ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Καταπέλτης Ρόμπερτσον κατά VAR – «Χάνεται η αγάπη για το ποδόσφαιρο»

Οργισμένος με τη χρήση του VAR είναι ο Άντριου Ρόμπερτσον, ο οποίος πιστεύει πως η τεχνολογία καταστρέφει την αγάπη και τη μαγεία του ποδοσφαίρου!

Καταπέλτης Ρόμπερτσον κατά VAR – «Χάνεται η αγάπη για το ποδόσφαιρο»

O VAR, η τεχνολογία που μπήκε στη ζωή του ποδοσφαίρου πριν δύο (και κάτι) χρόνια, διχάζει. Διχάζει τους παίκτες, τους προπονητές, τους οπαδούς. Τους πάντες. Υπάρχουν αποφάσεις ακατανόητες και… εγκληματικά λανθασμένες. Ή σε άλλες περιπτώσεις ο VAR δεν επεμβαίνει εκεί που πρέπει. Με συνέπεια να γίνονται πολλά λάθη. Ο Άντριου Ρόμπερτσον είναι ένας από τους παίκτες που θεωρούν πως η τεχνολογία καταστρέφει την αγάπη που έχει ο κόσμος για το ποδόσφαιρο. Και πως η μαγεία του «όμορφου παιχνιδιού», χάνεται. The Beautiful Game - This is Football - YouTube

Ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Ρόμπερτσον και η μαγεία που χάνεται

Έτσι χαρακτήριζε ο μεγάλος Πελέ το ποδόσφαιρο στην αυτοβιογραφία του «My Life and the Beautiful Game». Αλλά οι αξίες του «όμορφου παιχνιδιού» δείχνουν να κατακερματίζονται. Αξίες όπως ο αγνός και παθιασμένος πανηγυρισμός ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που επιτυγχάνεται ένα γκολ. Πλέον, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Ρόμπερτσον στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης Λίβερπουλ-Άγιαξ για την 5η αγωνιστική του Champions League, πρέπει να περιμένουμε όλοι δύο, τρία και πολλές φορές παραπάνω λεπτά για να μάθουμε αν το γκολ που μόλις επιτεύχθηκε είναι κανονικό ή όχι. Συνεπώς, χάνεται η μαγεία του πανηγυρισμού.

Επίσης, στη ζωή όλα τέλεια δεν μπορούν να είναι. Και το λάθος μέρος της ζωής είναι. Και πρέπει να υπάρχει. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας, συνεπώς δεν μπορεί να ξεφύγει από τους γενικότερους κανόνες. Διότι λάθος ήταν και του διαιτητή στο Αργεντινή-Αγγλία το 1986 που μέτρησε το «χέρι του Θεού» Μαραντόνα. Αλλά αυτό το πανέμορφο λάθος θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων, ως ένα από τα ιστορικότερα γκολ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και θα μνημονεύεται εις τους αιώνας των αιώνων.

Στη μαγεία του ποδοσφαίρου υπάρχει και το ανθρώπινο λάθος. Το οποίο χάνεται πλέον. Αλλά το χειρότερο με το VAR είναι ότι και λάθη υπάρχουν, αλλά και αυτή η μαγεία χάνεται. Όπως εξηγήσαμε στις παραπάνω γραμμές.

Μετά τον Τζέιμς Μίλνερ λοιπόν, που είπε τα εξής: «Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε να κάνουμε μία σοβαρή συζήτηση για το VAR. Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που νιώθει σαν να χάνει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο στην τωρινή του μορφή».

Τώρα έρχεται και ο Ρόμπερτσον να συμφωνήσει μαζί του. Λέγοντας πως κάποτε αγαπούσε το ποδόσφαιρο, διότι μπορούσε να πανηγυρίσει ένα γκολ ακριβώς τη στιγμή που έμπαινε η μπάλα στα δίχτυα. Πλέον, αυτό το συναίσθημα δεν υπάρχει.

Ο Σκωτσέζος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις που θα δείτε, εξαιτίας του πέναλτι που δόθηκε μέσω του VAR υπέρ της Μπράιτον στις καθυστερήσεις. Μετά από δικό του μαρκάρισμα στον Γουέλμπεκ. Και εξαιτίας αυτού του γεγονότος η αναμέτρηση ήρθε 1-1, με τη Λίβερπουλ να χάνει δύο υπερπολύτιμους βαθμούς. Στην κούρσα προς τον τίτλο της Premier League.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Ρόμπερτσον κατά του VAR στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Λίβερπουλ-Άγιαξ:

«Κάποτε αγαπούσα το ποδόσφαιρο και μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο επειδή μπορούσα να πανηγυρίζω ένα γκολ τη στιγμή που μπαίνει. Αυτό το συναίσθημα όμως αρχίζει και χάνεται από το ποδόσφαιρο. Χάνεται η αγάπη για το άθλημα. Τώρα πρέπει να περιμένεις δύο, τρία ή και περισσότερα λεπτά για να δουν και να αποφασίσουν οι διαιτητές αν είναι γκολ ή όχι. Αν είναι onside ή offside. Και για μένα το σωστό είναι, όταν η φάση είναι οριακή, να παίρνουν οι διαιτητές την αρχική απόφαση. Όποια και αν είναι αυτή. Και να μην περιμένουμε τόση ώρα τον VAR.

Πολλοί άνθρωποι στους οποίους έχω μιλήσει, δεν απολαμβάνουν πλέον το ποδόσφαιρο όσο κάποτε. Διότι συνεχώς βλέπουμε πλέον τα replay. Τις οθόνες (σ.σ. του VAR). Τόσος χρόνος χάνεται. Και πάλι δεν υπάρχει η δικαιοσύνη και η συνέπεια που θα έπρεπε. Στοιχεία τα οποία ψάχνουμε.

Συμφωνώ με τον Μίλνερ σε όσα είπε. Πολλοί ποδοσφαιριστές και οπαδοί επίσης συμφωνούν μαζί του. Το ποδόσφαιρο είναι ένα εξαιρετικό άθλημα. Το οποίο ερωτευτήκαμε. Και το οποίο ακόμα αγαπάμε. Αλλά είναι σημαντικό αυτή η αγάπη να μην χαθεί», ήταν τα λόγια του συγκλονιστικού Ρόμπερτσον, ο οποίος δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του με όλα όσα γίνονται εξαιτίας του VAR. The referee gave a penalty for Robertson's challenge on Danny Welbeck (left) at the AMEX

Επίσης, ο Σκωτσέζος μπακ συνέκρινε τη δική του φάση με την Μπράιτον, με εκείνες των Ράσφορντ και Αντάμα Τραορέ. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν όντως το δικό μου τάκλιν είναι πέναλτι. Αλλά είδα δύο παρόμοιες περιπτώσεις, όπου Ράσφορντ και Τραορέ δεν τιμωρήθηκαν», ανέφερε ο Ρόμπερτσον.

Η δημοσκόπηση… κόλαφος για VAR

Ως γνωστόν, το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα. Χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Χωρίς οπαδούς να φωνάζουν σε ένα κατάμεστο γήπεδο, δεν νοείται ποδόσφαιρο. Συνεπώς η άποψη του κόσμου είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Σε μία δημοσκόπηση που δημιουργήθηκε στα social media, ψήφισαν 32.473 άνθρωποι. Καθόλου μικρός αριθμός. Και το 86% αυτών ψήφισαν υπέρ του να καταργηθεί ουσιαστικά το VAR από το ποδόσφαιρο! Επίσης καθόλου μικρό ποσοστό. Με μόλις ένα 14% να λέει πως είναι υπέρ του VAR. Διότι το ποδόσφαιρο πριν μπει η τεχνολογία, σύμφωνα με τον κόσμο, ήταν καλύτερο…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ