ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ρονάλντο-Μέσι: Το τέλος( ; ) μιας θρυλικής Τιτανομαχίας

Δύο από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της Ιστορίας, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά από αμέτρητες μάχες φαίνεται πως ετοιμάζονται να αναμετρηθούν για μια τελευταία φορά.

Ρονάλντο-Μέσι: Το τέλος( ; ) μιας θρυλικής Τιτανομαχίας

Περίπου 1000 μέρες χρειάστηκε να περάσουν για να επανέλθει στο προσκήνιο η μεγαλύτερη «Τιτανομαχία» των ημερών μας. Μετά τις 8 Μαΐου του 2018, Μέσι και Ρονάλντο ετοιμάζονται να βρεθούν αντιμέτωποι ξανά . Οι δύο «Θέοι» θα συνεχίσουν αυτό που «έχτιζαν» επί 9 χρόνια από το σημείο που το άφησαν. Μόνο που οι συνθήκες έχουν αλλάξει κατά πολύ από την τελευταία «μονομαχία» τους.

Το τέλος των «ανίκητων» ομάδων

Η αποχώρηση του Κριστιάνο το καλοκαίρι του 2018 από την Ισπανία έφερε μεγάλες αλλαγές στην Πριμέρα. Ο Πορτογάλος έφυγε με τρόπο που δεν αρμόζει σε παίκτη του βεληνεκούς του από τη «βασίλισσα», ενώ δεν υπήρξε και ποτέ επαρκής (όσο μπορεί να είναι) αντικατάσταση του. Κάπου εκεί οι Μαδριλένοι έχασαν το mojo τους. Από το στάτους ομάδας που δεν… χάνει, οι «μερένχες» έκαναν ένα βήμα πίσω, δείχνοντας την τρωτή πλευρά τους. Κάτι που με τον Κριστιάνο έκρυβαν καλά.

Η αποχώρηση του όμως δεν έκανε καλό στη Μπαρτσελόνα, κάτι το οποίο πριν 2 χρόνια θα ακουγόταν γελοίο. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν και αυτοί με τη σειρά τους ένα βήμα πίσω, επαναπαυμένοι κατά κάποιο τρόπο. Αντί να ψάξουν την ενίσχυση τους, θεώρησαν πως η απομάκρυνση του Ρονάλντο θα τους έδινε σημαντικό πλεονέκτημα. Αποτέλεσμα ήταν να δείξουν και αυτοί την αδύναμη πλευρά τους, κάτι που είχαν… ξεχάσει για πάνω από μια δεκαετία.

Με τον Ρονάλντο να ηγείται της «ΒΒC» και τον Μέσι της «MSN» (και των προηγούμενων ομάδων φυσικά), οι δύο μεγαλύτεροι αντίπαλοι της Ισπανίας θεωρούσαν αποτυχία μια ήττα! Στο απόγειο της μονομαχίας των δύο πλευρών, το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσες να πάρεις από Ρεάλ ή Μπάρτσα ήταν μια ήττα με… όχι παραπάνω από 3 τέρματα. Κάτι το οποίο πλέον δεν υφίσταται.

Ό,τι κάνεις μπορώ να το κάνω καλύτερα!

Αυτό πρέπει αν σκεφτόντουσαν οι δύο ποδοσφαιριστές-μύθοι όταν βρισκόντουσαν αντίπαλοι στο χορτάρι. Η παρουσία του ενός βοηθούσε στην προσπάθεια του άλλου. Κάθε χρόνο ο ένας ωθούσε τον άλλο να πάει ένα βήμα πιο μακριά. Αποτέλεσμα είναι  βρίσκονται τελικά χιλιόμετρα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Κάπως έτσι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αυτοί οι δύο για 10 χρόνια μονοπωλούσαν στις «Χρυσές Μπάλες».

Στα χρόνια που Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μονοπωλούσαν σχεδόν σε κάθε τίτλο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, βρέθηκαν αντιμέτωποι σε 35 αναμετρήσεις. Από αυτές 22 φορές ο Αργεντίνος πλήγωσε τη «βασίλισσα» και 19 φορές ο Κριστιάνο τους «μπλαουγκράνα». Τα πρωτεία έχει και στις νίκες σε μεταξύ τους παιχνίδια ο Μέσι, καταφέρνοντας να αποχωρήσει θριαμβευτής με την ομάδα του σε 16 παιχνίδια, έναντι 10 του Ρονάλντο. Ωστόσο ο Πορτογάλος έχει το προβάδισμα σε παιχνίδια που έφεραν άμεσα τίτλους, επικρατώντας με 3-2.

Όπως προκύπτει εύκολα από τις παραπάνω συγκρίσεις και οι δύο έκαναν τα πάντα για να φύγουν θριαμβευτές από το γήπεδο. Η κόντρα παρέμενε πάντα εντός αγωνιστικών χώρων, καθώς ο ένας σεβόταν απεριόριστα τον άλλο. «Greatness recognizes greatness» όπως είχε πει ο Χάρολντ Μπλουμ. Και οι δύο αντιλαμβάνονταν την επίδραση που είχε ο ένας στον άλλο κατά την κοινή τους παρουσία στα ισπανικά γήπεδα.

Αυτό που είχαμε για δεδομένο

Σήμερα πλέον και μετά από 2 και κάτι σεζόν ο ένας μακριά από τον άλλο, ετοιμάζονται ξανά να βρεθούν αντιμέτωποι. Σχεδόν όλα όμως έχουν αλλάξει πολύ από το τελευταίο τους meeting. Και οι δύο έχουν κάνει ένα βήμα πίσω (δεδομένου του δικού τους εξωπραγματικού επιπέδου), δείχνοντας πως το… λάσο της ηλικίας επιτέλους κατάφερε να τους επιβραδύνει. Με τον Κριστιάνο να βαίνει σε λίγους μήνες στα 36 του και τον Μέσι να έχει κλείσει τα 34, ίσως μαρτυρούμε μια από τις τελευταίες τους (αν όχι την τελευταία τους) μάχες.

Δεν είναι μόνο όμως η δική τους απόδοση η οποία έχει σημειώσει ύφεση. Η Μπαρτσελόνα ακόμα ψάχνει να βρει την σταθερότητα που της λείπει εδώ και αρκετό καιρό, κρατώντας την απόδοση της ψηλά μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη η Γιουβέντους βρίσκεται σε «rebuild», με τον Πίρλο να προσπαθεί να βρει τρόπο να ενώσει «τα κομμάτια του παζλ». Οι «μπιανκονέρι» απέχουν πολύ από τα ιδανικά επίπεδα απόδοσης τους, με τις νέες μεταγραφές της να προσπαθούν να ταιριάξουν στη νέα τους ομάδα.

Μια απάντηση που όλοι περιμένουν είναι το τι μπορούν να κάνουν εντελώς μόνοι τους οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι. Ο Μέσι δεν έχει πλέον στο πλάι του κανέναν Σουάρες ή Ινιέστα, ενώ ούτε ο Ρονάλντο μπορεί να βασίζεται σε Ράμος ή Κρόος. Η Μπάρτσα παραπαίει στην Ισπανία και ο «Λίο» διανύει τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του. Εμφανώς ξενερωμένος, ο Αργεντίνος απέχει αρκετά ακόμα και από την περσινή εικόνα του. Ο Κριστιάνο πάλι προσπαθεί σχεδόν μόνος του κάθε εβδομάδα να κρατήσει τη Γιουβέντους και να αποτρέψει κάποιο (νέο) γλίστρημα της.

Ως «θνητός εναντίον θνητού», οι άλλοτε «Θεοί» του ποδοσφαίρου ετοιμάζονται να δοκιμάσουν πάλι στο έπακρο τις δυνάμεις τους. Ετοιμάζονται να γράψουν ακόμη μια «ραψωδία» σε μια από τις μεγαλύτερες κόντρες του παγκόσμιου αθλητισμού. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, νικητής είναι ο φίλαθλος που έχει την τύχη να δει πάλι στον ίδιο αγωνιστικό χώρο αυτούς τους δύο «μύθους».

Πλέον οι μέρες του «θα κοιτάμε αυτή την κόντρα και θα γελάμε από χαρά» μοιάζουν πιο κοντά από ποτέ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ