ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
Φουλ για το τρόπαιο ο Ολυμπιακός με ΤΡΙΑ γκολ σε επτά λεπτά! Όνειρο το 3-0 με ψαλιδάκι! (vids)
Τρομερή Μπολόνια, 2-0 μέσα στο «Ολίμπικο» στο ημίχρονο! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Μπουφόν, ένας γερόλυκος… κέρβερος! (pics)

Κατέβασε τα ρολά ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν στο Καμπ Νου που για άλλους θεωρείται άθλος κάτι τέτοιο. Για τον Ιταλό όμως ήταν άλλη μια μέρα στη δουλειά...

Μπουφόν, ένας γερόλυκος… κέρβερος! (pics)

Η Γιουβέντους πριν από λίγο έφυγε με πανηγυρικό διπλό από το Καμπ Νου νικώντας με 3-0 την Μπαρτσελόνα. Ένας καθοριστικός παράγοντας για το μηδέν παθητικό στο θεωρητικά δυσκολότερο παιχνίδι της φέτος, ήταν ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο Ιταλός τερματοφύλακας κατέβασε τα ρολά σε ένα ματς που λίγοι πίστεψαν ότι δεν θα δεχτεί ούτε ένα γκολ.

Σε 50 περίπου μέρες ο Τζίτζι θα φτάσει αισίως τα 43 του χρόνια. Είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από τον προπονητή του. Και το βράδυ της Τρίτης έπαιζε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ βασικός… Από μόνο του αυτό λέει πάρα πολλά για εκείνον. Πόσες φορές έχουμε δει παίκτες να κρεμάνε τα παπούτσια τους όταν πλησιάζουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους… Πολλοί μάλιστα στα 43 τους έχουν ήδη χρόνια που έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Ωστόσο, ο Μπουφόν δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία. Δείχνει ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Έχει ακούσει πάρα πολλά από τότε μάλιστα που πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ακόμα περισσότερα όταν γύρισε στη Γιουβέντους, τη μεγάλη του αγάπη. Τον λέγανε τελειωμένο, γέρο, η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του τεράστια… Το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου απέδειξε ότι ακόμα πιάνει η μπογιά του.

Βέβαια δεν θα μπορεί για πάντα να παίζει επαγγελματικά, το ξέρει κι ο ίδιος αυτό. Αλλά κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δεν αρκέστηκε να δει το ματς από τον πάγκο. Δεν έπαιξε ο Σέζνι, όπως γίνεται συνήθως, διότι ομολογουμένως ο Πολωνός είναι το Νο.1 στη Γιουβέντους. Μπουφόν

Αλλά, εμφανίστηκε αντάξιος της περίστασης που ήθελε τη Γιούβε να παίζει την πρωτιά της. Μια πρωτιά που πριν τον αγώνα φάνταζε όνειρο απατηλό. Το 2-0 του πρώτου αγώνα δεν έδινε πολλές πιθανότητες στην πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ο Μπουφόν έδωσε σιγουριά. Ενέπνευσε τους συμπαίκτες του μέσα από το χορτάρι, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι ως κομπάρσος. Στον Μπονούτσι, στον Ντε Λιχτ και τον Ντανίλο να «μασήσουν σίδερα» και να μην αφήσουν τον Μέσι και την παρέα του να σκοράρουν.

Επτά ολόκληρες αποκρούσεις ο Μπουφόν

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας τελείωσε το ματς με την Μπάρτσα έχοντας εντυπωσιακά στατιστικά. Συνολικά έκανε επτά αποκρούσεις, τις περισσότερες από προσπάθειες του Μέσι. Τρία εκπληκτικά μπλονζόν, δυο επεμβάσεις σε τελικές εντός περιοχής. Και αυτά είναι μονάχα μερικά από τα στατιστικά της επιβλητικής εμφάνισςη του Τζίτζι Μπουφόν στο Καμπ Νου.

https://twitter.com/eMaxStatman/status/1336430005597954053

Μια ακόμα παράσταση στην λαμπρή καριέρα του Μπουφόν δόθηκε στο μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ευρώπης. Κρίμα που δεν είχε κόσμο να τον απολαύσει. Και ακόμα μεγαλύτερο κρίμα επειδή οι τερματοφύλακες συνήθως είναι αφανείς ήρωες. Οι εντυπώσεις κλάπηκαν από τον Κριστιάνο Ρονάλντο διότι σκόραρε τα 2/3 των γκολ της Γιουβέντους. Ακόμα κι αν τα πέτυχε από το σημείο του πέναλτι.

https://twitter.com/Squawka/status/1336428872800333828

Αυτός που έδωσε το δικαίωμα στην ιταλική ομάδα να κάνει το παιχνίδι της και να μην κοιτάζει πίσω δεν ήταν άλλος από τον Μπουφόν. Στο τέταρτο μόλις παιχνίδι του φέτος και πρώτο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην 675η συνολικά συμμετοχή του κάτω από τα γκολπόστ της Γιουβέντους. Συμπλήρωσε 298 ματς χωρίς να δεχτεί γκολ… Ένας Ιταλός θρύλος που θέλει ένα πράγμα για να κρεμάσει τα γάντια του ήσυχος. Το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ