ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Από τεσσάρα σε πεντάρα η τρομακτική Ρεάλ Μαδρίτης! (vid)
Ορτέγκα VS Σον: Μια απόκρουση, ένα ολόκληρο πρωτάθλημα! (vid)
Η Σίτι κλείδωσε τον τίτλο μες στο σπίτι της Τότεναμ με killer Χάαλαντ και σωτήρα Ορτέγκα! (vid)
Ζιντάν θρύλε, μας έριξες τα σαγόνια με τα τσαλιμάκια σου! (vid)
Ανέβασε την Ίπσουιτς στην Premier League κι ακούγεται για τον πάγκο της Γιουνάιτεντ!
Τότεναμ – Σίτι: Έτοιμο γκολ στον Χάαλαντ ο Ντε Μπρούιν και ιστορικό 0-1! (vid)
Ανακοίνωσε επίσημα τον Ζιρού η Λος Άντζελες (pics, vid)
Δεν «μασάει» ο Λουίς Ενρίκε και ξεχνά κατευθείαν τον Μπαπέ!
Μαρινάκης στην Daily Mail: «Έχω τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και γι’ αυτό επέλεξα τη Νότιγχαμ»
PODCAST: Ο ευρω-φιναλίστ Ολυμπιακός και το… ασσόδυο της Μαρίνας
Ακραία απόφαση της Ρεάλ για Μόντριτς – Λέει αντίο ο Κροάτης…
Η Άστον Βίλα κάνει «ζημιά» στην Σίτι – Μεταγραφή… Champions League (pic)
Το πανούργο σχέδιο της Ρεάλ – Το 2025… θα τους «τελειώσει» με δύο προσθήκες!
Αλ-Νασρ: Μετά τον τίτλο… χάνει και δύο αστέρια – Ανησυχεί ο Κριστιάνο! (vid)
Δίνουν Χρυσή Μπάλα στον Λεβαντόφσκι – Γράφει ιστορία! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Νεϊμάρ αποφάσισε επιτέλους να μας δείξει ποιος πραγματικά είναι!

Ο Νεϊμάρ αποφάσισε μετά από καιρό να ασχοληθεί μόνο με το ποδόσφαιρο και γίνεται αυτός που όλοι ξέραμε και περιμέναμε ότι μπορεί να γίνει.

Ο Νεϊμάρ αποφάσισε επιτέλους να μας δείξει ποιος πραγματικά είναι!

Στο πολύ σημαντικό διπλό της Παρί μέσα στο Ολντ Τράφορντ, ο Νεϊμάρ ήταν μακράν του δεύτερου ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Από την περσινή σεζόν σαν κάτι να αλλάζει για εκείνον. Ο Βραζιλιάνος δείχνει έναν τελείως διαφορετικό εαυτό σε σχέση με αυτό που μας είχε συνηθίσει. Συγκεντρωμένος, ηγετικός και περισσότερος ουσιαστικός από ποτέ. Ίσως κατάλαβε επιτέλους και ο ίδιος ότι το ταλέντο του είναι τέτοιο που δεν αξίζει να το χαραμίζει πουθενά αλλού. Πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση ή απλά για μια συγκυρία; Αν ισχυεί το πρώτο ο Νεϊμάρ θα μπορέσει επιτέλους να αποδείξει στους πάντες ότι όταν θέλει μπορεί να κάνει τα πάντα να συμβούν. Αν ισχύει το δεύτερο κακό του κεφαλιού του.

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα

Η σχέση μου με τον Νεϊμάρ είναι μια σχέση ιδιαίτερη. Όσοι μου κάνουν την τιμή και με διαβάζουν γνωρίζουν ότι έχω πολλές φορές ταχθεί ενάντια του Βραζιλιάνου. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία στιγμή που να αμφισβήτησα τις τεράστιες ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Το όλο θέμα προκύπτει με την προσωπικότητά του Νεϊμάρ. Ή τέλος πάντων με το μέρος αυτής που επιλέγει να βγάλει προς τα έξω. Ο γραφών και το site γενικότερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους αλητάμπουρες ποδοσφαιριστές. Το ακριβώς αντίθετο θα λέγαμε. Γουστάρουμε απεριόριστα τους παίκτες που απέχουν από τα κλασσικά, αποστειρωμένα πρότυπα επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια και φτάσανε από το μηδέν στην κορυφή χωρίς να ξεχνάνε τις ρίζες τους. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις και περιπτώσεις. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ας πούμε ήταν ένας ποδοσφαιριστής που κουβαλούσε τα παιδικά του χρόνια στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες πάντα και παντού μαζί του. Ποτέ δεν ήταν το καλό παιδί, το παράδειγμα για τους νεότερους. Έζησε μια ζωή γεμάτη ένταση, πάθη, λάθη που πολλές φορές τον οδήγησαν σε άσχημες καταστάσεις. Νεϊμάρ Μαραντόνα

Ωστόσο δεν υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή που να κοίταξε κάποιον αφ’ υψηλού. Να υποτίμησε τους συμπαίκτες του, να μη σεβάστηκε τις ομάδες που αγωνίστηκε, να μην έδινε τα πάντα ακόμα κι αν δεν μπορούσε να περπατήσει από τους πόνους. Ο Νεϊμάρ αντίθετα έκανε σχεδόν όλα τα παραπάνω. Η στάση του από τη στιγμή που άφησε τη Μπαρτσελόνα για την Παρί ήταν το λιγότερο προκλητική.

Οι απίθανοι και αντισυναδελφικοί όροι στο συμβόλαιό του, οι τσακωμοί με τον Καβάνι για το πέναλτι, οι αφορμές που έψαχνε να χάσει προπονήσεις και αγώνες, οι γελοίες αντιδράσεις του σε κάποια μαρκαρίσματα.  Όλα αυτά δημιούργησαν την εικόνα μιας περσόνας που νοιάζεται μόνο για την πολυτέλεια που προσφέρει η ζωή ενός ποδοσφαιριστή αυτού του επιπέδου και καθόλου για το ίδιο το άθλημα. Μην γελιέστε. Πρόκειται για έναν από τους πιο προικισμένους ποδοσφαιριστές που έχουν κλωτσήσει ποτέ το τόπι. Η θέση του στο πάνθεο της ποδοσφαιρικής ιστορίας θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερη από αυτή που σήμερα κατέχει.

Νέος ρόλος, νέο πρόσωπο

Πιστέψτε με θα ήμουν ο πρώτος που θα έγραφε καλό λόγο για τον Νεϊμάρ αν έβλεπε μια διαφορετική στάση. Ποδοσφαιρικά το παλικάρι είναι σε άλλο επίπεδο. Το να τον βλέπεις μέσα στο γήπεδο είναι μια σκέτη απόλαυση. Αδιανόητη τεχνική κατάρτιση, χωρίς αντίπαλο στο ένας με έναν και με ατελείωτη φαντασία στο επιθετικό τρίτο. Γι’ αυτό λοιπόν τώρα που εμφανίζεται η πλέον ώριμη ποδοσφαιρική εκδοχή του Βραζιλιάνου σπεύδουμε να τον επαινέσουμε. Ναι τον τελευταίο ένα χρόνο κάτι φαίνεται να αλλάζει στο κεφάλι του.

Βλέπουμε έναν Νεϊμάρ συγκεντρωμένο και πολύ λιγότερο προκλητικό. Έχει αναλάβει ένα πλήρως ηγετικό πόστο και είναι αυτός που κινεί τα νήματα στην Παρί. Η τοποθέτησή του από τον Τούχελ σε έναν πιο κεντρικό ρόλο του ταιριάζει απόλυτα. Μοιάζει σαν να ξεκλείδωσε στοιχεία που έκαναν τον παίκτη να πάρει το παιχνίδι και τον εαυτό του πολύ πιο σοβαρά. Κινούμενος ελεύθερα πίσω από το φορ ο Νεϊμάρ κάνει πράγματα και θαύματα μέσα στο γήπεδο. Δεν έχει να κάνει με νούμερα. Νεϊμάρ

Ίσως σαν εξτρέμ είχε περισσότερα γκολ και περισσότερες ασίστ. Δεν έχει καμία σημασία. Αν τον παρακολουθήσει κανείς σε αυτό το νέο ρόλο θα καταλάβει. Κάθε φορά που η μπάλα φτάνει στα πόδια του, μυρίζει κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα. Βρισκόμενος πιο κεντρικά στη γήπεδο έχει μεγαλύτερη άνεση κινήσεων. Ζητάει συνέχεια τη μπάλα, γυρνάει ακόμη και πίσω από το κέντρο για να την πάρει. Το ατελείωτο επιθετικό του ρεπερτόριο τον καθιστά απειλή με οποιονδήποτε τρόπο.

Είτε θα ντριμπλάρει και θα δημιουργήσει υπεραριθμία, είτε θα πασάρει και θα ανοίξει την άμυνα, είτε είναι αυτός που θα εκτελέσει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ο κομβικότερος ποδοσφαιριστής της Παρί. Εκείνος που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν. Φαίνεται ότι μπαίνοντας στον τέταρτο χρόνο του εκεί, αρχίζει και αποκτά ένα δέσιμο με την ομάδα. Δεν ψάχνεται να φύγει κάθε τρεις και λίγο. Γουστάρει που βρίσκεται εκεί και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να βγει και στις δύο πλευρές.

Η Παρί του Νεϊμάρ

Έχουμε εκφράσει πολλές φορές τη γνώμη μας για το κλαμπ που λέγεται Παρί Σεν Ζερμέν. Τον τρόπο λειτουργίας του και το κατά πόσο ένας παίκτης που παίζει εκεί μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στους πραγματικά μεγάλους. Έχουμε ταχτεί κατά της επιλογής του Νεϊμάρ να αφήσει τη Μπαρτσελόνα για την Παρί. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι αν ο Βραζιλιάνος ταύτιζε την καριέρα του με τους «Μπλαουγκράνα» θα κέρδιζε σαν μέγεθος. Βεβαία τα σημερινά δεδομένα δημιουργούν μια νέα αφετηρία στη συζήτηση αυτή.

Όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες οι οποίες γίνονται κάτι επειδή κάποιος δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να επενδύσει σε αυτές έτσι και η Παρί συγκέντρωσε πάνω της αρκετή αντιπάθεια. Όπως όμως συμβαίνει επίσης με αυτές τις ομάδες, ο χρόνος είναι γιατρός της αντιπάθειας. Όσο μεγάλοι παίκτες ταυτίζουν τις καριέρες τους με αυτές τόσο κερδίζουν φίλους. Καβάνι, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βεράτι, Ντι Μαρία εν μέρει και ο Ίμπρα είναι παίκτες που έχουν μεγαλουργήσει με τη φανέλα της Παρί. Έχουν συνδέσει το όνομά τους μαζί της.

Ο Νεϊμάρ διανύει την τέταρτη χρονιά του στο Παρίσι. Μάλιστα όπως δήλωσε πρόσφατα ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του συμβόλαιο του πρόκειται άμεσα να ανανεωθεί. Δεν ξέρουμε αν αυτή είναι η σωστότερη επιλογή για την υστεροφημία του Νεϊμάρ. Ξέρουμε όμως ότι είναι μια επιλογή που αξίζει σεβασμό. Από τη στιγμή που όλη αυτή η παραφιλολογία για το μέλλον του σταμάτησε ο ίδιος άλλαξε σαν παίκτης. Μαζί του άλλαξε και η ομάδα.

Πέρυσι έφτασε για πρώτη φορά τόσο κοντά στο μεγάλο της στόχο. Την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιξε στα ίσα με τη φοβερή Μπάγερν και έχασε στα σημεία τον τελικό. Υπήρξε η μοναδική ομάδα που την κοίταξε στα μάτια. Αν ο Νεϊμάρ παραμείνει στο Παρίσι αποφασισμένος να πετύχει τότε σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά για τους παριζιάνους. Που ότι και να λέμε και να γράφουμε και εμείς και όλοι δείχνουν ικανότατοι να κρατάνε άνετα τα βαριά ονόματά τους. Σε κάθε περίπτωση η τωρινή εικόνα του Νεϊμάρ είναι αυτή που αρμόζει σε έναν ποδοσφαιριστή με αυτά τα προσόντα και σίγουρα αυτή που όλοι προτιμάμε να βλέπουμε. Γιατί στο τέλος της ημέρας παίκτες σαν αυτόν είναι που κάνουν το παιχνίδι πολύ ομορφότερο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ