι.

Δεν βγήκαν λάθος, αλλά όλη η ιστορία κράτησε για 12 χρόνια. Διότι στην ηλικία των 27 ετών ο Μπεστ αποχώρησε από το «Ολντ Τράφορντ». Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατέκτησε μεταξύ άλλων, ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών και μία Χρυσή Μπάλα το 1968.

Λόγω της κόμης του και γενικότερα του ιδιαίτερου στυλ του, ονομάστηκε «πέμπτος Beatle». Σαν ένας από το θρυλικό ροκ συγκρότημα που ως γνωστόν είχε τέσσερα μέλη.

Ο Μπεστ είχε ό,τι κάθε ποδοσφαιριστής ονειρευόταν. Ταλέντο, επιτυχίες και δόξα. Αλλά, ίσως να υπήρχε μια υπερβολή σε όλο αυτό, μιας και τα καταχράστηκε… Τα κατορθώματά του έφεραν τον Τζορτζ Μπεστ σε μια κατάσταση που δεν μπορούσε να ελέγξει. Προσέλκυσε και πολλές γυναίκες, το ένα έφερε το άλλο και εκείνος κατέληξε να είναι εξαρτημένος από το ωραίο φύλο. Και φυσικά το αλκοόλ. Μπεστ

Μέγας ατακαδόρος ο Τζορτζ Μπεστ

Στην ιστορία έμειναν και πολλές από τις ατάκες του, όπως το «αν είχα γεννηθεί άσχημος ο κόσμος δεν θα είχε ακούσει για τον Πελέ» ή το «… ξόδεψα τα περισσότερα χρήματά μου σε ποτά, κορίτσια και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα απλώς τα σπατάλησα.»

Επίσης έχει πει το «…έχω σταματήσει να πίνω, αλλά μόνο όταν κοιμάμαι», αλλά και τη φράση «…το 1969 εγκατέλειψα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά τις ζωής μου».

Στη δεκαετία του 1970 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε ενοχλημένη από τη συμπεριφορά του. Και οι δρόμοι τους χώρισαν. Από το 1974 έως το 1978 ο Μπεστ βρέθηκε μεταξύ Στόκπορτ, Κορκ, ΛΑ Άτζτεκς και Φούλαμ.

Την περίοδο 1978-1979 συνέχισε την καριέρα του μακριά από την Αγγλία, ενώ το τέλος της, το 1986, θα είναι η αρχή των προβλημάτων του με το αλκοόλ.

Αυτός ήταν ο Τζορτζ Μπεστ… Και στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ορισμένα από τα επιτεύγματα του ταλέντου του…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ