ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ίντερ: Ο μόνος παίκτης που μπορεί να πουληθεί το καλοκαίρι!
Τρελαμένος ο κόσμος του ΠΑΟΚ, γέμισε το γήπεδο νωρίς νωρίς! (vids)
Οι Τούρκοι προκαλούν με κάθε τρόπο τους παίκτες του Ολυμπιακού! (vid)
Η Τσέλσι «οδεύει ολοταχώς» για την αφαίρεση βαθμών!
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Οι εκλεκτοί του Λουτσέσκου (vid)
«Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις η Λίβερπουλ με τον επόμενο προπονητή της»!
Φενέρμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Με μια μεγάλη επιστροφή η «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα! (pic)
Η περίφημη άμυνα της Άστον Βίλα δέχτηκε γκολ και τώρα… τρέχει! (vid)
Οι Άγγλοι ισχυρίζονται ότι ξέρουν από τώρα που θα είναι η επόμενη ομάδα του Τούχελ!
Ο Τζάκα κάνει «πάρτι» που δεν άφησε τον Κέιν να πανηγυρίσει τρόπαιο!
Ο Φέλιξ μας χάρισε την πιο ΑΚΥΡΗ πρόβλεψη όλων των εποχών!
Ο αφανής ήρωας της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι!
«Στημένο» το πέναλτι του Κόβασιτς: Ο Ρούντιγκερ τον… έδωσε στεγνά! (vid)
«Επίθεση στην οικογένεια του Ασένσιο» – Τραγικό σκηνικό στην Βαρκελώνη!
Ηχηρό μήνυμα Αρτέτα: «Ίσως μας πάρει και δέκα χρόνια! Τώρα ζητάμε στήριξη»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Από την Πρέμιερ και τη Νάπολι με αγάπη… για τον Ντιέγκο

Ο Μαραντόνα μπορεί να «έφυγε», όμως πολλοί θέλησαν να τον τιμήσουν με τις εμφανίσεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο

Από την Πρέμιερ και τη Νάπολι με αγάπη… για τον Ντιέγκο

Μετά από μια «μαύρη» εβδομάδα στιγματισμένη από τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίστηκαν από εκεί που έμειναν. Πολλοί ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του θρυλικού παίκτη που μεγαλούργησε στα γήπεδα. Ειδικά από το Νησί και τα γήπεδα της Πρέμιερ αλλά και την αγαπημένη του Νάπολι. Αυτοί είναι οι 11 που επιλέχθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα του Βασιλιά για αυτή την αγωνιστική.

Τερματοφύλακας –  Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον)

Με θεούς και δαίμονες αναγκάστηκε να τα βάλει κόντρα στη Λίντς του Μαρσέλο Μπιέλσα ο Τζόρνταν Πίκφορντ. Οι παίκτες του «λόκο» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο της Έβερτον, δημιουργώντας συνέχεια τεράστιες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Άγγλου γκολκίπερ. Ωστόσο ο πορτιέρο της εθνικής ομάδας βρέθηκε σε τρομερό βράδυ, πραγματοποιώντας συνολικά 6 αποκρούσεις. Σημαντικότερες εξ αυτών απέναντι σε Μπάμφορντ (21′) και Ραφίνια (29′), αλλά και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης απέναντι στον Έλντερ Κόστα.

Δεξιός Μπακ –  Σερτζ Οριέ (Τότεναμ)

Από αυτούς που διακρίθηκαν στο ανιαρό από άποψη σκορ ντέρμπι του Λονδίνου απέναντι στην Τσέλσι, ο Οριέ έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο Ιβοριανός μπακ επιλέχθηκε να καλύψει τη δεξιά πλευρά της άμυνας των «πετεινών», κάτι το οποίο δεν άφησε να περάσει. Σταθερός αμυντικά, κατάφερε να βγει νικητής από την άτυπη μονομαχία του με τον Μπεν Τσίλγουελ, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ευκαιρίες των γηπεδούχων. Είχε και μια σπουδαία ευκαιρία στο 16′ όταν ντρίπλαρε δύο αντίπαλους παίκτες και σούταρε, όμως ο Μεντί αντέδρασε σωστά και έδιωξε.

Κεντρικός Αμυντικός –  Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι)

Μια εμφάνιση… εξιλέωσης από τον Τζον Στόουνς και τη Σίτι γενικότερα, η οποία δεν «πατούσε καλά». Μετά από μερικές εβδομάδες με… αμφιλεγόμενες παρουσίες, ο Άγγλος αμυντικός φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Κόντρα στην μαχητική  Μπέρνλι, ο Στόουνς δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στους «κλάρετς» να σκοράρουν. Δυνατός στον αέρα και στις μονομαχίες με τα δυνατά κορμιά των αντιπάλων, ο Στόουνς διέπρεψε και ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών του γηπέδου.

Κεντρικός Αμυντικός –  Αλέσιο Ρομανιόλι (Μίλαν)

Ακόμη ένας αμυντικός που είχε ανάγκη μια καλή εμφάνιση μετά από λίγο καιρό. Ο αρχηγός της Μίλαν κατάφερε να «εξυγιανθεί» απέναντι στη Φιορεντίνα, θυμίζοντας πως είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός. Αποτρέποντας σχεδόν κάθε απειλή που ήθελε να δημιουργήσει η ομάδα του Πραντέλι, ο Ιταλός στόπερ ήταν σε εξαιρετική βραδιά. Ωστόσο δεν περιορίστηκε μόνο στη αναχαίτηση, αλλά πέρασε και στην επίθεση. Νωρίς στο πρώτο ημίχρονο και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ρομανιόλι κέρδισε τους πάντες στον αέρα και άνοιξε το σκορ. Καταπληκτική εμφάνιση από τον αρχηγό ο οποίος ήδη σκέφτεται το «σκουντέτο».

Αριστερός Μπακ – Ζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα)

Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, ο Άλμπα κατάφερε να επιστρέψει στις παλιές, καλές εμφανίσεις του απέναντι στην Οσασούνα. Στον θρίαμβο των «μπλαουγκράνα» με 4-0, ο Ισπανός μπακ είχε μεγάλη συνεισφορά στα 2 πρώτα γκολ της ομάδας του.  Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι από τους κεντρικούς χώρους, επιτρέποντας στον Άλμπα να λάμψει! Άριστη συννενόηση με τον επίσης εξαιρετικό Γκριεζμάν αλλά και τον Κουτίνιο.

Κεντρικός Μέσος – Ελιέ Σκιρί (Κολωνία)

Δύο εκτελέσεις κόρνερ χρειάστηκε κόντρα στη Ντόρτμουντ ο Ελιέ Σκιρί για να σκοράρει. Ο Τυνήσιος χαφ πραγματικά «γλέντησε» δύο φορές την ελλαττωματική άμυνα των Βεστφαλών. Πρώτα στο 9′ βρέθηκε ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι του Μπούρκι, ενώ με ακριβώς τον ίδιο τρόπο στη συμπλήρωση μια ώρας παιχνιδιού διπλασίασε τα τέρματά του. Κάπως έτσι σχεδόν μόνος του ο Σκίρι  άρπαξε μια σπουδαία νίκη μέσα στο «Βεστφάλεν», αφήνοντας νωρίς την Ντόρτμουντ εκτός κούρσας τίτλου.

Κεντρικός Μέσος – Φαμπιάν Ρουίθ (Νάπολι)

Στην πενθούσα Νάπολι μετά τον χαμό του Ντιέγκο Μαραντόνα, άπαντες ήθελαν μια νίκη αφιερωμένη στον «Θεό». Στο «ντέρμπι του ηλίου» με τη Ρόμα, οι «παρτενοπέι» μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, πιάνοντας από τον λαιμό τους πρωτευουσιάνους. Η κυριαρχία της Νάπολι στο γήπεδο οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στον Ρουίθ, ο οποίος ήταν ο απόλυτος μετρονόμος του κέντρου της ομάδας του. Χωρίς να αφήσει στα αντίπαλα χαφ να βρουν ρυθμό, ο Ισπανός ήταν πάλι εκπληκτικός στον ρόλο του, καταφέρνοντας να βρει και δίχτυα για το 2-0. Το τελικό 4-0 αντιπροσωπευτικό του τι κατάφερε να προσφέρει ο 24χρονος χαφ στην ομάδα του.

Δεξιός Εξτρέμ – Λορένζο Ινσίνιε ( Νάπολι)

Από τον ένα ηγέτη στον άλλο. Ο απόλυτος παίκτης της Νάπολι τα τελευταία χρόνια γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει απέναντι στη Ρόμα για να τιμήσει τον αείμνηστο Ντιέγκο Μαραντόνα. Αντιλαμβανόμενος το βάρος του περιβραχιονίου του αρχηγού, ο Ιταλός επιθετικός δεν λάθεψε. Στο «Σαν Πάολο» και προσεχώς «Στάδιο Ντιέγκο Μαραντόνα» ο Ινσίνιε διέπρεψε. Αρχικά με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ, ενώ στη συνέχεια μοίρασε και μια ασίστ για το 2-0 του Ρουίθ. Ηγετική εμφάνιση, εμπνευσμένη από τον τεράστιο Μαραντόνα.

Επιθετικός Μέσος – Ραφίνια (Λιντς)

Με μεγάλη διαφορά ο κύριος επιθετικός εκφραστής της ομάδας του απέναντι στην Έβερτον. Με συνεχείς κινήσεις και επιθετικά πατήματα στην περιοχή, ο Ραφίνια ασκούσε συνεχή πίεση στην ομάδα του Αντσελότι, η οποία δυσκολευόταν να τον αντιμετωπίσει. Αν και στο 29′ ηττήθηκε από τον φορμαρισμένο Τζόρνταν Πίκφορντ, ο Βραζιλιάνος κατάφερε να πάρει τη… ρεβάνς στο 79ο λεπτό με τρομερό, άπιαστο σουτ από τα 25 μέτρα. Σημειώνοντας έτσι το μοναδικό γκολ μιας σπουδαίας αναμέτρησης, ο Ραφίνια ανέβασε την ομάδα του Μπιέλσα στους 14 βαθμούς και το -3 του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Αριστερός Εξτρέμ – Ρίγιαντ Μαχρέζ (Μάντσεστερ Σίτι)

Έψαχνε ένα ξέσπασμα και επιτέλους το βρήκε. Η Σίτι μετά από πολλά παιχνίδια που τα «κανόνια» της… υπολειτουργούσαν, επιτέλους αφυπνίστηκε. Και αυτός που ανέλαβε ρόλο οδηγού ήταν ο Ρίγιαντ Μαχρέζ. Ο Αλγερινός άστραψε και βρόντηξε απέναντι στη Μπέρνλι επιτυγχάνοντας ένα εντυπωσιακό χατ τρικ στον θρίαμβο τη ομάδας του Γκουαρντιόλα με 5-0.

Κεντρικός Επιθετικός – Έντισον Καβάνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Καθόλου άσχημα δεν κυλάει η καριέρα του Έντισον Καβάνι στα γήπεδα της Πρέμιερ μέχρι στιγμής. Ο Ουρουγουανός έχει σουτάρει μόλις 3 φορές προς αντίπαλη εστία, όμως έχει το… απόλυτο με 3 γκολ! Μετά το τέρμα του κόντρα στην Έβερτον, ο «ματαδόρ» έπιασε πάλι δουλειά. Η Σαουθάμπτον επικρατούσε μ ε2-0 στο ημίχρονο, όμως ο Καβάνι με δύο τέρματα (74′, 90+2′) μετά την ασίστ του στον Φερνάντες (59′) γύρισε πραγματικά μόνος του το παιχνίδι. Και όλα αυτά περνώντας ως αλλαγή στην αρχή του δεύτερου 45λέπτου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ