ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Γουλβς: Η πορτογαλική συμμορία που τρομοκρατεί την Πρέμιερ Λιγκ!

Μετά την επιστροφή της το 2018 η Γουλβς έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και να κοιτάξει στα μάτια όλους τους μεγάλους της Πρέμιερ Λιγκ.

Γουλβς: Η πορτογαλική συμμορία που τρομοκρατεί την Πρέμιερ Λιγκ!

Στη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στην Άρσεναλ, η Γουλβς πήρε ακόμη μια νίκη κόντρα σε ομάδα του Big 6. Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο έχει καταφέρει μετά την επιστροφή της να καθιερωθεί στο πρώτο μισό της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ και όλοι να την παίρνουν στα σοβαρά. Με ένα πρότζεκτ άκρως… πορτογαλικό κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός και κερδίζει φίλους αλλά και εχθρούς. Οι φιλοδοξίες και τα όνειρα περισσεύουν στο Γουλβερχάμπτον και διάθεση για να επιτευχθούν ξεκάθαρα υπάρχει. Το που θα φτάσει αυτή η ομάδα δεν το ξέρει κανείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι «Λύκοι» δεν χαρίζονται πια σε κανέναν.

Από ομάδα ασανσέρ, στη μάχη της τετράδας

Την τελευταία 20ετία -και παραπάνω- οι Γουλβς ήταν μια ομάδα η οποία ακροβατούσε ανάμεσα σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ. Το 2013 μάλιστα έφτασε να παίζει μέχρι και στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας. Είναι γεγονός ότι στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της Πρέμιερ Λιγκ είναι δύσκολο για μια ομάδα -εκτός των παραδοσιακών δυνάμεων- να παραμένει σταθερά στην κατηγορία. Πολλά κλάμπ εναλλάσσονται συνεχώς μεταξύ Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ.

Με τον τρόπο αυτό το πρωτάθλημα ανανεώνεται και ο ανταγωνισμός εκτοξεύεται σε όλο το μήκος της βαθμολογίας. Αυτό εν μέρει είναι που κάνει το αγγλικό πρωτάθλημα τόσο ξεχωριστό. Τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Για όλα πρέπει να ματώσεις. Η Γουλβς λοιπόν απουσίαζε από τα μεγάλα σαλόνια για έξι σερί χρόνια. Από το 2012 μέχρι το 2018. Η τελευταία επιστροφή της όμως δεν έμοιαζε σε τίποτα με τις προηγούμενες. Ήδη από τη σεζόν 2017/18 που βρισκόταν ακόμη στην Τσάμπιονσιπ είχε ξεκινήσει ένα πρότζεκτ που φιλοδοξούσε η ομάδα να μην παλέψει απλά για την παραμονή της. Σκοπός ήταν να πρωταγωνιστήσει. Όπως και έγινε.

Την πρώτη της κιόλας χρόνια η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο κατάφερε να τερματίσει στη 7η θέση και να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πέρυσι μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε Αγγλία και Ευρώπη φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και κυνηγώντας μέχρι το τέλος μια θέση στην τετράδα. Μπορεί η 7η θέση που τελικά κατέκτησε ξανά να μην της έδωσε αυτή τη φορά έξοδο στην Ευρώπη, ωστόσο η διαφορά της από την τρίτη θέση ήταν μόλις εφτά βαθμοί.

Και όλα αυτά εξαιτίας ενός κακού κλεισίματος στο τέλος της περσινής -ιδιαίτερης σεζόν. Πως κατάφερε όμως η Γουλβς να αλλάξει τόσο γρήγορα στάτους και στόχους σαν ομάδα; Τα πάντα άλλαξαν όταν στην καθημερινότητα της ομάδας μπήκε ο δαιμόνιος Πορτογάλος μάνατζερ Ζόρζε Μέντες. Έτσι από τη μια στιγμή στην άλλη η Γουλβς έγινε ο τοπ προορισμός για τους πιο ελπιδοφόρους -και όχι μόνο- Πορτογάλους ποδοσφαιριστές.

Η πορτογαλική συμμορία και οι άλλοι

Ο ρόλος του Μέντες στη Γουλβς δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρος. Είναι σίγουρο πως ο μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κάτι παραπάνω από μια συνηθισμένη επαγγελματική σχέση με την ομάδα. Εκείνος είναι υπεύθυνος που παίκτες από τον αφρό του πορτογαλικού ποδοσφαίρου επιλέγουν την Γουλβς. Δεν εξηγείται αλλιώς πως για παράδειγμα ο Ρούμπεν Νέβες -που τον ήθελε όλη η Ευρώπη- αποφάσισε να παίξει στη Γουλβς και την Τσάμπιονσιπ το 2018. Ή πως φέτος ο Νέλσον Σεμέδο μετά από μια τριετία βασικός στην Μπαρτσελόνα επέλεξε και αυτός τους «Λύκους» για να συνεχίσει την καριέρα του.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μέντες λύνει και δένει εντός ομάδας. Ως γνωστόν ο Πορτογάλος super agent έχει στο πελατολόγιό του ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Χρησιμοποιεί λοιπόν τη Γουλβς για να προβάλλει τους παίκτες του και να ανεβάσει την αξία τους. Ο Ντιόγκο Ζότα για παράδειγμα ήρθε και αυτός στην εποχή της Τσάμπιονσιπ έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ και πουλήθηκε φέτος στη Λίβερπουλ έναντι 45.

Η «εκμετάλλευση» αυτή του Μέντες βέβαια καθόλου δεν χαλάει την ομάδα, η οποία μέσα από αυτό το πρότζεκτ έχει κυριολεκτικά εκτοξευτεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο ρόστερ έντεκα Πορτογάλοι. Από αυτούς οι περισσότεροι είναι ήδη διεθνείς ενώ και οι υπόλοιποι χτυπάνε την πόρτα της εθνικής ομάδας. Τελευταία χρονικά άφιξη αυτή του 18χρονου Φάμπιο Σίλβα. Μια μεταγραφή των 40 εκατομμυρίων για ένα παιδί που θεωρείται το next big thing του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Βέβαια η Γουλβς εκτός από την πορτογαλική παροικία έχει και άλλους αξιόλογους παίκτες στο ρόστερ της. Όπως για παράδειγμα ο Μεξικάνος αρχισκόρερ της Ραούλ Χιμένεθ. Ο πυραυλοκίνητος Ισπανός εξτρέμ Αντάμα Τραορέ. Ο ηγέτης της άμυνας και αρχηγός της Κόνορ Κόαντι. Παίκτες που αναδείχτηκαν μέσα από το πρότζεκτ της ομάδας και εκτόξευσαν την αξία τους την τελευταία διετία. Κάπως έτσι η Γουλβς αποτελεί πλέον τον ιδανικό προορισμό για παίκτες που θέλουν να αναδειχτούν και να πετύχουν πράγματα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ικανή για μεγάλες ζημιές

Φτάνοντας στο τώρα αυτό που οφείλει να παραδεχτεί κανείς είναι ότι οι «Λύκοι» είναι πλέον μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη στο Νησί. Μετά από δυο διαδοχικές έβδομες θέσεις, φέτος φιλοδοξούν για το κάτι παραπάνω. Και αυτό το κάτι παραπάνω είναι ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι. Άλλωστε πέρυσι φτάσανε πολύ κοντά σε αυτό. Μια ομάδα στρωμένη, με έναν προπονητή που ξέρει πολύ καλά το ρόστερ του, το οποίο έχει μπόλικο ταλέντο και αρκετή εμπειρία.

Η Γουλβς είναι πλέον ένα σύνολο που έχει συνηθίσει στην πίεση των στόχων. Η παρουσία παικτών με εμπειρία  όπως ο Ζοάο Μουτίνιο, ο Ρουί Πατρίσιο, ο Νέλσον Σεμέδο και ο Ραούλ Χιμένεθ είναι το τέλειο αντιστάθμισα σε μια νεανική και γεμάτη ενθουσιασμό ομάδα. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο έχει ρίξει πολύ δουλειά και αυτό φαίνεται. Η ομάδα του δεν φοβάται κανέναν. Βγαίνει στο γήπεδο για να παίξει το ποδόσφαιρό της είτε απέναντί της είναι η Λίβερπουλ, είτε είναι η Γουέστ Μπρομ.

Έχει χαρακτήρα και σταθερές στο παιχνίδι της. Πάνω απ’ όλα όμως έχει πλάνο και στρατηγική, Δεν είναι μονοδιάστατη. Μπορεί να αλλάξει συστήματα και σχηματισμούς. Φέτος μόνο την έχουμε δει μέχρι στιγμής με 3-5-2, με 4-3-3, με 4-3-1-2 και με 4-4-2! Μια ομάδα λερναία ύδρα με παίκτες ικανούς να εξυπηρετήσουν πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς μόλις τέσσερεις λιγότερους από τις πρώτες Τότεναμ και Λίβερπουλ.

Μάλιστα την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στο Άνφιλντ για να αντιμετωπίσει τους «Κόκκινους» σε ένα ματς που καλείται να αποδείξει αν μπορεί να ανταπεξέλθει στα ψηλά στάνταρ που ίδια έχει θέσει στον εαυτό της. Όσο περνάει ο καιρός και όσο το πρότζεκτ εξελίσσεται η Γουλβς γίνεται όλο και καλύτερη, όλο και πιο απειλητική. Η παρακολούθηση της πορείας και της εξέλιξής της έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Θα καταφέρει να… δαγκώσει την κυρίαρχη τάξη της Πρέμιερ Λιγκ και να μπει σφήνα ανάμεσα της; Για να δούμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ