ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Χωρίς τα πέναλτι ο Μέσι είναι αγνώριστος

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, βρίσκει δίχτυα με το σταγονόμετρο τον τελευταίο καιρό αν βγάλεις τα γκολ του από πέναλτι.

Χωρίς τα πέναλτι ο Μέσι είναι αγνώριστος

Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί σκιά του καλού του εαυτού τη φετινή χρονιά. Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι ο ένας ακόμη χρόνος στις πλάτες του Αργεντίνου έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πτώση της απόδοσής του. Ωστόσο, αυτό μοιάζει με μία απλοϊκή εξήγηση για ένα ζήτημα που μοιάζει να έχει πολλές πτυχές. Η βασικότερη σχετίζεται με την διάθεση του ποδοσφαιριστή. Είναι φανερό ότι ο Μέσι δεν παίζει με τη ψυχή του όταν φορά τη φανέλα των Καταλανών.

Τα 4 φετινά του γκολ και οι 2 ασίστ στη La Liga δεν είναι νούμερα αντιπροσωπευτικά του 33χρονου. Αν θυμίσουμε, μάλιστα, ότι πέρασε σκόραρε 25 τέρματα και μοίρασε 22 ασίστ, κατανοούμε ότι η ηλικία δεν έχει καμία σχέση με την επιθετική αφλογιστία του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα.

Ενδεικτικό της φόρμας στην οποία βρίσκεται ο Μέσι τον τελευταίο καιρό είναι ο αριθμός των τερμάτων που έχει πετύχει αν βγάλουμε τα πέναλτι. Ειδικότερα στα τελευταία 17 παιχνίδια έχει σημειώσει μόλις 2 γκολ αν εξαιρέσουμε τα χτυπήματα από την άσπρη βούλα.

Τελικές με υψηλό συντελεστή δυσκολίας

Ένας ακόμη παράγοντας για την πτώση στην απόδοσή του σχετίζεται με το ρόλο που έχει στην ομάδα. Ειδικότερα, όσο περνάνε τα χρόνια υποχωρεί όλο και περισσότερο στο γήπεδο για να φτιάξει παιχνίδι. Έτσι, δεν πατάει τόσο συχνά περιοχή, με αποτέλεσμα να μην σκοράρει με την συχνότητα του παρελθόντος.

Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι ότι ο Μέσι δεν παίρνει προσπάθειες. Το ζήτημα που έχει προκύψει είναι ότι οι τελικές του προσπάθειες έρχονται από σημεία του γηπέδου που βρίσκονται πιο μακριά από την εστία. Επομένως, οι πιθανότητες του Αργεντίνου να σκοράρει είναι λιγότερες,

Ενδεικτικό της ποσότητας των προσπαθειών που παίρνει ο Μέσι είναι το γεγονός ότι μόνο 4 φορές κάποιος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος έχει επιχειρήσει τουλάχιστον 10 σουτ. Και τις 4 φορές αυτός ο παίκτης ήταν ο Αργεντινός.

Συγκεκριμένα, κόντρα στη Βαλένθια, την Λεβάντε, την Αλαβές και την Κάντιθ, ο Μέσι επιχείρησε τουλάχιστον 10 σουτ. Σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια δε βρήκε δίχτυα.

H Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο, είναι πιο κοντά στη γραμμή του υποβιβασμού (απόσταση 3 πόντων) παρά στην κορυφή (12 πόντους).

Ο Μέσι δεν σκοράρει με φάουλ ούτε με αίτηση πια

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ